СГС остави в ареста обвинения в палежа на бус на МВР на протестите

Аз съм жертвата, каза обвиняемият Стефан Шикеров
Обновена: 19 ное 2023 16:56 | 19 ное 2023 16:25, Анисия Иванова
33
СГС остави в ареста обвинения в палежа на бус на МВР на протестите
Снимка: БГНЕС

СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, обвинен в палеж на бус на МВР на протеста срещу БФС на 16-ти ноември. Съдът приема, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е съпричастен към обвинителната теза.

В залата присъстваше и бременната в 9-ия месец съпруга на обвиняемия.

“Видях, че нещата ескалират сериозно. Видях, че нямам място там и реших да се прибирам. Тръгнах от Свети Седмочисленици, граф Игнатиев, в посока към “бул. Васил Левски”. Там жандармерията беше в една линия и ми казаха да изчакам. Поискаха документите ми и започнаха да ме налагат и заплашват. Не съм хвърлял и прашинка към този микробус. Аз съм жертвата”, каза обвиняемият Стефан Шикеров. Той поиска по-лека мярка, да бъде до жена си при раждането на тяхното дете и след това.

Следващото заседание е насрочено за 28.11. от 10:00 часа.

“Няма категорични доказателства клиентът ми да е участвал в палежа на полицейския бус. Според мен съдът и прокуратурата искат да се застраховат, да станат ясни резултатите от експертизите и тогава да се вземе крайното решение”, заяви Димитър Пенев, адвокат на обвиняемия.

Пенев коментира, че от петима свидетели от полицейските служители само един твърди, че го е бил видял и го е проследил. “За мен е трудно при тази блъсканица да определиш кой е хвърлял запалващи вещества. Друг е въпросът защо са изчакали да потрошат буса и след това да установяват виновните. Би трябвало превантивно да се вземат мерки”, каза още адвокат Пенев. Той подчерта, че Шикеров изобщо не е участвал в протестите, на прибиране от работа е купувал подарък за жена си, защото е имала рожден ден. “Виновните са носили маски, моят клиент не. Жена му го е чакала вкъщи, преместили се в София, защото всеки момент ще ражда”, каза още адвокат Пенев. Той обясни и, че Стефан Шикеров е бит сериозно в ареста и ще си търси правата. “Ще се направи експертиза и изследвания. Днес се виждам с него гърба му е син и е с повреден слух”, допълни Пенев, цитиран от БГНЕС.

Прокуратурата обвини 29-годишния мъж за палеж на микробус на протеста срещу БФС. След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че около 19:05 ч. на 16-ти ноември на кръстовището на бул. „Васил Левски" и ул. „Гурко" мъжът e запалил паркиран бус, собственост на МВР със значителна стойност – над 11 000 лв. Пожарът е представлявал опасност за живота на лица, участващи в митинг срещу ръководството на Български футболен съюз и служители на МВР, намиращи се в непосредствена близост до запаления бус.

За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
2
 
! Отговори
Директно преди 5 месеца
Този образ, а също други подобни екземпляри като него, те нямат и не трябва да имат място в българското общество. Като е толкова чист в своите твърдения, открит, уверен в своята правота, защо си скрива лицето? Защо? Интересно ми е, а мама и тати, те колко хиляди лева ще дадат на някои адвокат който нас българските граждани, следователно и съда да ни уверява в неговата непорочност на действията на този образ? Срам за нашето общество от подобни образи, срам! Та тръгва още сега при бай Ставри.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като някой прави простотии и го арестуват, все се оказва, че има бременна жена, малки деца или болна майка. Ами да си мислил. Действията имат последствия.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аматьорска полиция действа аматьорски на протести и става мазало.
16
2
 
7
 
! Отговори
Лудия преди 5 месеца
Да пуснат Васил Михайлов да възпита полицаите на обноски
15
0
 
10
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 5 месеца
Тезата на обвинението е абсолютен нонсенс! От тук на сетне е без проблем да осъди РБългария на инстанция международен съд! При едни професионални защитници българският данъкоплатец ще трябва да плаща солено...
14
5
 
4
 
! Отговори
от село преди 5 месеца
Внимателно погледнах дрешките на този образ. Бая луксозно облечен. В интернет пространството все още няма информация с какво точно се занимава този образ, образование, къде и как е учил, родители и т.н.
13
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
До от района на Дунава. Славиш се с хралупа на раменете си. За убийство пуснаха един срещу 5000 лв. А този страшния престъпник в ареста. В ареста трябва да са полицаите-мутри. МВР предварително е планирало всичко и затова са махнали индефикационните номера за да не ги разпознаят после. Но то трябва и акъл.
12
5
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Представете си само неговите твърдения - жена му е бременна, а то пазарува (!..) подарък за нея. Глупости. Когато жена му ражда и се грижи за детето, той също трябва да бъде възпитаван от батковци в затвора и да изпитва болките които негова жена е изпитала по време на раждане. Никаква милост към подобни хора които създават множество проблеми на гражданите на Държавата. Тези хора трайно трябва да бъдат настанявани за превъзпитания в специални държавни учреждения - затвори.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма престъпление за над 10 лева, в което да не участва ушев! Повечето пъти дори той е организаторът!
10
1
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Ще се нареди до Ботев и Караджата! Истински борец против подлите заптиета!
9
3
 
2
 
! Отговори
от района на Дунава преди 5 месеца
Почивната станция на остров Белене се слави със своите добри качества за прочистване човешката душа, за осъзнаване на стореното в този живот. Навремето един големец през 70 години изпрати за срок своят син, беше видял голям зор с неговото поведение, той се социализира, а бързите води на река Дунав го отнесоха в неизвестна посока; бащицата, хем голяма клечка на Партията майка така и не го видя повече в този живот. През лятото местните комари отнасят върбите и тополите от острова!
8
5
 
5
 
! Отговори
от района на Дунава преди 5 месеца
Като гледам този образ на снимката, неговата осанка и внимателно четейки съобщението за него, моето мнение е, че образ трябва да си понесе заслуженото! Никаква прошка за подобни хора! Подобни хора нямат място в българското общество. Сега мама и тати ще наемат добре платен адвокат, ще му дадат бая пара, а той в замяна ще ни твърди колко този несретник е бил добър, образован, ама колко е държал на човешките ценности. Този екземпляр може да бъде пратен за по-дълъг срок на чист въздух в Белене
7
3
 
9
 
! Отговори
Полицейски приозвол преди 5 месеца
Протеста нямаше да ескалира, ако полицията си бе свършила професионално работата. Вероятно и буса щеше да бъде цял и паветата да са си на тротоара и кофите необгорени. Толкова ли е трудно да си запишат началниците на някой курс в Европол как се овладяват протести?
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Освободете човека, направил е добро. Някое РПУ, следващия път
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 6 Изпратих 9900 лева. НАП не би трябвало да ги бара. Ако имаш нужда да очистиме някого, казвай!
4
3
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Като гледам снимката човекът Нанев по-скоро е на 69 години - леко прегърбен,с побеляла коса,прическа тип "кокошка ми мъти в главата,".
3
0
 
15
 
! Отговори
Чендов преди 5 месеца
Да направим дарителска сметка за него!
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За "това" престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години, а Начо от Лясковец уби Феро и го пуснаха поживо-поздраво.
1
9
 
9
 
! Отговори
браво на мвр преди 5 месеца
поне са озаптили 1 за кумова срама при тоя погром и над 30 ранени заптиета