Окончателно оправдаха Вальо Топлото за присвояване на 4,5 млн. лв.

Той беше осъден на 7 г. за пране на пари по друго дело
Обновена: 7 фев 2023 16:43 | 7 фев 2023 16:38, Камелия Цветанова
35
Окончателно оправдаха Вальо Топлото за присвояване на 4,5 млн. лв.
Снимка: Pixabay

Валентин Димитров-Вальо Топлото е окончателно оправдан по делото за присвояване на 4,5 млн. лв. от "Топлофикация", където беше директор преди повече от 15 г. Това става ясно от публикувано решение на ВКС по едно от делата срещу него, предаде „24 часа“.

Оправдана окончателно е и Мая Стоилова, шефката на фирма "Шибър". Според обвинението тя е доставяла материали на завишени цени на "Топлофикация" по времето на Димитров като директор.

Вальо Топлото вече лежа в затвора за безстопанственост, защото е харчил парите на общинското дружество за джакузита, синьо сирене и други екстри, които ползвал лично.

Той беше осъден на 7 г. за пране на пари по друго дело, но мотивите още не са написани.
















 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Стар комсомолец преди 1 година
За кокошка няма прошка ,а за милиони закони !!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме учудва, че са го оправдали... просто се чудя дали не е успял да стане член на ГРОБ, което обяснява част от цялата работа? А може и част от откраднатото да е споделил с подходящи лидери? Знаех си аз, че ще го оправдаят, ама все още се чудя, за извършените от него геройства дали ли са му и медал? Щото така действат с големите престъпници - награждават ги за успехите
28
1
 
6
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Човекът беше удобното бушонче, което да гръмне и да спаси цялата система. Не, че не е крал и със задните си части, разбира се. Важното е ония милиардерите да се кефят на Бахамите и да се опитват да спечелят уважението на западните си господари.
27
1
 
8
 
! Отговори
Отворете си очите! преди 1 година
Все повече се убеждавам, че не прокуратурата, а съдът е слабото място в съдебната система!
26
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
До Анонимен Да, може би идват от съдебната система, но с голяма вероятност не от прокуратурата, както се стремят да ни втълпят, а от съда!
25
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
До Anonymus Обвиненията срещу Вальо топлото са повдигнати много преди Гешев и Цацаров да станат главни прокурори - дали първата година на Борис Велчев или даже преди това!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ни е експедитивно правосъдието. Аз вече одъртях, а тоя Вальо Топлото сигурно е станал древен старец, докато се точи това дело. И колко ли пали е струвало на данъкоплатеца, за да го изкарат вакло, невинно агне най-накрай. Тежък, безсмислен труд за родните правораздавници и пари, много пари потънали в нечии джобове.
23
3
 
4
 
! Отговори
Anonymus преди 1 година
Е това е прокуратурата на Гешев. Хвали се с обвинения на високо ниво. После ги оправдава тия същите..
22
0
 
6
 
! Отговори
Фараони преди 1 година
За милиони няма закони...
21
1
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Евала на съда.
20
0
 
10
 
! Отговори
Vlad Tepes преди 1 година
Браво на Вальо Топлото - доказа се като достоен ученик и последовател на най-големия съвременен български икономист проф. Ал. Томов и прилага успешно теория за ширпотребата.
19
1
 
13
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Ами или прокуратурата НЕ дава доказателства, или Съдът си затваря очите и НЕ ги признава! Честито на ВСИЧКИ НАС, КОИТО ЩЕ ПЛАТИМ НА НЕВИННИЯ!
18
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Доста време им отне на съдебната система да му приберат краденото и да го оправдаят
17
0
 
13
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
СЕГА ВАЛЬО ТОПЛОТО ЩЕ ИМА ПРАВО ДА НИ ОСЪДИ ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ И НИЕ ЩЕ МУ ПЛАТИМ КАТО ПОП!!! АМИ КАТО ОТКРАДНЕШ 4,5 МЛН ВСЕ ЩЕ ИМА НА КОГО ДА ДАДЕШ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ТЕ ОПРАВДАЯТ!!! КОРУПЦИЯТА В СЪДА НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!!! ГНУУУУУУУС!!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното гръмко дело, което катастрофира и после пак вярвайте, че всички проблеми на България не идват от съдебната система.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тогава ли Боко ви крадеше. По времето на БСП, НДСВ и тройната коалиция сумите на кражбите бяха стотици милиони. То не бяха скандали с военни министри, приватизации, земеделие, почетнее преседател. Вие пак си избрахте БСП в комплект с комсомолците от ПП и ДБ и пак ви опънаха с милиарди дълг за 6 мес. На Боко чекмеджето било виновно за всичко.. ботове :)))
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега въз основа на решнието на Българския съд, което казва че е бил невинен.Ще може да осъди България в Страсбург и да вземе още 4 милиона
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И както винаги , само в Бг -33г. : Виновни , нЕма !
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА КОРУПЦИЯ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО НЕ Я ИЗКОРЕНИМ В ПАРЛАМЕНТ, ПРАВИТЕЛСТВО, ПРОКУРАТУРА, СЪД !!! ПОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА И НИЩО НЯМА ДА НИ СПРЕ !!!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами..давайте да присвояваме, оправдават. От къде можем да се снабдим с толкова пари