Осъдиха на 6 години затвор мъж, пребил жена си до смърт

Трагедията станата в края на 2021 г. в Божурище
40
Осъдиха на 6 години затвор мъж, пребил жена си до смърт
Снимка: Pixabay

6 години затвор получи мъж, причинил смъртта на жена си. Жената починала след жесток побой в дома им в Божурище през декември 2021 година, съобщиха от прокуратурата.

М.Г., на 31 години, живеел на семейни начала с В.В. в къща населеното място заедно с трите ѝ деца. Между двамата често възниквали скандали по различни поводи. Мъжът ѝ отправял закани вербално и по телефон за разправа. Понякога посягал и физически на жената.

Около 23,00 ч. на 28 декември 2021 г. подсъдимият и жертвата отново се скарали. Той ѝ нанесъл няколко удара с ръце в областта на тялото и на главата, ритници с крак, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата успяла да се обади по телефона на децата си и да ги информира за случилото се.

Първоначално жената усетила силно главоболие, а по-късно и частично обездвижване. Дъщеря ѝ подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Адресът бил посетен от лекар и полицейски патрул. С оглед здравословното състояние на жената тя била транспортирана в болнично заведение. Въпреки предприетото лечение там, тя починала.

От направените съдебномедицински експертизи става ясно, че причина за смъртта на жената е опита за удушаване, довел до закрита травма на артерия с последвал масивен инсулт. Безспорно е установена и причинно-следствената връзка между нанесената от подсъдимия тежка телесна повреда и настъпилата смърт.

Съдът призна подсъдимия за виновен за извършеното от него деяние и му наложи наказание от 6 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Егати и държавата !
32
0
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Направо да го пускат шест години е подигравка за паметта на клетата жена.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За един комплексар с чувство за малоценност жена му ще е виновна за всичко- детето плаче, навън вали, шефа му се кара, заплатата му е малка, не е оценен, руса е, черна е слаба е дебела е, вика, не вика и ще я тормози физически и психически, защото така се чувства мъж. Спасението образование, престижна професия, самочувствие, пари, самостоятелност, независимост, сила, власт на личността, бягство,ако не я приеме за равен партньор. Пътищата са два : борба или бягство
30
0
 
18
 
! Отговори
Хм... преди 1 година
Моля? За убийство - 6 години затвор?! Това е абсурдно! Това нищожеsтво, затрило живота на 31-годишна майка на три дечица, оставяйки ги сирачета, ще лежи 6 години, може и по-малко след обжалване и добро поведение, а един живот е затрил и три е почернила. Що за правосъдие е това? Егаtи гнилата съдебна система, повдига ми се. Шенген ли? На 32-ри февруари 2050 година. Подкрепям всички коментари по-долу.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....И защо в България се чака да се стигне до убийство и смърт на жертвата, за да бъде потърсете ЕДВА ТОГАВА сметка на насилника? Ами ако беше станало чудо и бяха спасили жената, всичко щеше да е хепиенд, нали? Много често дори само психическото насилие може да убие човек, да му причини непоправимо травми, защо това не се признава за престъпление в България, защо Корнелия Нинова преди 2 години дори се похвали, че е гласувала против истанбулската конвенция и се чувствала горда от това?!!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 6 години? Съдиите явно са сексисти и бият жените си. Иначе правосъдие в България няма. Как да не бягат хората?
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят дядо едно време много биеше баба. Бях свидетел на много грозни картинки. Дядо беше партиен секретар, а пък пиеше ужасно много, напиваше се и пак биеше баба. Баба почина на 57 г., аз бяха на 9 години. А дядо доживя до 93. Не й даде хубаво да види.
26
4
 
7
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Според традиционните християнски ценности и прилежащите им закони в България и братска Русия, може да убиеш жена си и да ти се размине. Не случайно България не подписа Истанбулската конвенция.
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 години си заслужава.
24
1
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Това е прекалено малко. За това деяние само доживотен затвор и тежък физически труд. Стара Планина има нужда от тунели. Да бе шамар или два за респект е в реда на нещата, но убийство е зверски.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правосъдната ни система е абсолютно изгнила. От там трябва да започнат промените за да може България да се изправи-.Тази система е много удобна за Янко Шумкарите, ако се замени с адекватна те веднага ще пострадат!
22
3
 
19
 
! Отговори
мак преди 1 година
И тези 6 години ще обжалва, та съдът да може да му я намали присъдата. А 6 години не е никаква присъда, а подигравка с жертва и милосърдие към из..ро..да. И в това няма никакво възпиране към други, които се смятат за велики, щото бият и убиват. Кога онези 240 хрантутници променят закона?
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм роднина на жертвата хич няма да чакам ами зареждам ръждивия Макаров и почвам да раздавам правосъдие в мрака. Ще започна първо със съдията.......Ръждив Макаров не гърми! Нещо като тежка форма на диабет и ерекция!:))))))))))))))
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм роднина на жертвата хич няма да чакам ами зареждам ръждивия Макаров и почвам да раздавам правосъдие в мрака. Ще започна първо със съдията......
19
24
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Има съд! Той е оторизиран да решава, а не Вие! Закона следва да се уважава, иначе ще настане пълна анархия и безобразия!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако извършителя беше партиец от по времето на Янко Шумкаря нямаше и месец да лежи в затвора! Щяха да изкарат жената виновна а него жертва на нападение от нейна страна!
17
1
 
17
 
! Отговори
Te4o преди 1 година
Мани не го вкарвайте, няма смисъл. Нали и без това живеем в идиотска държава. Какво е направил толкова, само убийство. Оставете да стане като дивия запад да се избиеме и да се свършва...
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора ще попадне на любящи роми!:)))))))))))
15
1
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
А Иванчева дето И подхвърлиха едни пари в багажника и дадоха САМО 20г........ Няма оправия тука... С "реформи" няма да стане.... Мятайте бомбите - продажниците на екарисаж и да се почва от нулата.
14
1
 
20
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Животът на този съдия не струва и 6 стотинки.