Тръгва "дело на трупчета" срещу Костадинов

То е заради изказване заради мерките за ковид
21 сеп 2023 16:30, Стела Стоянова
83
Тръгва "дело на трупчета" срещу Костадинов
Снимка БГНЕС

Наказателното дело срещу лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, което дълго стоя на трупчета заради непоискания му от прокуратурата депутатски имунитет, трябва да тръгне в понеделник. Процесът беше възобновен от Софийския районен съд и насрочен за 25 септември, след като от Народното събрание са потвърдили пред съда, че Костадинов е без имунитет по конкретното наказателно производство, съобщава "Сега".

В края на март 2020 г. прокуратурата съобщи, че е привлякла Костадинов към наказателна отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените мерки срещу ковид пандемията са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". "Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено", обяви прокуратурата.

Досега по делото са проведени 4 заседания, а процесът е спиран 2 пъти заради имунитета на Костадинов.

Държавното обвинение обаче не дава вид да държи да води това дело, тъй като нито в рамките на 47-ото Народно събрание, нито в следващото, нито в сегашното 49-о поиска имунитета му.

Други двама депутати от "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев, също са подсъдими в Софийския районен съд. Делото им за хулиганство беше размразено от Софийския районен съд, след като главният прокурор тогава Иван Гешев поиска имунитетите им и те се отказаха от тях доброволно. През юли процесът срещу тях беше отложен за ноември.

Двамата бяха дадени на съд през 2021 г., но делото срещу тях забуксува заради депутатски имунитети.

Георгиев и Вешев бяха задържани по време на протест за оставката на правителството пред регионалното министерство на 27 януари 2020 г. и по-късно обвинени в причиняване на лека телесна повреда на полицаи, съпротива срещу орган на властта и хулиганство. Двамата твърдят, чете са били бити от полицаи, които дори употребили електрошок срещу единия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
ДО 67 преди 7 месеца
УКРАЙНА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА И СЕ НАДЯВАМ ИСКРЕННО ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВИ ЖАЛКИ *** ДА ГИ ЗАЛИЧАТ ЗАВИНАГИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как изчезна ковид ами нали бомбардираха Биолабораторийте в Украйна на Хазарската мафия Управляваща Сащ. колко хора измряха от тез отрови уж ваксини. Ще си сложим ваксини когато Осъдят Сорос и конфискуват имуществото му и на марионетките му за Терористична дейност. Сорос заслужава всички африкански бежанци който вкара в Европа да му теглят един голям.... В ... А. Съдебната система в САЩ, ЕС обслужва частни глобалистки интереси,тя не е реална.
66
7
 
9
 
! Отговори
Фики преди 7 месеца
Ами прав е Костадинов всичко откраднаха тези бандити и оставиха бедния народ без средстваА как така се получи covid-19 изчезна след като Русия направи специалната операция в Украйна Излиза че Костадинов е прав
65
10
 
5
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
Този руски роб,ял хляба на украйнците,образован в Украйна,агент на раша,ен.ч.р руски ще ви доведе да убиват и вашите деца,Украйниските служби задължително трябва да го елиминират!!!Украйна е Фактор!!!Война е...убиват децата на Украйна...Украйна ще отговаря реципрочно на всякъде по Света!!!
64
1
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 7 месеца
Но за пачките газа през посредници нищо - жалка история
63
15
 
4
 
! Отговори
teo преди 7 месеца
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДИН ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК ПОЛИТИК, ДЕПУТАТ И РУСОФИЛ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН !!!
62
3
 
11
 
! Отговори
ЕСГЕЙСКИТЕ преди 7 месеца
Пумияри МРАЗЯТ КАТО ИМ СЪСИПВАТ ПЛАНОВЕТЕ!!!! ЗА ТОВА СА ЗАПРЕТНАЛИ РАКАВИ ДА НИ ИЗБИЯТ ПЪРВО НАС НЕ ПУТИН НЕЩАСТНИЦИ ЖАЛКИ ВИ ХРАНИ С РАДИАЦИЯ ОТ 20ГОДИНИ!!!
61
17
 
6
 
! Отговори
такова преди 7 месеца
БЕЗОТГОВОРНО ГОВОРЕНЕ ИСКА ОБЯСНЕНИЕ ПРЕД СЪДА-ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ГО ГЛЕДАТ ТОЯ,НЕКА ОТГОВАРЯ ЗА ВСИЧКО,ТОЙ НЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТА
60
11
 
18
 
! Отговори
Свой преди 7 месеца
Коце с теб сме!
59
4
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 7 месеца
Да кромид е пропаганда ,лъжа и хората бяха вкарани в мелачницата на биг фарма да ги набодът сЕсперименталки с Нано частици.Има го в съдържанието на известна марка.В Германия има топла телефонна линия за пострадали от ваксините.Вече нямаш право на мнение срещу нещо диктувано от САЩ и Укрите.
58
16
 
6
 
! Отговори
Щеше да го арестуват преди 7 месеца
Вчера зърнарите щяха да го арестуват на полето. Бързо разбра, че не желан от българските земеделци и днес се върна при Руския паметник, при корените си
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Успех на Възраждане! Бивш избирател съм на друга голяма партия, сега сме за тях.
56
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искате или не, Възраждане скоро ще ви смачка.
55
6
 
7
 
! Отговори
Хайде бе преди 7 месеца
И Президента, и другарите от БСП- сума ти време се пънаха срещу мерките и дрънкаха как нямало пандемия, после че нас Българите специално БЦЖ- то ни опазило, как едва ли не Господ в българин. Едва като се изпоразболяха генералите от едно сборище, малко се пообраха от глупостите. А руските хибридчици усетиха колко им е акълът на конспиролозите и ни заляха с лъжи и внушения, особено им мина номерът с при ромите. Какво ги облъчиха, до един, даже в Германия ,са антиваксъри. А в самата Русия се ваксин
54
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Егати демокрацията!Праеиш протест и веднага заплахи започват.Те и зърнарите са заплашвали.Това не е демокрация.По-зле е отколкото през комунизма и фашизма,взети заедно.
53
14
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
Чиста проба "мек" фашизъм в действие!!!!...НЕМАШ ПРАВО НА АЛТЕРНАТИВНО МНЕНИЕ ....Всичко различно от твърденията на "Министерството на истината" се обявява ЗА ПРЕСТЪПНО..
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Реално ако погледнеш цифрите ще се хванеш за главата колко е зле България. В Израел при население от 9,5 милиона души, умират по 50 хиляди на година. И ти си тръгнал да даваш акъл на държави като Израел. *** им обясни, че те нищо не разбират, и че са ба лъ ци, че се ваксинираха по 3 пъти. Обясни им защо у тях при 9,5 милиона умират по 50 хиляди на година, а у нас при 6,5 милиона умират по 119 хиляди на година. Затова България е най-бедната държава в ЕС и никога няма да настигне запада.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Защото лъжеш, ей затова. Твърдиш, че САМО във ваксинираните държави смъртността била над нивото от 2019, но това не е вярно. В България 2019 при население от 6 милиона 975 хиляди умират 108 хиляди. А 2022 при население от 6 милиона 448 хиляди умират 119 хиляди. Тоест 2019 умират 0,015 от населението, а 2022 умират 0,018 от населението.
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе вие гражданска война ли търсите бе?
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След като е затихнала пандемията, защо САМО във ваксинираните държави има свръх смъртност!? В целия свят либерастите сте един дол дренки. Безопасни и ефективни, вервайте на науката, ах, не, само на избраната наука, мъжете могат да раждат, украйна победи и т.н. Либерастията е мозъчно увреждане.