Преглеждат Божков в МВР-болница

Закараха го директно от ВИП-терминала
25 авг 2023 17:54, Стела Стоянова
24
Преглеждат Божков в МВР-болница
Снимка БГНЕС

"Васил Божков бе отведен от ВИП терминала на Летище София и ще бъде закаран в МВР болница". Това съобщи адвокатът му Стоян Баумайер, предаде репортер на БГНЕС.

Божков бе отведен с кола на Гранична полиция.

Току-що бизнесменът Васил Божков бе изведен от ВИП терминала на летище София. Екип на БГНЕС бе на място.

БГНЕС припомня, че бизнесменът Васил Божков написа по-рано във фейсбук страницата си, че се прибира в България. "Въпреки всички пречки, които Гешевата прокуратура и други инструменти ми създадоха, ще кацна в София около 15:30", обяви Божков.

Още по темата

През януари 2020 г. Божков напусна България и се укри в Дубай, за да избегне задържането си. Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите. По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

Делото, по което Божков е готов да даде показания като защитен свидетел, е за изнудване. Той твърди, че Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му.

На 18 май т.г. с пост отново в профила си във фейсбук, Божков съобщи, че е "готов да се върне в България като защитен свидетел".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Антитролинг преди 8 месеца
Що това, що онова. Нали беше димка идването му? Нали пак финт и нямало да дойде? Сега що пък дошъл, що отишъл в болница, що не знам кво си. Чакай да видим какво е приготвил, че Боцко му се скъса менискус от нерви.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ще го преглеждат преди 8 месеца
Значи се е разболял като шофьор след катастрофа.Сега се очаква адвокатчетата му колко болежки ще му нарисуват.
20
0
 
1
 
! Отговори
ДВМ преди 8 месеца
на лекарите които ше го преглеждат кой ше плати ? само гледайте как след няколко месеца ( нааай много ) ше се окаже мноооого болен от каквото се сетите .
19
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 8 месеца
Абе пич, къде властите се уведомяват във Фейса?! Хахахахах, звъннал е на Вип терминала за резервация да се предава. Айде, бягай! Представям си го сега как пуши пура с Боко и си говорят кой какво правил последните 3 години и как са децата.
18
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 8 месеца
Има логика, но едва ли е така. Пак полицай, бизнес класа. Той си прави селфита преди да излети. Не се връзва. Те и Арабаджиеви бяха за издирване ама ... свалиха ги.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
))) Черепа, Чорапа и Чашков... събраха се.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Играч е!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Егати, пича! Ако не беше съобщил, изобщо нямаше да разберат, че е тук. С пътнически самолет, евала!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев ще си гледа спонсора като писано яйце.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този човек сигурно е болен, за да го закарат направо в болница. За първи път чувам, че който пристига от Дубай го отвеждат първо в болница за преглед.
12
1
 
8
 
! Отговори
Хихи преди 8 месеца
Ще го изкарат ли с астма,високо кръвно,сърдечна аритмия,световъртеж,увеличени сливиц и нетърпим сърбогъз че да не лежи в затвора?))Хаха!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нургюл на Лесово я посрещнали двама души, тоя, все едно е световна кинозвезда някаква, то посрещания, навалици, журналисти, всяка втора тема по сайтовете за него, на всички тв е главна тема. После, що се множали престъпниците у нас? Излиза, че е престижно.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
не го оставиха да се види за малко със снаха си и свата си.
9
0
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 8 месеца
Уведомил е властите, че се връща защото е в списъка Магнитски, както и е издирван от Интерпол. Никой няма да му продаде билет за самолета, освен под чужда самоличност, но тогава ще го задържат в Дубай и няма реално как да купи билет за самолета, освен чрез екстрадация. Като уведомява властите се счита, че се предава доброволно. Така авио компанията издава бордна карта на лицето, което освен в списъка Магнитски е издирвано и от Интерпол. В самолета е имало полицаи, които са го придружавали.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Запек ли е получил?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Журналисти попитаха адвоката защо е пристигнала линейка, а той им каза, че Божков е добре и всеки ден тренира. Така и никой не разбра защо повикаха линейка?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно му правят пълна кръвна картина, да не стане някой сакътлък в ареста и да кажат, че е сготвен в България, а всъщност да е подготвено още от Дубай.
5
3
 
4
 
! Отговори
Мистерията преди 8 месеца
Фразата "ти да не си болен" идва от факта, че уведоми некъдърнатба ни полиция за идването си! Затова го водят в болница, че и на психиатър сигурно! Малко като Украйна - "ще правим изненадващо котранастъпление" обявено 3 месеца по-рано, голяма изненада ще е, че и божков, пристигам тайно в България, ще падна чесно! Но не може да не забележим-Мутрите мрът, като гъби ГА никнат сшед дъжд, получават инфаркт в дубай и прочие, свършват парите! Смешна работа!
4
4
 
6
 
! Отговори
Шаман преди 8 месеца
Тангра рече. Ще има вой и бягства на тикви, шишита, севдита и владита. Васил е дал на Козяк собствена инфо и инфо от Пепи. Козяк им е драснал чертата на споменатите, защото кики и коки са им достатъчни. Племето българско не е фактор, щото на брой е колкото един голям европейски град. Козяк командва сега.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скоро ще го пуснат с почести , голямото пране продължава , интересно къде се крие Винету ....