Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това вече се превърна в индийски сериал. Целта е повече от ясна и тя е спусната от Посолството - приемане на Истанбулската конфекция.
224
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не само, че пренаписахте експертизата, като буквално заплашихте първият съдебен лекар, да я пренапише, а после ви отказаха почти всички квалифицирани специалисти, защото знаеха, че ще им ивзивате ръцете, докато не намерихте 29-та тупка на кавала, да ви напише, каквото ви се иска, а сега се кава, че не може да поставите извършителя в една стая с жертвата .... ХАХАХАХАХХА
223
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Експертизата доказва, че по неговите дрехи, с които твърди, че е бил облечен по това време, няма неин генетичен материал. Какво стана обаче с ДНК-то взето изпод ноктите й, докато са я шили? Ето ,тази експертиза чакаме.За мен сто на сто е любовникът на майка й, който ги е ши бал и двете. Не е задължително едновременно.
222
5
 
6
 
! Отговори
До 225 преди 8 месеца
Искат, да позлват слчуакта за политическите си игрички. Всичко си беше обмислено и по план.
221
4
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До един мъж 228 Ама колко сте смешни, като започнете да се правите на няколко души и да се нахъсвате, че нещо сте свършили. :) Нищо не ме е наковал :) Ама, че изказ ... :)
220
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На никого ли не му направи впечатление, че любовникът на майката на Дебора, която се опита да се изкара Дева Мария & Майка Тереза е на една и съща възраст с Георги, сводника на дъщеря й ?!
219
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хе хеее! Жорката е Н Е В И Н Е Е Е Е Е Н!
218
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 225 Ами, този бизнес е за много пари и изместиха фокуса, така е.
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена - Начина да ги няма шаврантиите е, да ги заключват за по 10 години, клиентите им също, а сводниците им за по 50.
216
4
 
5
 
! Отговори
нЯМА ЗНАЧЕНИЕ! преди 8 месеца
ВАЖНОТО Е ДА НИ ПРОБУТАТ ПОКРАЙ ТОВА ИСТАНБУЛСКАТА...
215
3
 
3
 
! Отговори
един мъж преди 8 месеца
До една жена Ай не са измъквай кат плазмодий, че човека та накова. Тука не си права.
214
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"обяснете ми защо защитата на Георги не направи така, че да се огласи тяхната позиция, според която Георги не е извършителят. защо се чака да се види какви доказателства уж има" - Защото е ЗАЩИТА! Не можеш да се защитаваш от "нещо си", ако не го знаеш какво е. Обвинението предлага доказателства, зщаитата ги оспорва. Тва е бате! Право 101.
213
6
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 212 Забравяте, че народ е събирателно понятие и включва всички. Вие лично може да не ползвате, но се изказахте и от името на онези, които ползват. Изказахте се и от мое име, а и аз съм една от този народ. Аз също не ползвам такива услуги и не ми се иска да има такива момичета, защото те не са щастливи. Но такъв е животът. Има такива, които го искат, и такива, които им го осигуряват, служейки си с тези момичета. И начинът да ги няма не е в омразата към тях.
212
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И за какво точно ДОМАШНО НАСИЛИЕ става въпрос в този случай, след като той нито е бил женен за нея, нито има дете от нея. Има си друга жена и друг син. С въпросната Дебора отношенията са били единствено СВОДНИК-ПРО СТИ ТУТ КА. Да го съдят, ако я е наранил, което също не е много сигурно, но не и за ДОМАШНО НАСИЛИЕ.
211
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До КонтраРазузнавач - А! Това ли знаел татуса на челото ти ...
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 208 - За мен абсурдно, да обвиняваме когото и да е, в каквото и да е, без доказателства. В момента, тези сочещи към Героги са малко .. .ам ... леко ... несъществени. АКо ти знаеш нещо друго, плс кажи и дай линк, да видим.
209
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Адвокатите? Това някакъв милионер ли е? Ако е обикновен човек ще има един адвокат, а той цял юридически екип е събрал този елитен охранител.
208
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
т.е той я нокаутира, но я нарязва друг ... Ама разбира се!
207
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо да си чувал за "невинен до доказване на вината" ? До сега съм чул само предположения и хипотези и медийна пушилка !А ко се докаже че той е извършителя , да си понесе наказанието произнесено от съда а не от някакъв жалък първосигнален *** като твоя милост ....
206
2
 
7
 
! Отговори
КонтраРазузнавач преди 8 месеца
Сводниците обикновенно маркират проститутките си с определена татуировка