Съдът остави в ареста нападателя на Дебора

Според адвокатите прокуратурата бездейства
7 ное 2023 11:40, Стела Стоянова
17
Съдът остави в ареста нападателя на Дебора
Снимка БГНЕС, архив

Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста. Това реши на днешното си заседание Районният съд в Стара Загора, предаде БТА.

Делото за промяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през миналата седмица, но тогава адвокатите му Валентин Димитров и Петко Кънев заявиха, че не са се запознали с част от материалите. Адвокат Кънев припомни, че най-тежката мярка „задържане под стража" спрямо Георгиев е взета по обвиненията за „заканите с убийство. „Мина достатъчно дълъг период от време, в който прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства", коментира адвокатът. Той посочи, че според него „за три месеца няма събрано нито едно доказателство".

През август държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила - удар с юмрук".

Още по темата

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация" от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда".

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата странаи промени в НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки, а най-вече ТОЯ знае, че до 0.05мм е НЕ НАКАЗУЕМО. Само показност на прокуратурата.
10
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
" Вежди Рашидов"
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
с какво се подстрига в панделата ?сам ли се подстрига. Тренирал е явно
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Буггаропутекус. А ти си кретенупитекантропус
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подстриган с оформена брада . Добре се грижи държавата за изхода!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма събрани доказателства три месеца, защото беше отпускарски сезон доскоро. Пък и Прокуратурата не бърза никога и за нищо. Работата няма да избяга все пак. В този случай е в полза на жертвата, в други случаи не. Зависи кой как си плаща, а явно този патриот няма нито пари, нито връзки.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тоя е от електората на глигорова, мястото му е в затвора на тоя татуиран г.е.й
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да стои там фризьорчето
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Пуснете го. Има много отгледани не се притеснявай само да имаш желание...
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Опалянка...претоплена манджа разбира се запълнена с откровени да кажем неверни неща. Аз забелязах точно едно и то ми е достатъчно : обезобразяване на лицето. Доколкото се видя от снимките и такова нещо не съществува. Едно нещо в което има и частичка лъжа или неточност се изхвърля понеже цялото става лъжа. И не разбрах заканите за убийство сипещи се под път и над път по-ли са тежко престъпление от реалното извършено престъпление ?
1
5
 
6
 
! Отговори
Пуснете го преди 5 месеца
Сега кой ще коли българите?