Сарафов поиска охрана, страхува се за живота си, познавайки Гешев

Главният прокурор бил непригоден за поста
Обновена: 15 май 2023 16:57 | 15 май 2023 15:36, Камелия Цветанова
385
Сарафов поиска охрана, страхува се за живота си, познавайки Гешев
Снимка: БГНЕС

Познавам Иван Гешев и се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Главна дирекция „Охрана“ към МП, за да не се окажа убит така, както беше убит прокурор Колев при един друг главен прокурор. Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов, след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата

Сарафов помоли правосъдния министър Крум Зарков още днес да му бъде осигурена охрана, за да бъде защитена физическата му сигурност.

„Познавам Гешев и заради това се страхувам за живота си. До днес, за разлика, от него водех нормален живот, ходех до магазина и в парка с жена и и децата ми, но от днес това вече няма е възможно, моля за охрана“, каза той.

„Г-н Гешев, Вие днес надминахме Вашия идол Никола Филчев“, обърна се задочно към главния прокурор Сарафов.

Той отсече, че няма да прави театър и да къса ритуално и  демонстративно оставка.

„Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата“, каза зам.-главният прокурор.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

Според Сарафов Гешев днес е направил заявка за влизане в политиката.

„Нека го направи като напусне прокуратурата, а не да се занимава с политика, докато оглавява Прокуратурата. Никой от колегите ми не одобрява това, всеки се срамува от него. Начело на Прокуратурата има неуравновесен човек“, скочи Сарафов и настоя ВСС да отстрани незабавно Гешев, защото той е непригоден за тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още по темата: гешевСарафов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да даде обяснение за глупостите,които наговори по телевизията за т.нар. атентат. Всичко е един театър за пред народа. Из**ЕТ сте!
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да се страхува престъпното коnелeнце. Да на би Гешев да реши неговата бомба да е истинска?
331
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера, защо племето е срещу Възраждане когато те са единствените до ден днешен непровалили се! Заради това което говорят твърдят плиткоумните скудоумци! Костадинов не ходи с охрана - защо? Досега не съм видял по ерудирани хора в парламента от него, не че няма в България! Парламента е пълен с хора със съмнение за завършено образование, каквото и да е то!
330
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти си бил пойна птичка, славейче, продължавай да пееш
329
1
 
3
 
! Отговори
О'скара преди 1 година
Оскар за главна женска роля се присъжда на Гешев, Борисов и Пеевски. Елементарни ченгеджийски пиески! Ха ха. Посредствени хора на върха на държавата които си мислят за богоизбрани за цял живот. И какво са направили за България: крадили са, убивали са, всички божии заповеди са нарушили. И тези хора ще са съдници? Че те са най-големите престъпници!
328
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаваите си оставките и прекратете цирко-вете по медиите няма да се харчат париза нема нищо 30 години не сме мръднали в развитието си само прос-то-тии отсутрин до вечер
327
1
 
3
 
! Отговори
Ужас! преди 1 година
След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали нямаме мафиотизирана прокуратура щом Сарафов го е страх Гешев да не го убие и иска охрана.
326
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД СПЯВКА ПРИ РАДЕВ! ЧЕТЕ !ДАЛИ СА МУ ТЕКСТ И МУЗИКА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО! ТАКА БЕШЕ ОБУЧЕН КИРО !НООО КИРО ОБЪРКА ТЕКСТА!ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ НАРЕЖДАНЕТО НА ЧЕРЕПА! ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ФИГУРАНТ КАТО ПРЕЗИДЕНТА !ИЗЛЯХА МИЛИОНИ ЗА ПРОТЕСТИ! ЗА ПАРТИЕН ИНЖЕНЕРИНГ И НИЩО!СЕГА ЗАПОЧВА МРЪСНАТА ИГРА!ДА БЪДЕ УБИТ С КАЛ!БОБОКОВИ МАДЖО ПЕЕВСКИ МИНЬОВЦИ И ДВА ЛИСТА СПИДЪК НА МОШЕНИЦИТЕ НА БКП
325
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава, в която заместник главният прокурор получава охрана от държавата, за да не го убие главния прокурор, не е държава.
324
1
 
4
 
! Отговори
Ванга казваше: преди 1 година
..." ще се намери Човек, който да вкара крадците на народа взатвора!" Този ден дойде!!!! Поклон, Гешев! Смелост и Сърце! Народът е с теб!!! С БОЖИЯ помощ!!!!?
323
0
 
11
 
! Отговори
Практичен преди 1 година
Предлагам да се снеме охраната на всичките и да се разберат. Да се махне и охраната на Доган, Борисов и Пеевски също. :)
322
0
 
13
 
! Отговори
Кой е преди 1 година
...неуравновесения т!? До вчера викаше: този атентат цели убийството на Гешев! Днес: страх ме е от Гешев?! Лудост!!!
321
2
 
6
 
! Отговори
Вече преди 1 година
Почвам да си мисля дали Сарафов и А.Петров не са комбина ! А може би целта е била точно да изглежда, че Гешев си е направил постановка, за да настроят всички срещу него !?!!
320
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев се страхува за живота си, Сарафа и той се страхува за живота си. Бойко и той изплашен за живота си?!?! Егати мафиотската държава дето всички са уплашени за живота си ама никой не пуска кокала:))
319
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязахте ли как Сарафов сам се злепостави като обвинява Гешев, че е неуравновесен човек, а всъщност Сарафов говори като неуравновесен, действа като неуравновесен и това може да се констатира без да сте експерти или психиатри. Има нещо гнило в цялата сапунка с изказването на Сарафов в първите часове след взрива. Защо трепери докато чете? Кой му написа текста?
318
1
 
1
 
! Отговори
586 преди 1 година
Гешев ходи на Боровец да ***
317
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев във Възраждане след като го свалят агентите на клинтън
316
5
 
7
 
! Отговори
Гичо преди 1 година
До Анонимен Този плазмодии не бори мафията а целува мафията, и не е само той...
315
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този плазмодий ли бори мафията?
314
4
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Гешев ще ви разкаже играта