Единият от близнаците: Видях убийството на Митко, съжалявам

И двамата признаха, че са му били приятели
Обновена: 2 авг 2023 16:03 | 2 авг 2023 16:03, Стела Стоянова
65
Единият от близнаците: Видях убийството на Митко, съжалявам
Снимка БГНЕС

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам.

Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. И поиска да бъде пуснат на свобода. Думите му предизвикаха още по-голямо възмущение сред присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова през цялото време плачеше, пише "24 часа".

"Да го беше защитил. Негов приятел си, как е възможно", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато охраната извеждаше близнаците от залата. По тях викаха и отправяха закани и останалите присъстващи. Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били приятели и много съжалявал.

Двамата са обвинени в помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Още по темата

Адвокатката на братята Светлана Званчева поиска делото да се гледа при закрити врати, но съдът настоя да има прозрачност.

"Анализът на доказателствата сочи, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, ако бъдат оставени на свобода", пледира прокурорът Димитър Костов. Той определи Динкови като личности с висока обществена опасност и поиска най-тежката мярка. Защитничката им обясни, че двамата и за миг не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата обяви точно обратното.

Съдът излезе в почивка, за да определи мярката на 19-годишните братя. Те са обвинени в помагачество при убийството на Димитър Малинов. Дни наред местните хора протестираха пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо протестчета по големите градове няма ли да има за убития? Или щом жертвата не е дрогирана ки%ла, не заслужава?
42
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо само за близнаците пишат ? Къде е тоя Рангел ?
41
0
 
49
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Аве вие на баш убиеца снимка нямате ли да го видим, що за птица е... Па им покажете и родителите... На всичките убийци...
40
0
 
28
 
! Отговори
традиционен преди 9 месеца
Убили са човек,и се самооневяват със ,,съжалявам".Това ще го кажеш след излежаване на присъдата на обществото и то публично.Иначе преди да си лежал в затвора,просто няма за какво да съжаляваш приятелче.Всеки убиц ако го оневинят за това че ,,съжалява",то този свят го пиши заминал.
39
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В САЩ за съучастничество в убийство обикновено получават същата присъда като извършителя! Не ги жалете изобщо, съжалявал бил - със съжаления ще го върне ли?
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МАФИЯТА ГРОБ АКТИВИРА КРИМИ ЕЛЕМЕНТИТЕ ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ
37
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво. Канят убитият , качват го в кола за да бъде убит , гледат как става това, качват трупа на същата кола и заравят трупа. Не виждам нещо да ги различава от физическият убиец. Какви 5 години
36
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Та това е организирана престъпна група! Какво значи помагачи, те са съучастници в планирано, предумишлено убийство! В това пошло българско правосъдие жертвите са виновни, заслужили са си го, търсили са си го, а престъпниците имат права. Как допуснахме това да стане?
35
0
 
19
 
! Отговори
Ой котьоо преди 9 месеца
Ох девствени момченца мечтата на затворниците
34
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имам чувството че се върнаха 90-те години. Анцузи, татуси, чантички през рамото, побоища, убийства, наркотици и т.н. Иначе парламентьорите ни към светло бъдеще ни водели.
33
1
 
38
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
само със съжалявам не става в белене и бачкане защо не работите защо не учитемисълта ви е заета каква беда на направите на хората били приятели вие не знаетезначението на тази дума
32
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може и да съжаляват, а може само да съжаляват, че са ги хванали.
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес по сутрешната нова показваха едно прегазено куче и репортерката попита: А какъв беше характера на кучето? Коментарите до тук са на същото ниво.
30
8
 
19
 
! Отговори
Аангал преди 9 месеца
Щом съжаляват момчетата, нека ги пуснат! Няма да правят повече така!
29
4
 
36
 
! Отговори
Убийства преди 9 месеца
Аз защо не се напъвате със същия плам за мизерните пенсии на вашите родители, баби и дядовци, за мизерните условия в болниците, за липсата на ковьози, дето трябва да ги купуваме с капачки, за кражбите на народна пара и т.н. - тези неща също водят до убийст ва
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 23 Мъдрецо, покани някой с макетно ножче или бухалка да поработи по главата на детето ти, намери го после заровено в някоя крайпътна канавка, а после заповядай пак да ни поговориш с мъдростта си колко кофти нещо е отмъщението / осъзнавайки, че тоя с макетното ножче или бухалката ще лежи ефективно неповече от 3-4 години, докато детето ти завинаги ще е във вечността, гробищата и спомените ти/. Успех!
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
така и не разбрах нищо за причината и мотива за престъплението, някой може ли да внесе малко яснота
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Казали са му, че ако говори ще му олекне присъдата. Не гледате ли по филмите? Следствието си има техники. Много са малки още. Когато излезнат от затвора ще са обучени и никой няма да ги разкрива в бъдеще. Затворите са ВУЗ за престъпници.
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Народът уж мъдър, а хората много пр0-ст-и. Бъркате "правосъдие и наказание" с отмъщение. Първосигналните ви реакции са плашещи и ви правят тъждествени с тези, срещу коите врякате, защото вашето е долнопробно врякане.
24
1
 
22
 
! Отговори
Амин преди 9 месеца
Къде живеем? Време е за убийство, да следва убийство и то по същия мъчителен начин, пшо който е извършено.