Адвокатите на Божков обжалват постоянния му арест

Следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември
62
Адвокатите на Божков обжалват постоянния му арест
Снимка: БГНЕС

Адвокатите на Васил Божков ще обжалват решението той да остане за постоянно в ареста. Документите ще бъдат внесени още днес или най-късно утре, а следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември, съобщи Нова телевизия.

Вчера Софийският градски съд прие, че няма опасност Васил Божков да извърши ново престъпление, но може да се укрие и така го остави в ареста. В съдебната зала от прокуратурата се чуха твърдения за бизнес комуникация на Васил Божков с руски граждани, които са в санкционния списък на ЕС, като ръководителят на частната военна групировка "Вагнер" - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, бивш шеф в "Роснефт".

След като приключи заседанието, Божков излезе с пост във Facebook, в който написа: "Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани".

Адвокатът на бизнесмена Георги Гатев изключва възможността прибирането на Васил Божков в България да е свързано със сключена сделка с някого.

"Няма никаква сделка. Това мога да ви го гарантирам. Знам какви мерки бяха предприети за неговото идване в България, знам какви бяха причините и пречките той да не може да се върне своевременно, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, така че няма никакви договорки, това което го пишат ваши колеги в медии с някакви колаборации, сключена с определени хора, политически сили, това са измишльотини. Ако беше така, нямаше да бъде задържан вчера", каза Гатев.

Той посочи, че не е коментирал с клиента си дали ще свидетелства срещу Бойко Борисов и Владислав Горанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Васил Божков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 47 Анонимен Не беше ли, решението на съда за постоянен арест, "окончателно"? . . . . . . . . . . В България няма нещо окончателно! Само простотията на народа е постоянна и окончателна и затова Възраждане!
56
0
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 8 месеца
В мутроландия какво правосьдие очаква - божков
55
2
 
5
 
! Отговори
Краси преди 8 месеца
Къв е тоя с очилата-счетоводител или полицай??А Черепа си е за затвор до края на дните си !
54
1
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 8 месеца
Всичко му е запорирано, парите взети. Следят го. Подслушват го. Сега не е бизнесмен. За предишните сделки той работеше хазарт и строителни дейности. С тотото само проблем. Сега и уговаряне на инвестициите му на изток. Проблем. Фирмаджии гледат пари и закон . Забранено е бизнес между тях . ЕС забрани . Но и сделка няма. Планове и писмо . Силно е раздуто - върти бизнес с Пригожин. Пригожин не е жив. Едва ли Божков или Петров го е поръчал. Посолството е с грешка.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 53 Русначе Ела в България да видиш как оцеляват горките бедни безработни българи. По улиците постоянни задръствания при 2.80лв горивото, а в кръчмите няма места.
52
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
а какво ше вечеря ?
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкова ми тъжно за обикновените българи, притиснати между безработицата, високите цени и политическото скодоумие се чудят как да оцеляват. На никой не му пука за народа.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този човек не се е прибрал в България, за да излежава присъда! Какво го плашите със затвори. Не ви ли е жал за него, вижте го колко е отслабнал. Нашият милионер изгнанник, само на пури сигурно е живял последните седмици. Плашат ни тука с еврозоната виждаш ли. Каква еврозона сънувате бе, тук е ***. Зоните ги измисляме ние. Божков исие ни е гаранцията за това
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божков НИКОГА нямаше да се върне в Бг, ако не си е подсигурил оправдателна присъда! Медиите клакьорки ще го изкарват все по-голяма жертва. Много е вероятно Божков да се "разболее", че и с патерици да тръгне, може и неуспешен "атентат" да му спретнат, за да обърнат хода на делото. Колко изтерзан се прибра само. Ще кажеш, че парите са му свършили и е гладувал. Ей, колко страшен е българският съд
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
32 На адвокатите им плащат затова, да лъжат. С Дубай нямаме споразумение за правна помощ, нито за екстрадиране. Божков избяга за 3 години в Дуцай, затова получава постоянен арест. Сам се върна и може да се отбранява в съда. За него невежи закона да екстрадиране.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С червени мутри, като Алексей и Божков, няма никога да ни приемат в Шенген. А има и още...
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След няколко седмици ще му прилошее, може и на патерици да тръгне. Брей, колко страшна е съдебната ни система за всеки с пари и власт, става за нула време "неизлечмо" болен. Като гледам Божков колко изтерзан се прибра, жив да го ожалиш. Как ми се гади от този театър.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не беше ли, решението на съда за постоянен арест, "окончателно"? Какво е това обжалване? Законът е за всички, дори и за Божков черепа. Който посяга толкова смърт и страдания след себе си.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
43 сякаш твоя банкянски е по-стар и нещастен,от божков.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божков е тук, за да му свалят обвиненията, ако някой си мисли че този човек ще лежи в затвор, ооо повярвах
42
0
 
11
 
! Отговори
Адвокат преди 8 месеца
Божков говори срещу Хунтата, финансираше поръчковите бунтове срещу нея, договори си с нея и накрая й плати за да се върне. Сега чакаме може би да управлява с нея. Остана без няколко милиона и без конфискуваните му ритони, но поне е жив. Ще видим докога?
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВИДЯХМЕ СТАР, НЕЩАСТЕН, УПЛАШЕН, ОВЕХТЯЛ ДЕДКО КРАЛ ТА СЕ О С Р А Л- А СЕГА НЯКОЙ МУ БИЛ ВИНОВЕН- АКО СЪСЕДА ПЕНСИОНЕР ДЪЛЖИ НА БАНКАТА 400ЛВ- ТЯ ЩЕ ГО СЪДИ, А СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ ЩЕ МУ БЛОКИРА ПЕНСИЯТА, ДОКАТО СЕ ОСЛУША ДЕДИ ЩЕ ИМА ДА ПЛАЩА НАД 1200/1400ЛВ С ТАКСИ И РАЗНИ ДРУГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ СЪД И СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ- ДЪРЖАВАТА ПРОДАДЕ ЛИ ИМОТИ, АНТИКИ ЗА ДА СИ ВЗЕМЕ 700 000 000 ЛВ ДАНЪЦИ- ТОЯ КОСТИ И ЧЕРЕП ДО ЖИВОТ И ПРИБЕРЕТЕ ВСИЧКО ОТ ОЛИГАРСИТЕ КАКВОТО СА ОКРАЛИ- АМАН ОТ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ.
40
4
 
6
 
! Отговори
Галя от посолствоТО преди 8 месеца
Явно е свършил кеша, за да го изгонят от Дубай. Уж бг Джаро беше " резидент", а какво се оказа? Такито нали още е с такъв статут. В Дубай без $$$ си никой. Освен ако няма друг ход , но ще си проличи. Всички ни е изгодно - най - вече бг мафиозите да се самотазчисрят и да останат пластик - фантастик кицитата, лесни , т&ъпи и послушни.
39
4
 
10
 
! Отговори
Завръщане преди 8 месеца
Или са му свършили парите, или го гонят властите от Дубай, а е възможно и да е получил заплахи относно семейството му тук в България.
38
3
 
5
 
! Отговори
Бойко на Бесилото преди 8 месеца
Народната любов ръжда не фаща.