Менков: Присъдата на убиеца на Милен Цветков е пробив

Близките не се интересуват от размера й
22 юли 2023 09:49, Александър Попов
42
Менков: Присъдата на убиеца на Милен Цветков е пробив
Снимка: БГНЕС

Според адвоката на семейството на Цветков Менко Менков признаването от съда, че престъплението е извършено при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост), е пробив за съдебната практика у нас.

Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов получава девет години затвор, а книжката му ще бъде отнета за срок от 10 години.

Още по темата
По думите му размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков, а по-скоро пробивът в съдебната система.

"В последните десетилетия прокуратурата се въздържаше да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та. Това е едно добро начало, което дава основания на прокуратурата и в последствие на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и значителното превишаване на скоростта на движение в централна градска част, то водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат", обясни Менков пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До макНе че защитавам убиеца, но даже и него да бяха убили,няма как Милен да се върне. Пробива е че и следващитерешения по подобни казуси могат да стъпят на практиката на ВКС за това дело.А това много повече...И да се надяваме, че най-сетне ще има промянав мисленето и действията на водачите на мпс...защото там е основния проблем.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След доказани алкохол и наркотици присъдата да се тълкува твърдо с умисъл. До произнасяне на присъдата, който иска домашен арест , времето в къщи да не се приспада от присъдата. Това си е домашна почивка с всички екстри. Какво значи и признал си и пак намаление на присъдата. Екстри в закона за оневиняване на престъпниците.
33
1
 
15
 
! Отговори
42 преди 9 месеца
Интересно ми е ако ударят и убият детето на съдийката, дали ще пак такава символична опрощаваща присъда?
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С това правосъдие, скоро войната по пътищата няма да приключи.
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иванчева и Петров дори не бяха виновни, а ги направиха на панайрджийски мечки и даже не може да си гледа бебето, което иска от години. Срамота е това "правосъдие"!!!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че той ако в 9 години в затвора, защо е без книжка за 10 фод, като ще освободят предсрочно? Нещо нищо не разбирам от ТОЧНО ТОВА правосъдие...
29
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
След 3 год давате сметната присъда 9 год ,приспадате и стават 6 год ,добро повече Денис и ще лежи 2 вероятно има няма...Хората ще забравят и ще излезне и след по малко без много шум.А ,че е предумишлено убийство на баща и съпруг няма значение ..Болката и тъгата нямат цена цял живот я носиш ! А той излиза и продължава да живее .... Как не ви беше неудобно да съобщите тази смешна присъда и като излезне пак ще сгафи и тогава какво правим ..кой ще носи отговорност !
28
1
 
5
 
! Отговори
Ученика преди 9 месеца
"Ходиш по съдилища и чакаш с месеци. Пръскаш пари по адвокати, които много добре знаят, че ще се подиграят с теб. Приемаш присъда от съдия, който се продава като последната *** на улицата...."Из "Кръстникът" на Марио Пузо
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иванчева за 60к ще лежи повече от тоя.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече съвсем загубих вяра в българското правосъдие. 9 години за надрусан на 3 наркотика с поне 50 над ограничението в ковид локдаун, където на обикновения човек не му даваха никъде да ходи, а тоя е обикалял купоните. От тия 9 години, ще му приспаднат домашния арест и за добро поведение (понеже има пари) ще му приспаднат още. Жалка работа.
25
5
 
3
 
! Отговори
преди 9 месеца
Раждането е предумишлено убийство защото родителите са наясно че детето им обречено на старост и гроб. Когато го създават те са дрогирани на собствените си илюзии че това е някакъв вид дар и се качват пияни в превозното средство на брака и семейството и ще има създадени жертви, също като Чарли чаплин и 11-те му деца, всички те ще бъдат премазани в пътен инцидент от самият него и ще починат от раните си несъвместими с живота. Присъдата трябва да е за родителите.
24
1
 
13
 
! Отговори
КАКЪВТИПРОБИВ преди 9 месеца
ПРОДАЖНА ДЪРЖАВА ПРОДАЖЕН НАРОД
23
4
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 9 месеца
На адвокатчето на Бойко Борисов вяра нямайте!
22
0
 
5
 
! Отговори
ДО МРНКО преди 9 месеца
ИМ И МЕТО ОТГОВАРЯ НА ПРИСЪДЪТА 9 ГОДИНИ СИ Е ЧИСТЪА МЕНТА ПРИСЪДА
21
0
 
13
 
! Отговори
Мис преди 9 месеца
9 години са малко за отнет човешки живот.
20
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 9 месеца
Мисли, че като говори заплетено хората ще го приемат за единствено вярно. Как може да твърди, че присъдата няма значение за близките? 9 години в случая не е никаква присъда, оня ще излезе буквално след малко и ще си живее живота. Бг правосъдие отдавна е стигнало дъното с такива присъди. Дано поне съдиите спят с чиста съвест (шегичка).
19
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Менков е едно прасе оплетено в престъпления
18
0
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 9 месеца
Лошо да 10 г само-реално 4,5 ще лежи-затова нали сме демократична държава да гледаме най-демократичната САЩ-за един отнет живот-дават една доживотна-това е правосъдие-обещетенията да не говорим-милиони наказват.
17
8
 
5
 
! Отговори
Даааа преди 9 месеца
На Минко секретарката, майката на ,биеца има пари. Платила е на жената на Милен и онази го е продала мъртъв. Държавата няма нищо общо тук
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пробив ще бъде когато тиквата влезе в пандиза и му конфискуват откраднатото.