Сарафов поиска охрана, страхува се за живота си, познавайки Гешев

Главният прокурор бил непригоден за поста
Обновена: 15 май 2023 16:57 | 15 май 2023 15:36, Камелия Цветанова
385
Сарафов поиска охрана, страхува се за живота си, познавайки Гешев
Снимка: БГНЕС

Познавам Иван Гешев и се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Главна дирекция „Охрана“ към МП, за да не се окажа убит така, както беше убит прокурор Колев при един друг главен прокурор. Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов, след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата

Сарафов помоли правосъдния министър Крум Зарков още днес да му бъде осигурена охрана, за да бъде защитена физическата му сигурност.

„Познавам Гешев и заради това се страхувам за живота си. До днес, за разлика, от него водех нормален живот, ходех до магазина и в парка с жена и и децата ми, но от днес това вече няма е възможно, моля за охрана“, каза той.

„Г-н Гешев, Вие днес надминахме Вашия идол Никола Филчев“, обърна се задочно към главния прокурор Сарафов.

Той отсече, че няма да прави театър и да къса ритуално и  демонстративно оставка.

„Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата“, каза зам.-главният прокурор.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

Според Сарафов Гешев днес е направил заявка за влизане в политиката.

„Нека го направи като напусне прокуратурата, а не да се занимава с политика, докато оглавява Прокуратурата. Никой от колегите ми не одобрява това, всеки се срамува от него. Начело на Прокуратурата има неуравновесен човек“, скочи Сарафов и настоя ВСС да отстрани незабавно Гешев, защото той е непригоден за тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още по темата: гешевСарафов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 325 Гешев до сега е изпълнявал каквото са искали от него, няма логика изведнъж да се обръща. Повече прилича на план как да го запазят на поста. Както виждам ти вече си убеден че трябвало да застава някой зад него. Не може един човек който до сега е прикривал някого изведнъж да се промени, тези неща не стават така. Щом е прикривал някой трябва да се оттегли и да дойде нов неизцапан.
312
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Който и да е Щом чете значи не знае какво да казва. Явно са му поръчали и написали какво да прочете. Много са елементарни.
311
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това признание на Сарафов че знаел какъв е Гешев и толкова години си е мълчал, значи трябва да си подаде оставката за прикриването му а не да му дават охрана.
310
1
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 година
мн е плашлив мишок.да му излеят куршум против страх,от някоя врачка!хаха
309
3
 
15
 
! Отговори
Който и да е преди 1 година
Някой забеляза ли че Гешев говори, а Сарафов чете.И то часове по-късно.Сарафов не знае какво да каже или трябва да каже точно определени думи?
308
4
 
4
 
! Отговори
ПРАВ СИ 318... преди 1 година
СЛЕД ВОЙНАТА В УКРАЙНА --ЩЕ ИМА ОСНОВНА ЧИСТКА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА ---ПРАВЕНА ПО "СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ"!!!....ТОГАВА ЩЕ ИЗМЕТЕМ НАПЪЛНО , ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕГОДНИЦИ --НЕМА ЛАБАВО!!!ГОТВЕТЕ СЕ ЗА "ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
307
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ОХРАНАТА ЗА САРАФОВ , ЗА КАКВО Е ВСЪЩНОСТ.......ЗА ДА НЕМУ ТРЕПЕРИ ГЗ , ЛИ..??!
306
2
 
8
 
! Отговори
КАЖИ СИ САРАФОВ.... преди 1 година
...ТИ ЛИ ПОСТАВИ БОМБАТА НА ГЕШЕВ , И СЕГА УМИРАШ ОТ ШУБЕ.....А..??!!ТИ И ГЕШЕВ ЛИ ИСКАШ ДА ИЗКАРАШ ЛУД , КАТО ФИЛЧЕВ....А..?????????МНООООГО ПРОСТО ПАРЧЕ СИ САРАФОВ ---НА НИЩО НЕ СИ СЕ НАУЧИЛ ОТ СТАРИТЕ ПРОКУРОРИ, ЗАЩОТО СИ ГОЛ ***....!
305
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и ти барабар Петко с мъжете. Евтини циркаджийски номерца. Само че на Гешев сложиха бомбата, а не на тебе. Той трябваше да трепери, а не ти. Той стана главен прокурор, а не ти. А може би и това обяснява всичко. Може би.... ???
304
0
 
9
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
В днешната п....мия положителни герои няма. Всички са б... Тъжно е. Защото единствено показва , че в тази държава сме Зоната на Здрача. Нищо никога не се променя.
303
2
 
10
 
! Отговори
Марийка преди 1 година
Лисицата ходела след кочча и се надала това дет се манда натам-насам да падне, а то не падало.
302
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев вбеси олигарсите на БСП, олигарсиите на ПП-ДБ и Костов, а вече и олигарсите зад Борисов. Сега всички трябва да сме плътно зад Гешев, защото не помня друг да се е изправил срещу всички червени номенклатурници, които станаха милиардери на гърба на народа в бандитския преход.
301
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едвам насмогвам на пуканките,сериала е супер,Game of Thrones бил слаба работа в сравнение с това пък и на живо!
300
0
 
16
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Сещам се за оставката на Нинова, дето й искаха. То само с мерак не става. :) Като нямат право да му искат оставката за кво се дървят толкоз всички.
299
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напразни боричкания!Умник,дори в Русия съдебната система не е по Вишински,а по западен либераен модел. Още 90-те и в Русия,и в БГ беше монтирана тази съдебна система от запада,която роди тази коруция и безнаказаност.
298
1
 
14
 
! Отговори
Тоя бил преди 1 година
Голям артист !
297
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напразни боричкания! Веднага след края на войната в Украйна ЕС няма да съществува а долара ще е на издихания. Въобще си нямаш понятие какви огромни зъбни колела са задвижени в световния ред.
296
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В "Афера" е пълно с материали по случая.
295
11
 
7
 
! Отговори
Напразни боричкания! преди 1 година
Тия хора изобщо не си дават сметка, че веднага след края на войната в Украйна цялата съдебна система и Прокуратура, които са по съветския образец на Вишински, ще бъдат разтурени и заменени с тези на ЕС.
294
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 294 Напълно те разбирам и е правилно това което казваш но не отчиташ реалната обстановка в която се намираме. В САЩ също се води политическа война многократно по-сериозна от нашата. Гешев в случая не е отишъл да дава отчет как върви съдебната реформа а да занесе доказателства за престъпленията на политическата върхушка у нас която в момента му точи ножа. В ситуацията в която се намира държавата няма към кого друг да се обърне. Най-големите престъпници тръгнали да правят съдебна реформа.