Съдът определи 8 дни арест за подпалвача на Културния център в Битоля

Алабаковски има двойно гражданство и може да се укрие
8 юни 2022 07:10, Анисия Иванова
40
Съдът определи 8 дни арест за подпалвача на Културния център в Битоля
Снимка: БГНЕС

Съдът в Битоля определи 8 дни арест за македонския изпълнител Ламбе Алабаковски, който подпали входната врата на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля в ранните часове на 4-ти юни, предаде БГНЕС.

Искането за арест бе на прокуратурата с мотива, че извършителят може да се укрие и да избяга от правораздавателните органи. 34-годишният Алабаковски има двойно гражданство - македонско и американско. Певецът е обвинен, че с действията си е "създал обща опасност".

Още по темата

Веднага след инцидента българският министър на външните работи Теодора Генчовска посети Битоля и изрази подкрепата си за членовете и ръководството на Културния център "Иван Михайлов".

Това е поредното посегателство в РСМ срещу български представителства и символи. През последните месеци имаше поругаване на исторически паметници, на българския национален флаг и издигане на транспаранти с вулгарни послания срещу страната ни по време на спортни събития.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тото 8 В Лондон както и да е, но в Художествената академия у нас, където идват със стипендии и вземат дипломи са същите кисели 3адници! Не стига, че дошли да ползват незаслужени привилегии, но пак се държат враждабно и надуто. Не са хубави хора македонците!
11
0
 
13
 
! Отговори
Тото преди 1 година
ЕС е едно семейство и се дават милиони евро младите хора на тази общност да се обичат и съжителстват в мир, Сев Макдедония прави всичко обратно на ценностите, които изповядва ЕС. Още доста еволюция ще им трябва, за да станат подходящи за цивилизована Европа
10
0
 
17
 
! Отговори
Питам преди 1 година
А кой ще възтанови вратата ?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като има кравешки паспорт да не е безсмъдтен ими бог?
8
0
 
20
 
! Отговори
НЕ на РСМ в ЕС преди 1 година
След година-две новата му фамилия ще е Албанковски.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм против да влизат в Европа пък те да си се палят колкото искат.
6
0
 
24
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Никога не съм имал нищо против тази братска нация, но преди 12г отидох за един курс в Лондон. Там имаше хора от цяла Европа. С всички се разбирах чудесно, излизахме за по бира турси, българи, гърци, босненци, испанци, белгийци и т.н. Имаше два северномакедонеца, с които от първия ден там правех опити да се сближа, да си поговорим като два близки народа. Но уви, те не желаеха да говорят с мен, гледахаме ви га под вежди все едно съм им извадил залъка от устата... Промиват им мозъците срещу нас
5
1
 
18
 
! Отговори
До Макакитата преди 1 година
Вас ке ви асимилитат албанците, ке забравите и бугарския и измисленият ви език. Този ке пее по албански свадби и ша ръси гюбеци със зурни и тъпани.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея макета са много зле, честно
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 8 дни арест. Това нищо не е. Да отиде със собствените си ръчички да възстанови всички поражения, които е направил.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо да си е убил бъдещото??? Човека има американски паспорт, утре решава и хваща самолета за САЩ. Ние дето нямаме американски паспорти да му мислим, че си оставаме в тинята.
1
1
 
29
 
! Отговори
х преди 1 година
Никаква Европа за тези, да им дойде акъла.