В София заловиха мъж, изнудвал свой познат

Потърпевшият е бил заплашван да предаде 40 000 лева
13 юли 2023 22:35, Йоана Цонева
5
В София заловиха мъж, изнудвал свой познат
Снимка: БГНЕС

Столични криминалисти задържаха 47-годишен мъж за изнудване. Сигнал за измамата подал бегло познат на арестувания.

Той съобщил, че е изнудван да предаде 10 000 лева, в противен случай го очаквали неприятности. На по-късен етап потърпевшият получил втора заплаха, но този път от него били искани 40 000 лева.

В издирването на 47-годишния мъж се включили служители на отделите "Разследване" и "Престъпления срещу личността" при СДВР. В резултат на полицейската работа е установено местонахождението на извършителя и на 12 юли е задържан.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

С постановление на прокурор задържането му е удължено за срок до 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Разказах ви тук преди 9 месеца
преди време за една простовата дeбeлaнa, която се беше сетила да следва едва след развода си. Имаше период, в който беше поискала заеми от по 100, 200, 300 лв от различни момичета наши състудентки. Без да ги върне, се беше опитала да вземе още пари от всяка една от тях и след като получила откази, беше почнала да ги плаши, че ще им поръча магии за бездетство. Номерът й не минал пред нито една, но и дължимите пари не им върна. Питам се този арестуваният пък по какъв повод е изнудвал своя познат?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре