Водачът на сръбския автобус остава в ареста

На 14 август сръбски автобус катастрофира на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора
18 авг 2022 22:45, Йоана Цонева
12
Водачът на сръбския автобус остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния сръбски шофьор, обвинен за тежката катастрофа със сръбски автобус на "Тракия"

Защитникът ще обжалва определението. Той поиска "подписка" или "парична гаранция", но съдът отказа.

На 14 август сръбски автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофира на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния "Пирогов", бяха транспортирани с два хеликоптера от София за Белград. Подготвя се транспортирането на други три деца, които все още се намират в старозагорската болница.

Още по темата
Междувременно сръбското вътрешно министерство излезе с информация от проверка на собственика на автобуса и на наемателя.

От нея стана ясно, че собственикът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др. Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Бг полицията на преди 1 година
много храбра се прави, само когато "лошите" са физически слаби и ако случаят не е тежък. За другите случаи ги няма никакви. Оставете човека на мира, не ние, а сърбите са тези, които ще го съдят или помилват. Да не говорим,че този случай не е бил умишлен! Шофьор и водач на превозно средство НЕ трябва да бъде разсейван!!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая, ако някой трябва да го съди това са сърбите.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Допуснахме да ни разиграват на разделяй и владей по най примитивен начин.Изучилите народопсихологията и с помощта на външни елементи и обиграни олигарси постигат ефект с манипулации,арогантност,висока тоналност,агресивност,подкупи,лъжи за свои цели.Най голямото падение е ефекта ПП.Същите са и ДБ.Лъжи от сутрин до вечер без никакъв морал.
6
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
До влизане в залата са с белезници,вътре ги свалят.За всички е така!Жалкото е, че заради една седалка на пътник който не е могъл да се оправи,че и ангажирал шофьора в движение,стана толкова тежък инцидент.Пътника не е трябвало да разконцентрира шофьора,нито шофьора да се обръща да помага,а да спре и тогава да се разберат .Би следвало да са имали водач на групата към който да се обърнат.
5
0
 
1
 
! Отговори
Нещо ми е странно преди 1 година
Добре, има обвинения към човека, съда там ще преценява. Защо се води като ддобитък със заключени на гърба ръце? Това е изключително неестествена поза за ходене. Замислих се, че ако мен ме обвинят за нещо си, просто трябва да ме носят - използвам канадка и то за нещо 50 метра. Нагоре - патерици.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показана е човещина на хора в нужда,на феца.Никой от оказалите помощ не е мислил за исторически проблеми,нито обикновените граждани,нито медицинските екипи,защото е спешно.Сърбите са впечатлени от отношението,екипността и единодействието на българите към чужди граждани.И благодарни,а благодарността е ценна,като се има предвид колко лекари пострадаха от пациенти.Другото е,че българите са добри,но има кръгове които умишлено разделят нацията деструктивно,за да остане негативизъм и противопоставяне
3
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Иван.................Може да са ни клали,но ние сме хора.
2
1
 
5
 
! Отговори
До 1 Ован преди 1 година
"Сърбите ви клаха като агнета, вие им помагайте" Потърси психиатрична помощ.
1
9
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Сърбите ви клаха като агнета, вие им помагайте.