Бащата на Георги Йомов остава в ареста

Той е обвинен за извършени хулигански действия и закана за убийство
19 май 2022 18:15, Красимир Ангелов
18
Бащата на Георги Йомов остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Цецко Йомов, баща на футболиста на ЦСКА-София Георги Йомов, остава в ареста, реши Софийският районен съд.

По искане на Софийска районна прокуратура 43-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за извършени хулигански действия и закана с убийство, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Съдът отчете, че на 16 май около 22,00 часа на бензиностанция на ул. "Околовръстен път" в София, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към мъж и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към друг мъж и прострелял и него в левия крак.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Йомов баща е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал "Ще ти пръсна главата".

Състав на Софийски районен съд уважи доводите на наблюдаващия прокурор и се съгласи, че бащата на футболиста може да извърши друго престъпление, затова определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що се не упита да убие двама в Америка, ако не го гръмнат полицаите ще лежи няколко десетилетия, тук глобичка, за милиони няма закони.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стреля, ранява, стреля, ранява, в цял свят опит за убииство, в територията хулиганство, да тиа и .... система и ..... они. Които има мозъл да се маха от тази територия, там живот няма. Такова беззаконие никога не е имало на тези територия
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой може ли да ми обясни как това деяние не е тежка телесна повреда и опит за убийство а просто хулиганство? Че ми е много странно.
10
1
 
6
 
! Отговори
Може ли... преди 1 година
...някой сега да ми обясни как така основният проблем на съдебната система, крайъгълният камък на съдебната реформа е премахването на Каскет Гешев? По какъв начин Гешев е причината, зарди която по българското законодателство можеш да простреляш двама, викайки "Ше ви утепам брееееее!", а после да те съдят за хулиганство, а не за опит за убийство? И след това да понесеш една "страшна" глоба+условна присъда, а не да лежиш поне 20 години?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, значии - вадиш оръжие срещу невъоръжени, прострелваш двама и това е "закана за убииство"..!?!? Е, смятайте какво ще е "опит за убииство" ..застрелян с 15 куршума, намушкан, завъзан..Оффф, е няма такава съдебна система.
8
1
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
А този съселянин, защо има пистолет. Явно е законен, че на село трябва да се пазят кокошките от вуци. МВР да каже на какво основание му е даден. Сигурно пак по футболна линия, като онзи с Б. тигри :)
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това изобщо не трябва да бъде новина. Не трябва да излиза поне 15-20 години. Този е опасен за обществото.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ок да извадиш пистолет и да го насочиш, и да стреляш в България е акт на хулиганство, навсякъде е опит за убийство , но тук законите са различни. Започвам да нося пистолет и да стрелям и ще е същото като да нарисувам графити (ааа чакай това само бабите си го мислят, че е акт на хулиганство)
5
0
 
7
 
! Отговори
Bili преди 1 година
43...баща му на Йомов го е правил га е бил на 17-18...интересно. тати да не е син на некой генерал..?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата на Йонов на 43 години ли е? Странно и аз съм на толкова.Та Йонов футболиста на колко години е на 20 ли?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ примитива убива.Този ги е вкарал във верния път.Дано се осъзнаят като се оправят.Да не се правят на силни отново,защото следващия няма да е разумен и да стреля в краката им.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на въжето казах
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'обвиняемият е извадил пистолет, насочил го към мъж и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към друг мъж и прострелял и него в левия крак' ---- дреболии