Доживотен затвор за убиеца от село Славяново?

Мъжът ограби и уби 61-годишна жена през октомври миналата година
Обновена: 13 фев 2023 16:26 | 13 фев 2023 16:20, Йоана Цонева
9
Доживотен затвор за убиеца от село Славяново?
Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура - Търговище внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишния Ю.Ш., привлечен към наказателна отговорност за грабежът и убийството на 61-годишната жена в село Славяново през октомври 2022 г.

В случай, че бъде признат за виновен, може да получи наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Също така съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му.

Прокуратурата предостави и още подробности около случая. Ю.Ш. бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, включително и за убийство, поради което прекарал близо 30 години в затвора. Освен това имал зависимост към хазартните игри и често играел, а постоянна работа нямал.

Още по темата

От известно време обвиняемият живеел на семейни начала с жена от село Славяново, където било известно, че собственичката на местния магазин получавала добри доходи и живеела сама.

През деня на 11 октомври 2022 г. Ю.Ш. взел малък заем от 61-годишната жена. Още същата вечер поискал да й върне парите и се уговорил с нея да отиде до дома й. Когато 49-годишният мъж отишъл в къщата, той упражнил насилие спрямо жертвата, с цел да вземе паричните й спестявания. Жената обаче оказала съпротива, поради което обвиняемият я удушил и я оставил на пода в дома й. Ю.Ш. открил и взел 15 000 лева, а излизайки заключил катинара на входната врата.

След това обвиняемият отишъл до най-близкото казино в град Попово и започнал да проиграва парите. В следващите часове той посетил казина в Търговище и в Попово, като стигнал и до град Русе, където обменил 8000 лева в евро.

Мъжът бе задържан на 13 октомври в дома си в село Славяново, като до този момент той се намира в ареста.

Предстои Окръжен съд - Търговище да насрочи заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е с инициали, значи е от "братчедите"...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни от най-големите Уruди са хазартно зависими. Мозъкът им се спаружва и от тях човек не остава.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички тези "бабаити", които посягат на самотно живеещи жени, без значение дали насилието е завършило с убийство, трябва да има само една присъда - до живот, без право на амнистия и докато е в пандиза, да работи. Ако има деца, от изработеното най-напред да се отчислява тяхната издръжка, а той да яде толкова, колкото ще остане. Такива са непоправими и не бива да излизат на свобода.
3
0
 
10
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 година
Никакъв затвор, окован в трудов лагер за 30год. и по 12ч. само нощен труд
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не вярвам, убийците в Бг лежат макс 2-3 год и ги пускат, някой лъже
1
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Pri Bay Stavri v CSZ vednaga!