За ден: 12 пияни и 8 дрогирани шофьори бяха заловени от катаджиите

Съставени са 2516 фиша и 620 акта за установени административни нарушения
Обновена: 6 апр 2023 19:28 | 6 апр 2023 19:22, Йоана Цонева
2
За ден: 12 пияни и 8 дрогирани шофьори бяха заловени от катаджиите
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях осем са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, четирима - с над 1,2 на 1000, а един е отказал да бъде тестван.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 души, а други осем са отказали да бъдат тествани.

Общо 9155 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 437 водачи и пътници. Съставени са 2516 фиша и 620 акта за установени административни нарушения.

Още по темата
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Десет тежки катастрофи са станали през изминалото денонощие на територията на страната. Петнайсет души са ранени, информира МВР. В София са регистрирани две тежки и 31 леки пътнотранспортни произшествия. Трима човека са пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са шизофреници. Знаят че тестовете са грешни,неточни и фалшивоположителни,но продължават да имитират дейност и отчитат успехи. И после защо хората им се подигравали. Та то това за уважение ли е .
1
0
 
1
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 1 година
Отказвам неточните тестове но не отказвам да дам кръвна проба за доказване на истината и това означава ли че оставам без книжка и регистрация на колата за минимум 6 месеца или 2 години ?