ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист

ГЕРБ: Симеонова е познавала Дейвид Бодил от 2019 година
73
ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на закритото изслушване се чу, че няма данни депутатът от "Демократична България"(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за някаква престъпна дейност и да му е оказвала съдействие като част от тази престъпна дейност. Това каза пред журналисти съпредседателят на ДБ Христо Иванов, след изслушване при закрити врата на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев по казуса с англичанина Дейвид Бодил, издирван от Интерпол с червена бюлетина. То бе по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Още по темата

ДБ подкрепя усилията да се изясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа пълно съдействие на службите, увери Иванов. От закритото заседание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана. От нейните обяснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от малкото там, които говорят английски, и редовно към нея се обръщат за съдействие, обясни съпредседателят на ДБ.

Твърденията, че Бодил живеел в неин имот, не са верни, той живее в имот, собственост на неговото семейство, посочи още Иванов. По думите му по време на изслушването не е станало ясно дали Дейвид Бодил е задържан в неин имот, въпросът не е бил поставен. Моята информация е, че е задържан в кметството, но не мога да бъда източник, защото не съм присъствал, обясни Христо Иванов. Според него включването на темата в дневния ред на парламента по искане на ГЕРБ-СДС сякаш показва, че надделява желанието да се отиде на избори. Вместо да има фокус да се успокои ситуацията, да се намери възможност с третия мандат, независимо на кого ще бъде връчен, да бъде излъчено управление, което да свърши някои неща, ние се занимаваме с подобни атаки, които могат само да имат предизборна цел, изтъкна той.

Станаха ясни две неща, коментира и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден, има съпричастност към терористични организации, и, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет или когото и да е било да му оказва съдействие, посочи той. Те просто се познават с лицето от 2019 г., уточни Манев и добави, че Симеонова е помагала доброволно. Важни са изводите на службите, важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител, смята Манев. /Нелли Желева, Десислава Антова, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Какъв ужас! преди 1 година
На групи газят Конституцията на България, на групи ядат пици с кристали, на групи се он.ож.дат в работно време, на групи управляват България, на групи крадат стотици милиарди от народа на България .....и пак ги избираме !!!! Ееее, имаш зелник , ама го раздаваш без да мислиш, народе ! Или май не е народ , а баламурници (мъдурковци) .
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ са пирати, корсари, превземат плаж с лодка. Целата партия е престъпници и пидале.
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, Христо!! Вие с ПП ще направите правителство, защото иначе отиваме на щурм пред Резиденството!
51
2
 
10
 
! Отговори
Агент Боумън преди 1 година
Три години Албенчето е подпомагала дейността на терорист. Ама той не бил терорист, а тя не се казвала Албена......
50
2
 
14
 
! Отговори
Мравояд Иванов : преди 1 година
"Дупедатката ни не знаела какво е правила с издирвания терори3т... Не помни... Похапнала е от пицата с кристали на Киро и е пушила по цигара с депутата Христо...Но най-важното е съдебната реформа в правосъдната система, както и да има диалогичност и спазване приоритетно на общностните интереси на нашите спонсори... ъъъъ...съюзници!"
49
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо герберастите то че вожда ви казва че е пр ост е ясно, но вие сте по про сти и от него. Ако вас ви помоли някой да му помогнете без да знаете че е престъпник прави ли ви престъпници?! Вие знаете ли вашия комшия които се прибира от чужбина че е извършил престъпления там и че е обявен за издирване а ? А това че ГЕРБ подари Пловдивския панаир на Гергов- Гербов, няма значение нали? Че вашия сикаджия плаши хората че ще ги мели на кайма и каскета го пази не ви интересува а?
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо герберастите то че вожда ви казва че е пр ост е ясно, но вие сте по про сти и от него. Ако вас ви помоли някой да му помогнете без да знаете че е престъпник прави ли ви престъпници?! Вие знаете ли вашия комшия които се прибира от чужбина че е извършил престъпния там и че е обявен за издирване а ? А това че ГЕРБ подари Пловдивския панаир на Гергов- Гербов, няма значение нали? Че вашия сикаджия плаши хората че ще ги мели на кайма и каскета го пази не ви интересува а?
47
3
 
15
 
! Отговори
Шенген преди 1 година
ДБ - душмани български
46
2
 
15
 
! Отговори
Ицо Пирата преди 1 година
Ало Маджо..пак имам проблемче. Пак ни хванаха. Да направим нещо а? Аз ще се отплатя, знаеш.
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото ДБ, което е създадено с пари от "Америка за България" трябва да бъде разследвано от службите, най-вече шпионаж, държавна измяна и намеса във вътрешните работи на България.
44
9
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И що да трябва да знае? Тя да не е ЕСПЧ (ЕК, чужд посланик или ЕС НПО) да знае, че помага на убиец и да издава присъди да го пуснат, въпреки бюлетината на Интерпол за преследване?
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих ти отрязъл езичето, Пинокио :D
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли някои неща, а? Тоя издирвания с червена бюлетина се познава с дъбейката от 2019 година. Поне така пише. Пише също, че семейството му има къща в селото, където само депутатката знаела английски. Демек с нея се говори предимно. И после никой не мирише на лук, нито го е ял, нито го е мирисъл. Егати лучника!
41
6
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Изненада.Радев дава третия мандат отново на ГЕРБ. Нинова се е съгласила да помогне.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатката е мадам и снабдява дядото. И на внука е докарвала какички та оттам се познават
39
4
 
21
 
! Отговори
София преди 1 година
От Про(дай) България за сетен път сериозно сгафиха, а уж се правиха на чисти като сълзички, реформаторчета, един вид. И така гаф след гаф след гаф след гаф и до края на света. Сега остава жълтопаветните либерастки павиани да скочат по сигнал в защита тип уатабаутизъм и да обясняват как преди време Бойко така, ГЕРБ иначе. Абе, изобщо, порнографията в политическия ни елит е страхотна.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе в таз пица що има само пица бе!
37
5
 
17
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Народните избраници се занимават цял ден с това,че някой е говорил с някого
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй,лъжльоооо с голямото нослееее,отивай да си прибираш вашата крадлива ,лъжлива и мързелива кметица на Красно село.Марш.
35
1
 
17
 
! Отговори
ПРОСТ АНАЛИЗ.... преди 1 година
2019..АЛБЕНА ОТ ДБ.... 2020..ЖЪЛТИ ПАВЕТА + ЮМРУЦИ + ОТРОВНИ..... 2022..ВЛАСТ НА ПРОМЯНАТА.... АРЕСТ НА ЛИДЕРА НА ОПОЗИЦИЯТА........... КАКВО Е БИЛО ЗАМИСЛЕНО И ПЛАТЕНО...??................. ЧЕРВЕНИ МУТРИ ОТ ПРОМЯНАТА....!!!