Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
6
 
! Отговори
Значи преди 10 месеца
първи ще е Гешев.
134
2
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
ГЕШЕВ АРЕСТУВА МУТРИТЕ - майтап бе УИЛИ !
133
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега повече отвсякога съм за Гешев. След като всичката политическа св0лач се обърна срещу него, значи наистина ги е страх от него. Мачкай, Гешев, вече вкара в съда Арабаджиеви, Баневи, Цветан Василев, Прокопиев и Божков. Ако някой може да изчисти ***, това е Гешев
132
0
 
10
 
! Отговори
ДО 157 преди 10 месеца
До До Боко ТЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА МАВЪРА няма давност защото те са престъпления срещу държавата и народа й ! 1во източи митниците със зверска контрабанда по негово време точно мафитоската организация ВИС тръгна рязко нагоре тъй като митниците работеха за тях ! 2ро с безумната си приватиазция разсипа почти цялата икономика като разпордаде на сулио и пулио за жълти стинки кво ли не ...обаче у БГ няма прокоратура която да им потърси отговорност ! народа е *** и не разбира какво се случва и така
131
4
 
2
 
! Отговори
До Дай Боже! преди 10 месеца
Поредния с надежди-говежди.
130
0
 
13
 
! Отговори
Дай Боже! преди 10 месеца
Иване, чул те Господ с двете уши, постави зад решетките всички крадци, убийци и далавераджии! българин
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реално ако го махнат сега без преди това да се осъществи реформа в начина на избиране на членове на ВСС и без реформа в съд, полиция и прокуратура, същият този зависим ВСС, които избра Гешев, Панов и куп други единствени кандидати ще избере и поредният слуга на мафията и ще го бетонира да следващите 7 години
128
0
 
6
 
! Отговори
до 158 преди 10 месеца
До Анонименмалко е на кантар кой отркадна повече Мавъра или АГЕНТ САВА защото единият източи митниците по негово време ( Костов ) а САВА източи бюджета на държавата ...но да те са номер 1 по крадене у БГ !
127
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Ще трябва да поясните думата престъпление и второ прокуратурата обвинява, НО СЪДЪТ РЕШАВА И ТО НЕЯСНО КОЙ СЪД, ЗАЩОТО ИМА ПО ГОРНИ ОТ ПЪРВИЯ ЧЕ ЧАК ДО ХАГА.Що е престъпление и има ли почва в нашата държава. Държавата кои сме и кой ще съди висше държавниците?
126
0
 
5
 
! Отговори
Гешефтура преди 10 месеца
АРЕСТУВАХ ВСИЧКИ ! Къро щеше да ме убива пък го убиха него !
125
1
 
6
 
! Отговори
До Боко Т преди 10 месеца
За Иван Лостов давността отдавна е минала. И Цацаров се прави на интересен и възобновява, но това е.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев е амбициозен. Но не му харесвам, че говори като политик. Като юрист би трябвало да знае, че в наказателната система на България трябва да се произнесе съда и че затвора, за който всички депутати и пишещи по форуми парадират е предпоследна мярка в наказателното право на всички държави. Там се влиза само при осъдителна присъда при тежки престъпления и преценка на съда. Преди затвора има доста наказателни мерки - пробация, условна, обществено порицание, конфискация и прочее.
123
0
 
5
 
! Отговори
Mалорусь преди 10 месеца
Верно бе Масларова и компания също не трябва да се забравят.. Той синджира ще е доста дълъг. Да не се окаже само, че всички са съкали от едни партийни гърди.
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ваньо май нещо са му потънали гемиите и си е рекъл "Аз може да падна, ама ще повлека със себе си колкото мога повече престъпници" - давай Ваньо разкажи им играта като за последно
121
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Така е ,настъпиха те и е редно да изплюеш истината за тия уялисе т н депутати за които цял народ знае , че поне половината са престъпници !
120
0
 
4
 
! Отговори
Гешев преди 10 месеца
По-добре късно отколкото никога
119
1
 
2
 
! Отговори
ТУК ГЕШЕФТУРА 2 преди 10 месеца
аз арестувах МУТРИТЕ ! ето убиха и днес една от тях ! ако беше в затвора щеше да е жив ....
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо чак сега г-н Гешев? Защо сега? Какво правихте толкова години? Години наред толкова престъпно и нагло потъквахте България! Смеехте се задружно всички на гърба на българския народ!Срам ме е , че живея в такава държава! Срам ме е, че толкова лесно захвърлихте бъдеще на толкова хора!!!!
117
0
 
6
 
! Отговори
ТУК ГЕШЕФТУРА 2 преди 10 месеца
ОТ ГОДИНИ ПРОКОРАТУРАТА нищо не прави у БГ !
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
чичо Иване, недей така говори неистини - Боко извършил 989896456 престъпления и още не е влязъл в затвора