Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Теста е невалиден, а Жоро е невинееен!
204
3
 
6
 
! Отговори
до 208 преди 9 месеца
А защо не допуснеш, че пастрокът на Дебора, с когото тя е живеела в един апартамент, и който редовно се е възползвал от нейните услуги, когято я е нямала майка й, е извършил деянието? Или такива неща за тебе са абсурдни? Ами, ако някой друг от тримата й "приятели" го е извършил?
203
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 9 месеца
Е то от тук нататък ще има прекъсване на заседанието по ред причини, коя от коя все по важни, като например - на адвоката не му се идвало, имал сърбеж, май бил болен ама не се знае от какво, на съдията го домързяло да дойде, имало комари в стаята, имало лека мизирма на препарат за пода, дядото на обвиняеми бил болен от препиване, нямало ток в мазата при мишките и т.н. все уважителни причини.
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
обяснете ми защо защитата на Георги не направи така, че да се огласи тяхната позиция, според която Георги не е извършителят. защо се чака да се види какви доказателства уж има, преди да се даде шанс на индивида да каже "да, аз бях" или "не, не бях аз". защо всички медии си седяха толкова време и не направиха нищо, за да чуем с прости думи версията на задържания пяреди делото, а не да го оставят да си я наглася на база на развоя от следствието, какви доказателства има и какви няма? срам и позор!
201
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
случая тенденциозно го изкараха битово насилие - от луната се вижда, че става въпрос за склоняване за проституция и то от организирана групировкаизместиха фокуса - не случайно може би за да направят спешно поправките или може би групировката е платилав бг всичко остава потулено --- хак да ни е
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
" Анонимен 172 Кой народ? Тя с кого работи? Нали с вас, дето уж не я харесвате. Спрете да ползвате такива услуги, няма да има такива жени." - Ето. Тя работила с нас, дето уж не я харесваме (не, не я харесваме). Ние сме ползвали такива услуги и трябвало да ги спрем. Това е нападателно към мен и всички хора, като мен, което изклщчително ме притеснява и сичат правата си за накърнени ... QQ ... а забравих, не съм "една жена", че да рева като "бита жена".
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо няма да могат да направят службите. Всичките са кокошкарски. Като се тръгне от МВР, следствие, прокуратура, съд... Закачат се за някого за 5 лв., което е 2,5. За европееца е жълти стотинки. И за нещастните 5 лв. съдят човека, очернят го из целия град, отнемат му всички човешки права, тepoризирaт го с години, преследват го, насъскват работодателите да не го вземат на работа, накрая го вкарват в затвора. С това се занимават службите по цял ден в Прованса, с години, до пенсия се занимават с дребни суми. Издигат се в службата с водене на нищожни дела, получават тлъсти заплати за преследване
198
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 205 Не мисля така. На мен ми пука, макар че се досетих, че случаят е такъв.
197
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Току виж това се окаже поредният провал или фарс на прокуратурата. Всичко беше публично и по медиите и когато стана въпрос ,че нещата не се връзват -закрито съдебно заседание,че "можело да се изнесат интимни неща за страните" . Бе ния от месеци живеем с тия интимни неща по всичките телевизии.Прави са адвокатите да искат промяна на подсъдността, тъй като има основателни съмнения в обективността на воденото разследване. Всеки има право на справедлив процес а не на улично парвосъдие тип "ли.нч" . Ако е виновен да си носи последствията.
196
6
 
8
 
! Отговори
КонтраРазузнавач преди 9 месеца
Дебора са я пращали в Германия да проститува но тя е отказала и сводника и Гошо касапина от Загора я е нарязал с макетния нож като наказание сега се опитват да го извадят тези които прибират парите от проституция руските помя ри от пробитите служби.
195
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно стабилно доказателство че той е извършителя няма ли? Ако няма не би трябвало да го арестуват изобщо. Всеки може да си твърди всичко това не е доказателство, а само може да подскаже на службите къде да търсят.
194
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена 203 - Не, но значи, че на мнго народ няма да му пуска особено за съдбата ѝ.
193
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ц до 192 - Доволен съм от доставичка си 1 гбит нет си е супер. Не знак какво е фентанил, но обясни ми, ако не са нужни доказателства, за да се докаже твърдение, каква е разлиакта между твръдението, че Георги е нарязал Дебора и моята, че е спасявал малки деца в същия ден, ама далеч от Стара Загора? Просто ми е интересно, дали ще дадеш отговор или пак ще пишеш за интернета ми.
192
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 200 Това значи ли, че трябва да бъде нарязана така?
191
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 199 Цитирайте в кой коментар и какво точно! "Локум" се пише :), умното :)
190
1
 
1
 
! Отговори
Ц до 192 преди 9 месеца
Халюцинираш. Смени си доставчика. Че фентанилът не прощава.
189
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 194 - Написала си. А и позлвам същата метадологика, като теб, да "разтягам лукуми", за всяко казано от пишещите, с цел да ги злепоставя, за да се направя на по-умното в разговора.
188
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То беше ясно, че ще го "оневинят". Има си гръб, пазят си го... Гражданите да се вдигат и да му палят къщата, това е решението!
187
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 195 Мрази ги, ама ги ползва :)
186
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 193 Това Ви казвам. Ако работят, както трябва ще има само еднакви експертизи, ако ще и 1000. Но всичките ще са еднакви. Това значи експертиза.