Единият от близнаците: Видях убийството на Митко, съжалявам

И двамата признаха, че са му били приятели
Обновена: 2 авг 2023 16:03 | 2 авг 2023 16:03, Стела Стоянова
65
Единият от близнаците: Видях убийството на Митко, съжалявам
Снимка БГНЕС

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам.

Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. И поиска да бъде пуснат на свобода. Думите му предизвикаха още по-голямо възмущение сред присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова през цялото време плачеше, пише "24 часа".

"Да го беше защитил. Негов приятел си, как е възможно", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато охраната извеждаше близнаците от залата. По тях викаха и отправяха закани и останалите присъстващи. Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били приятели и много съжалявал.

Двамата са обвинени в помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Още по темата

Адвокатката на братята Светлана Званчева поиска делото да се гледа при закрити врати, но съдът настоя да има прозрачност.

"Анализът на доказателствата сочи, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, ако бъдат оставени на свобода", пледира прокурорът Димитър Костов. Той определи Динкови като личности с висока обществена опасност и поиска най-тежката мярка. Защитничката им обясни, че двамата и за миг не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата обяви точно обратното.

Съдът излезе в почивка, за да определи мярката на 19-годишните братя. Те са обвинени в помагачество при убийството на Димитър Малинов. Дни наред местните хора протестираха пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Северно корейски закони тук трябва да играят иначе няма оправия
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В 21 век ние сме като по времето на Крум, затова нека да се прилагат неговите закони. Кой каквото е направил това да се случи и с него. Крайно време е да се разбере, че ние не сме нормална държава и трябва да се въведе смъртното наказание за да бъдат озаптени тези изверги. Смърт за смърт! В Йордания има смъртно наказание и в затвора са само 400 души! А смъртното наказание не е прилагано от 4 години, но служи за възпиране на извършителите на наказание, което според закона им се наказва със смърт.
61
1
 
0
 
! Отговори
Грую преди 8 месеца
***.
60
3
 
8
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
Екзекутирайте ги тези отпадъци и търсете избягалия убиец за следващата екзекуция.Да пази Господ от такива "приятели" и врагове.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В какво са се забъркали тия деца, защо се е допуснало да стигнат до тук, възпитавайте децата си в добро, бъдете добри с тях- защото агресията възпитава в подобно- ГОВОРЕТЕ С ТЯХ, ГОВОРЕТЕ...АЗ НЯМА ДА ЗАБРАВЯ В 90 Г КАК странно изглеждащ чичко ОБЕЩА НА ЕДНА ЖЕНА МНОГО НЕЩА ТРЪГНА ДА Я ВОДИ ЗА ФРАНЦИЯ А Я УБИ КРАЙ БАСЕЙН, ПОСЛЕ СТОРИ СЪЩОТО С БРЕМЕННАТА И ДЪЩЕРЯ ВИСОКО В ПЛАНИНАТА КРАЙ ЕДНО ДЪРВО- ЦЕЛТА ДА ПРИСВОИ ИМОТ, ЖЕНА МУ СЕ ХВЪРЛИ ОТ 14 ЕТАЖ А ТОЙ ГНИЕ В ЗАТВОРА- ГОВОРЕТЕ С ДЕЦАТА СИ.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заради едното клипче в тикток!
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това, че уж само били съдействали на убиеца е тяхна версия, за нея няма никакви свидетели. Тези и двамата са участвали в убийството наравно с Рангел. Иначе, ако битката беше един на един - Рангел срещу Димитър, не се знае кой щеше да е жертвата.
56
1
 
14
 
! Отговори
Не са свидетели, преди 8 месеца
Нито са помагачи. И двамата наравно с Рангел са преки убийци на Митко. Наистина някой разследващ журналист трябва да проучи данните и после да седне да изчисли какво е струвало на българския данъкоплатец това, че майката на тези двамата е забременяла с тях, родила ги е и после в продължение на 18 години от хазната са им давани пари за издръжка.
55
1
 
37
 
! Отговори
Утрепки малки преди 8 месеца
С такива приятели не ти трябват врагове. Видели и съжалявали, но не помогнали на "приятелят" си, а дори помогнали на убиеца да укрие тялото. Съжалявали...да, че са ги хванали. Че и нагли и безочливи. Искали да ги пуснат. След 20-30 години ще ви малки измекярчета.
54
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе младежи,къде ви сече пипето,опростихте си животеца завинаги!
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A що са го утрепали ?
52
10
 
18
 
! Отговори
Летовник преди 8 месеца
Гарантирано от ОПГ ГЕРБ:УбийстваКражбиСадизъм
51
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Върна се старата власт и почнаха старите ексцесии,дано обществото да се е събудило от летаргията
50
2
 
1
 
! Отговори
Ясно 2+2 преди 8 месеца
Ти цял прокурор си бил,от ТВ ли това разбра?ГаньоБалкански
49
2
 
11
 
! Отговори
От хората преди 8 месеца
Нещата се оправят на 90%,ако се промени НК и за помагачите присъдата е двойна,отколкото на извършителя.Да видим обаче ще има ли т.нполитическа воля.
48
3
 
15
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 8 месеца
тези са съучастници в убийството! цар Кирло имаше тголяма рода в Цаблапица тези от нея ли са
47
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 8 месеца
И какво направи, реши да го заровиш?
46
0
 
31
 
! Отговори
до 25 преди 8 месеца
Не знам какво си, но отмъщение е, когато има лични подбуди. Искам правосъдие със смъртна присъда. При тази корупция в съдебната система само страхът от смъртно наказание може да въздейства върху престъпниците.Толкова много убийства през последните години и все безнаказани.
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България определено има нужда от американски тип правосъдие, не от европейски.
44
0
 
14
 
! Отговори
Убийство преди 8 месеца
По приятелски