Мигранти, пияни шофьори и лица с имунитет сред приоритетите на Сарафов

Той ги представи на национално съвещание на прокуратурата
30 юни 2023 19:45, Стела Стоянова
66
Мигранти, пияни шофьори и лица с имунитет сред приоритетите на Сарафов
Снимка БГНЕС

Под ръководството на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов днес се проведе Национално съвещание на Прокуратурата на Република България. Участие в съвещанието взеха Мария Павлова, заместник на главния прокурор, административните ръководители на апелативните, окръжните и военно-окръжните прокуратури, завеждащите отдели във ВКП, ВАП и следствието, както и членове на Прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов набеляза приоритетите пред работата на прокуратурата и следствието – активната работа по делата, свързани с нелегалния трафик на мигранти с оглед засиления мигрантски натиск над страната, престъпленията, причинени от шофьори, управляващи моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и разследванията срещу лица с имунитет, пише БГНЕС.

Още по темата

Главният прокурор обърна специално внимание на срочното приключване на досъдебните производства, в т.ч. и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури. „Едно разследване в продължение на 3-4 години е лошо правосъдие, а бавното правосъдие води до недоверие в обществото към работата на съдебната власт“, подчерта Борислав Сарафов, като изтъкна, че бързината не следва да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

Предстои и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и заместник-главният прокурор Мария Павлова да стартират обиколки на апелативните райони, за да проведат срещи с прокурорите и следователите по места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: приоритетиСарафов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Много ясно преди 9 месеца
С други думи - копърките са приоритет. Големите кражби, предателства и разпродажби - не. Както винаги.
47
1
 
1
 
! Отговори
Ще видим преди 9 месеца
Бобчо стяга редиците,но не знае какво се говори зад гърба му.Бас държа,че Простото Кире в съдружие с Асфалт паша ще го "сготвят" , след като услужливо им послужи.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно, кокошкарите само.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Търговската къща "Прокурори & Co - Бг" извади на пазара традиционната стока за продажба! Насам народе, не се блъскайте, обслужваме всички! Приемаме само кеш, без касови бележки!
44
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 месеца
А наркобосове кога? В София дилъри има пред всяко училище. В сОФИЯ ИМА НАРКОГРУПИ ,КОИТО ОТ ГОДИНИ НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ ПО НАД 50 СВИДЕТЕЛЯ СРЕЩУ ТЯХ.....ПРОКУРОРИ, СЪДИИ И ШЕФА НА ГДБОП СЕКТОР НАРКОТИЦИ СА НА ЗАПЛАТА ОТ ПО НАД 2 ГОДИНИ НА ХРАНИЛКА ПРИ ДВАМА СТОЛИЧНИ НАРКОБОСА......НЕ ВИ ЛИ Е ЖАЛ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ДА СЕ ТРОВЯТ С АМФЕТИ
43
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Тук пак съвсем по детски някой хора чакат да ни оправят. И после да дойде дядо Коледа. Това няма как да стане. В истинският живот всеки си гледа интереса. За да се оправи България трябва всеки да направи каквото може според възможностите си. Дори "малките" неща могат да помогнат - например - откажете порок, влючете се в благотворителност итн. Така работи демокрацията. Не с чакане.
42
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 9 месеца
Точно това е работата на гл. прокурор ! да гони пияните шофъори! А иначе политиците нека си крадът милиарди! Ща съ опраим някой ден.Ама те и затова побързха да си го изберът де,да им пази гърбовете рпи кражбите.
41
0
 
13
 
! Отговори
Все преди 9 месеца
Още не разбирам с какво безочие ни го пробутаха тоя !
40
0
 
5
 
! Отговори
Некой преди 9 месеца
А всебеподобните?
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На мен приоритетът ми е този и бившият му шеф да отидат зад решетките.
38
1
 
7
 
! Отговори
Вече,видяно! преди 9 месеца
Прегрупиране,популизъм,предателства.Това са 3те "П"на престъпния мафиотски клан в BG прокуратура,както при Тошево време-Пари,***,Политика ръководеха парада.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Арогантни в живота, арогантни зад волана!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Брех. А като беше заместник защо това не бяха приоритетите ти?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това архикорумпе трябва незабавно да си подава оставката, а не да заблуждава хората с празни приказки.
34
0
 
3
 
! Отговори
вай вай вай преди 9 месеца
мого е глъм горкия... вай вай
33
0
 
7
 
! Отговори
Ицо Хазарта съм преди 9 месеца
Тия куки май са много лоши мутри.
32
0
 
10
 
! Отговори
Браво преди 9 месеца
Пепи еврото е супер за правосьден министър - пп и герб да го предложат
31
2
 
4
 
! Отговори
Пепака € преди 9 месеца
Браво мой човек, само така. Както съм те учИл.
30
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
Пепака Еврин, да го направим министър на правосъдието викам аз
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сарафов, а трябва да ти е приоритет да отскочиш до Дубай, че приятелчето ти Пепи Еврото е с тежък инфаркт в дубайска болница. Занеси му пури! Междувременно, нещо много инфаркти напоследък стават. Да не би да е пандемия от инфаркти?