Жертвата в с. Славяново - убита заради пари

Задържаният е с богато криминално минало
14 окт 2022 20:21, Петя Славова
11

Причина за убийството на 61-годишната жена в търговищкото село Славяново потресе обществото. Предполага се, че причина за престъплението са станали 15 хиляди лева, а извършителят е 49-годишен мъж, който има богато криминално минало.

61-годишната жена беше открита удушена в сряда в дома си. Гюнай, чието име по паспорт е Юлиян Шаламанов и жената, с която живее, редовно са пазарували на вересия от магазина на Фатме. Два дни след убийството той е арестуван и е направил самопризнания.

Още по темата

"Той е задържан в четвъртък следобед в дома му. Не е оказал съпротива. Той е на 49 години и е криминално проявен", заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на МВР - Търговище, старши комисар Мариан Михайлов.

"Повдигнахме му обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание по НПК е доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години", уточни окръжият прокурор на Търговище, Диляна Стоянова.

Засега няма данни жената, с която живее Гюнай да е участвала в престъплението. Разследващите открили в дома на жертвата и следи от претърсване. А основната версия е, че Фатме е убита именно заради пари, тъй като задържаният е знаел за финансовата ѝ обезпеченост.

"Той е извършил грабеж на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лева, но предстои да бъде изяснен точният размер на тази сума. Тя е използвана за игра в казина", допълни окръжият прокурор.

Задържаният за убийството е с богато криминално минало, а последната му присъда е за причинена телесна повреда.

"Има множество осъждания, които са основно са за кражби. Около 90-та година е съден за убийство, като е имал 16 години лишаване от свобода, има и последващи ефективни наказания", разказа за криминалното досие на задържания магистратът.

Хората в селото продължават да се страхуват въпреки задържането на Гюнай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До SS: Олеле мале, ако в Бг оръжието стане достъпно! То вие се избивате по какъв ли не начин с микроумните си тиkви, само оръжие ви трябва и ще станете Сомалия на Европа.
6
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Държавата е виновна,защото не разрешава на хората да притежават оръжие ! И да го ползват ! За управниците е по добре хората да живеят в страх !
5
1
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Като излезе на 70 след като признава ще има възможност за хетрик,за да си обезпечи покрив над главата и храна до края на дните си.Да пръсне 15 бона за два дни по казина.Доста бакшиши е оставил.
4
1
 
7
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Тоя ще лежи до живот. Второ убийство, предишни регистрации - не подлежи на превъзпитание. Дано там намери покой - в Бог ли, в какво ли, не знам! Разбирам зова за крути мерки. Това са разсъждения на нормални хора. Разберете, престъпниците не разсъждават като нормалните хора. Ако тръгнем да ги трепем, ние какви ставаме?!? Дано се превъзпита и е полезен с нещо, ако не - някоя тъмна вечер лопата по главата!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лесно ще му се размине ако е смъртно наказание.По-добре да гние до живот в затвора и там да се превърне в булка на всичките затворници.По един път месечно да му се радват съпрузите му
2
0
 
15
 
! Отговори
Влади преди 1 година
В такива случаи човек сеща за единственото правилно съдебно решение - смъртната присъда. От затвор престъпникът излиза, но от гроб не!
1
0
 
28
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Много такива като този се навъдиха!Пожелавам му благополучно да изгние в затвора!Горката жена,какъв ли ужас е преживяла преди смъртта си!Много е труден живота на самотните хора по селата!