20 години зад решетките за мъж, убил приятелката си

Това е поредната присъда за него, три пъти осъждан за хулиганство
5
20 години зад решетките за мъж, убил приятелката си
Снимка: Pixabay

По обвинение на прокуратурата в Ловеч, Върховният касационен съд окончателно осъди мъж за причиняване на смъртта на 29-годишна жена при условията на домашно насилие.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение за виновен затова, че през нощта срещу 4 март 2021 г. в апартамент, след нанесен побой и с особена жестокост причинил смъртта на жената.

В резултат на причинените травми, младата жена е починала на 11 март 2021 г. в УМБАЛ-Плевен, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият - три пъти осъждан за хулиганство и пострадалата живеели на семейни начала, като често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз.

За упражненото домашно насилие пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районният съд в Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на мъжа и обещание да се поправи.

Поради влошените отношения пострадалата се е преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 3 март 2021 г., вечерта двамата се срещнали в жилището на обвиняемия. Между тях е възникнал скандал, който преминал в побой над пострадалата.

В резултат от насилието тя е изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и извикали бърза помощ. Жената е била откарана в болницата в дълбока кома с видими наранявания, където на 11 март 2021 г. е починала.

За извършеното престъпление Окръжен съд-Ловеч е осъдил мъжа на доживотен затвор и да заплати на близките на убитата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 900 000 лева, като това наказание е потвърдено от Апелативен съд-Велико Търново.

Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е намалил наложеното наказание от доживотен затвор на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обвиняемият е оставен за постоянен в ареста и присъдата е приведена в изпълнение.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да продължава да преследва и заплашва не е бил обикновен гражданин, а с известни възможности.
2
1
 
2
 
! Отговори
Granik преди 2 месеца
ВКС трябва да усреднява присъдите между районен,окръжен и апелативен. Но Окръжен и Апелативен съд ,да дадат еднакво наказание а ВКС ,да отмени решенията им е меко казано пълен абсурд и ненормалност.
1
3
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
20 години, значи реални 12-14 г.. Ако е на 40 ,ще излезе на 52-54г.. Евала . Сега всеки като него ,ще види че наказанието не е чак толкова дълго.