Лена Бориславова не била уведомена за разследването срещу нея

Научило за досъдебното производство от медиите
116
Лена Бориславова не била уведомена за разследването срещу нея
Снимка: БГНЕС

Не съм официално уведомена от прокуратурата за досъдебно производство срещу мен, разбирам за него от медиите. Това каза за БТА Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

Още по темата

Бориславова беше потърсена за коментар по повод информации, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за неизгодна сделка срещу нея.

„Това, което знам, е, че има досъдебно производство във връзка с договора на кантората, в която работих преди да вляза в политиката, която помагаше на новото ръководство на Българската банка за развитие (ББР) да се пребори за вписването му и за изобличаването на първите по-големи кредити, сключени при абсолютно нарушение на всякакви банкови правила“, заяви Бориславова.

„Знам, че има образувано досъдебно производството във връзка с този договор. Ако досъдебното производство срещу мен отново е във връзка с този договор, което аз не мога да потвърдя, тъй като разбирам единствено от медиите, е странно в какво качество точно аз съм сочена за извършител на това деяние. Прокуратурата прилага някакво различно наказателно право от това, което аз съм учила в университета“, допълни още тя.

Тя коментира, че няма как да е участвала в сключването на неизгодна сделка, тъй като е била част от консултантски юридически екип, без да има представителни правомощия от кантората или банката.

„Това е една устойчива опорка, която се появи за първи път в жълтите медии, които твърдяха, че аз лично съм получавала хонорара по договора. Прокуратурата сега доразвива това, което жълтите медии наложиха. Нямам никакви притеснения за този договор. Ако прокуратурата спазва правото и гледа фактите, аз не очаквам негативен развой от това досъдебно производство“, посочи още Лена Бориславова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
12
 
! Отговори
ПРЕЛИВАНЕ ОТ ПУСТО В преди 1 година
УСЕЩАМ ЧЕ СЕГА ЛЕНА И КИРО ЩЕ МИНАТ В ИТН!
33
0
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Да вярно сгп - прав си не е гешев явно текьт раследвания За ония -9 милярда дали ще разберем нещо по натам каде отидоха декеври
32
0
 
10
 
! Отговори
перко преди 1 година
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА! ПО ДОБРЕ КАЖИ НЕЩО ЗА ПАРАПЕТА! ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАУЧИМ ОТ ПЪРО ЛИЦЕ!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена гешев не спи - искахте ваш човек да не ви закачат ама не стана е понякога и така става - лошо ,че след такьв скандал никоя кантора няма да те приеме на работа>>>>ТОВА е Софийска градска прокуратура, Гешев няма нищо общо.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га яди кифтета ни рива... Га та търси прокурора рИвеш. Ей, че нагло нЯщо, бре! Може и за самальота до Тесалоники да та питат и за 'отела, и за ресторана, за много магарии могат да те питат. Как така присвои чужди правомощия и се прави на началство, сега кой чакаш да ти сърба попарата, която нагло надроби?
29
0
 
12
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Ако не се въртеше около оная работа на канадският *** можеше и да получи оведомление.
28
0
 
18
 
! Отговори
ДОСТОЙНИТЕ преди 1 година
САМО ЗА 6 МЕСЕЦА НА ВЛАСТ И ТИЯ ЗАСЛУЖИХА ПРЕСТОЙ В ЦСЗ?
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ми ....в гащ.?
26
0
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Лена гешев не спи - искахте ваш човек да не ви закачат ама не стана е понякога и така става - лошо ,че след такьв скандал никоя кантора няма да те приеме на работа
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще я осведомят? Нали целта е първо да бъде компрометирана пред медиите, а накрая истината да потъне в мълчание. Но те забравят, че ще има последствия този път. Кирил Петков е зодия Овен
24
0
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
На такива им викахме на времето КАЛИМУТКА! А сега са ПАРАПЕТКИ.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленче ко парайм? Дали не е най-добре да се скриеш накъде на село? *** не щот прокурора те издирва, а щот хората нещо не ви понасят.
22
1
 
18
 
! Отговори
45 преди 1 година
Той и Бойко не беше уведомен за ареста си, нагли, долни лъжци.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и Бокича не беше уведомен, че го записват и подслушват Ленче, не че ти си прегрешила с нещо, освен да спиш с женен премиер :)))
20
2
 
15
 
! Отговори
до №11 преди 1 година
Нищо не е изнесла. Нито имена, нито документи, нито доказателства. Изказала се е на принципа ЕЖК (една жена ми каза) или с други думи казано - празни приказки. И аз мога да си говоря, че съседа ми е мафиот, ама такъв ли е наистина или просто аз съм злобно човече, което ненавижда чуждите успехи?
19
2
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Явно тепьрва гешев ще има много работа около подмяната
18
10
 
11
 
! Отговори
Соломон Паси преди 1 година
Въпрос към привържениците на Руския начин на живот - ЗАЩО "Голямото Преселение" на хора е по оста - СССР - ЗАПАДА?!?! ... А не е обратното - Всички да бягат от "ЛОШИЯТ ЗАПАД" към СССР ?!?! ..... Нали там всичко е страхотно , и живота е ... изключително добър ?!?! Значи ТРЯБВА да се бяга НЕ от ... А към ... СССР?!?! Не е ли логично?!?! ЗАЩО хората да бягат от толкова... ХУБАВО?!?! ЗАЩО в САЩ има Милиони Руснаци , а в МАсква няма Милиони Западняци ?!?! Интересен въпрос , а ?????...
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 - Дано сте поне малко по-умни и красиви от нея, че да има някаква надежда.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТЕГОРИЧНО В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ Е ДОСТАВЯНА ДРОГА ЗА ПРОСТОТО КИРО И КОМПАНИЯ! АФЕРА НАСТОЯВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ОПОВЕСТЕНИ ЗАПИСИТЕ ОТ ОХРАНИТЕЛНИТЕ КАМЕРИ, КОИТО СА В ПРОКУРАТУРАТА! НЯМА ПО-ГОЛЯМ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС ОТ ТОЗИ ДА СЕ ВИДИ УПРАВЛЯВАТ ЛИ БЪЛГАРИЯ НАРКОЗАВИСИМИ ЛИЦА! С просто око и най-големият невчасник в България може да забележи, че откакто записите с доставка на дрога за МС попаднаха в Прокуратурата Простото Киро престана да споменава името на главния прокурор Иван Гешев.
15
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умните и красивите с теб сме Лени