Петорна експертиза ще изяснява "лека телесна повреда" ли са 400 шева

Прокурорът: Възможно е да се стигне до хипотезата "опит за убийство"
31 юли 2023 09:21, Стела Стоянова
62
Петорна експертиза ще изяснява "лека телесна повреда" ли са 400 шева
Снимка БГНЕС

Едва на 29-и юли към полицията се е обърнал бившият приятел на пострадалото момиче от Стара Загора. От неговия разпит се изяснява, че девойката е споделяла с него, че по време на връзката си с обвиняемия спрямо нея са отправяни заплахи и е упражнявано насилие. Това послужи за повод да бъдат призовани пострадалата и нейната майка.

Така коментира забавеното разследване районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предава Нова тв.

„След отшумяване на травматичното състояние, с момичето са проведени по-подредени и информативни разпити, в които има потвърждение за отправени закани”, допълни още прокурорът.

Още по темата

Димитрова подчерта, че искат да бъде изяснена получената телесна повреда, която преди бе квалифицирана от съда като "лека". „Искаме петорната експертиза да изясни точния характер на телесните увреждания, брой и вид. Има ли една, или няколко средни телесни повреди, те съпроводени ли са с опасност за живота и причинени ли са по начин, особено мъчителен за пострадалата”, уточни тя.

Дали по случая е имало забавяне, след като наблюдаващият прокурор по делото е бил в годишен отпуск, Димитрова коментира: „Категорично не. В съда при разглеждане на мерките за неотклонение делото е престояло до 10 юли. След което на 14 и 21 юли първоначалният наблюдаващ прокурор е дал указания по разследването и са назначени редица експертизи. Не е бездействано по делото”.

Възможно било да се стигне до хипотезата за опит за убийство, каза тя пък пред БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Майора Тази съдийка с високо самочувствие и ниско покритие от задълбочени познания по изясняване същността на престъпленията и предявяване на обвиненията като въззивна инстанция е вече out of the game.Нищо не може да й помогне да се задържи на поста си, а заедно със себе си тя ще повлече и останалите двама съдии от тричленния състав на въззивния съд. ПП в стремежа си да овладеят съдебната власт видяха в тая издънка на СЗОС сериозен довод в атаката си към ВСС и ще го използват.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.55 Въобще не намесвайте соца. Ако това нещо беше станало по времето на соца съдийката щеше да е арестувана, да са й предявени поне три солидни обвинения, които предполагаха осъждане на минимум 15 години затвор. А тя разплакана щеше да признае кой силен на деня я е натиснал на такава тежка проява.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен. Тази съдийка Гьонева работи в Старозагорския Окръжен съд СОЗ. За да си затвори очите ида квалифицира 400 нарязвания по цялото тяло , преди това пребиване на момичето и насилствено бръснене на косата като лека телесна повреда очевидно някой човек отгоре е натиснал и съдийката е поддала. Сега да се оправя с употреба на служебния пост с цел облага другиму, умишлено лъжесвидетелство в много голям размер, склоняване на трето лице (районния прокурор от РП СЗ) за умишлена подмяна на данни.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблема не е в съдията, а в наказателната уредба от Соца. ДС другарите в парламента така се плашат от реформи в наказателното право, че все още 90% от съдържанието е на 50 г.
47
0
 
14
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
Жалко за момичето , но още по жалко за съдия Гьонева и съдебните медици дали заключение за лека телесна повреда! Чудя се човек дали трябва да умре че да се квалифицира като стедна и тежка повреда! А тик всичко е извършено с умисъл и би трябвало да се квалифицира катоопитза убийство , но ввно хора без съвест решават нещата! Не дай си Боже да се случина вас или вашите деца , пак лище е лека телесна повреда!
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аха. Ако не беше бившия приятел да разкаже за заплахите, щяха да си водят накълцаното момиче лекичка телесна повреда. Дано да се случи на децата ви,,, господа прокурори и съдии!!!! ДАНО!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А този ,,съдия" още ли е на работа .До сега е пуснал още дузина такива ....А вие си правете ,,експертизи" от тук до Второто пришествие....
44
1
 
11
 
! Отговори
Браво бе преди 10 месеца
егати и лицемерието, ореваха медиите джурна-лята, а мълчат за издевателствата над възрастните хора по селата и кражбите на реколта от мур-гавите избиратели ...
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е от това по-лесно няма, хващате прокурора, правите му същите наранявания и експертизата е готова
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видиш ли Георги ти, хич не го мисли. Ножа вади и го заколи. Пистолета измъкни, на решето го направи! Отрови го, обеси го, одери го изкорми го ... Хич не го мислии и ии .. Заколи го тии и иии ..
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Бъшгария зашамар няма последици. За юмрък също. Това, *** си зачарвен инподут не е никаква "повреда". Фивашка нация!
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държава в която обезобразяване на момиче се води за лека телесна повреда не е държава. Позор за България. Пореден.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На 26.06.2023г.е извършено престъплението побои с фрактури по главата до изпадане в безсъзнание на жертвата за неопредлено време за да може садиста да се занимава с макетно ножче,неуточнено още от каква сплав смес е остроето-матал,пластмаса,керамика и конфигурация-зъбчато,гладко за рязане на неодушевени предмети и материали да си прави резки с нарязване кожата на всевъзможни места по тялото и лицето на момичето за кройки или кожни пластични процедури,що са снимани от медиците и докладвани в МВР.
38
0
 
9
 
! Отговори
жорето преди 10 месеца
Що бе Днесче изтри молбата ми за връщане на смъртната присъда?
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом деянието е нищожно бащата да извърши същото на момчето. 400 шева и счупен нос. Няма нужда да занимават правораздаващите органи. И едва ли този случай ще се повтори!
36
1
 
8
 
! Отговори
Местан преди 10 месеца
Този е идеален за депутат от - управляващито мнозинство
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демек обвинението все още е за лека телесна повреда. Без да му ставам адвокат на съдиста излиза, че сега пък закона е нарушен защото за лека телесна повреда няма санкция от задържане под стража по-скоро го крият от гнева на хората.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 33. Долен лицемер си ти. Плюсовете няма да помогнат.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стари мутренски похвати е приложило момчетоАко беше недай боже убил момичето можеше да мине и за нещастен случей - подхльзнала се и паднала напримерНещо промени ли се от - 90 те питам за един приятел в дания
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 33. Требе да ти дадат нобелова награда за умност бе богатия.