Наркоманът, обезглавил майка си, поиска да се защитава сам

Адвокатът му не се яви, магистратите отложиха делото
19 окт 2023 12:55, Стела Стоянова
23
Наркоманът, обезглавил майка си, поиска да се защитава сам
Снимка БГНЕС, архив

Даниел Машев, който уби с особена жестокост майка си на 30 септември миналата година, поиска да се представлява сам, но съдът не му позволи. Мъжът обжалва наказанието си доживотен затвор пред Апелативния съд в Пловдив, но адвокатът му Кирил Александров не се яви.

Съдебният секретар се свърза със защитника, който обясни, че не е получил призовка и може да дойде с час закъснение. В документите обаче е отразено, че я е получил на 7 септември. Магистратите приеха, че неявяването му е по неуважителна причина, и му наложиха глоба в размер на 1000 лв.

Машев бил безработен и наркозависим от години. Във фаталния ден се скарал със 74-годишната си майка сутринта, докато двамата били в кухнята. Ударил ѝ шамар, а след това я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от плота и отрязал главата на майка си, след което я увил в завивка и се опитал да се отърве от нея. Баща му го срещнал на коридора в блока, в който живеели, и му взел ключовете, а той криел ръцете си отзад. Когато влязъл в апартамента, по-възрастният мъжът открил обезглавеното тяло на жена си. Веднага се обадил на телефон 112 и съобщил за случилото се.

През май Окръжният съд в Пазарджик прати Даниел Машев в затвора доживот.

Съставът намери още една пречка за даване ход на делото на втора инстанция днес. Мотивите към присъдата на Машев са подписани с мастило само от председател, а член-съдията е положил електронен подпис. Апелативните магистрати разпоредиха проверка.

Нов опит за старт на процеса на втора инстанция ще се проведе на 23 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: наркоманубийствосъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
K преди 6 месеца
Половината Пазарджик го знае този... непрекъснато просеше пари и цигари по градинките...изключително е агресивен и непредсказуем... случвало се е да проси и от мен и е страшно заплашителен ,ако откажеш.Няма и месец преди случая мина покрай нас и с познати коментирахме ,че е много опасен и ще направи беля рано или късно...и се случи...наркотиците не прощават!!! Да го пуснат от затвора ще е пълна лудост !!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 16Даниеле, как се докопа до интернет от панделата, че да се оправдаваш под статията за теб, а?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Веднъж питах едни компетенции защо не прибират наркоманите, които са опасни за себе си и околните, на принудително лечение като опасно лудите. И защо пускат неизлекувани луди? Отговори ми се: няма пари. Целият народ трябвало да им плаща лечението, както издържаме психиатриите и затворите. Затова гледат да не задържат луди и бандити в тези учреждения. Пък и нямало персонал. Места има, пари и персонал - не.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има заболяване, доста рядко срещано, при което отделни хора имат непоносимост към алкохол, обриват се, могат да колабират. Против генното инженерство съм, но му намерих 1 оправдание. Още в зародиш да се създава непоносимост към наркотиците. Само че възниква въпросът с наркозата при операция. Омагьосан кръг.
16
0
 
9
 
! Отговори
. преди 6 месеца
искал да се защитава сам.. Да не си прави сметки че по-добре да ги издруса тия пари вместо да ги дава за адвокат. Не че ги *** парите :). Пък и кой, аистона ще иска да го защитава тоя?
15
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човек трябва да има пълното право да постъпи с родителите си както намери за добре както добро така и лошо без друг да му се меси, защото те са го родили без да получат съгласие когато това е станало с тяхното пълно осъзнаване на действията. Но разбира се че те са като в будна кома, подкрепени и имитиращи действията от околните, защото само био робот и психопат ражда нови затворници които да излежават доживотна присъда на Планета затвор и да бъдат екзекутирани чрез старост нерадост накрая.
14
2
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 6 месеца
Милиони!
13
0
 
13
 
! Отговори
А още колко преди 6 месеца
Като този са на свобода?
12
0
 
22
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 6 месеца
Дайте му връзка от обувка да си изпълни сам присъдата!Такива изверги,изобщо не трябва да съществуват....
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То и Кирето и правителството ни са на пици с кристали, ама са относително кротки. Засега...
10
1
 
21
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 6 месеца
Дайте му едно въже в ареста за да има хепи енд..
9
2
 
5
 
! Отговори
Туй преди 6 месеца
От тревицата.
8
7
 
5
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 6 месеца
кат не дава 10 лв за цигарки Айкос така ще е :)))))
7
1
 
18
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Щом има присъда на първа инстанция значи е вменяем и може да получи доживотна присъда.
6
1
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Каква защита бре? На тоя му трябват 3 метра въже и на първото дърво.
5
5
 
17
 
! Отговори
ИВАН преди 6 месеца
ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да му позволят да се обезглави сам
3
5
 
19
 
! Отговори
Обработка за ИК преди 6 месеца
А бе какво стана с жената на горския, заклала децата си? Или пък с майката, убила дъщеричката си на 1-ви юни? Ами с внучката наркоманка, заклала баба си актриса? Тези случаи защо не ги следите в развитие?
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждам кой адвокат ще иска да защитава този иззвверг.
1
2
 
14
 
! Отговори
човека е невменяем . преди 6 месеца
сигурно ще го настанят в карлуково . Едно време такива ги обявяваха за луди . След години като избягат от психиятрията ги гонят да ги хванат, защото без лекарства стават опасни .