Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира

За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям
19 яну 2024 18:15, Стела Стоянова
59
Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира
Снимка БГНЕС, архив

"Не съм съвсем негативно настроена, че политическите лица в КС няма да се еманципират, защото, когато се решава дело, там не се решава с вдигане на ръка и цветен маркер. Там, за да си изразиш становището, трябва да изложиш много сериозни аргументи или особено мнение".

Така съдия Нели Куцкова коментира пред БНР избора на депутатите Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да станат членове на Конституционния съд.

"Можем да очакваме тези партийни лица да бъдат послушни, както им нареди шефът на партията, но можем да очакваме и те да се еманципират. Има и такива случаи, защото когато си на такова високо място, работата ти е гарантирана, дали за 7 или за 9 години,  и можеш да изложиш аргументи, ти можеш да си отстояваш позицията. В никакъв случай не считам, че госпожа Атанасова ще пише това, което й каже г-н Борисов, да не говорим какво ще й каже. Не го изключвам и мисля, че след като тя отнесе толкова критики за своята правна квалификация, може да опровергае всички тези съмнения, свързани с нейната зависимост от партията", коментира Нели Куцкова в "Хоризонт за вас" на БНР.

Още по темата

"За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям. Аз няма да коментирам професионалните качества на г-жа Атанасова, бях шокирана от нейната кандидатура. Борислав Белазелков е име в нашата сфера, Рангелова не я познавам. Защо Белазелков и Атанасова бяха подкрепени с подписите на всички шефове на партии? Не можеше ли всеки да си издигне кандидатурата, а после всеки да си гласува както иска? Това е политика, в която не се чувствам компетентна. По този начин направени предложенията вече ми създадоха съмнения" сподели мнението си за номинациите Куцкова.

Тя призна, че е дълбоко обезпокоена от начина на мислене на народни представители, "защото, ако сме в правова държава, може да бъде осъден всеки".

"Имаше голяма серия дела, когато граждани и търговски дружества съдеха държавата. Исковите молби бяха срещу МФ, НС, за това, че бездействайки, НС не е променил закон, който е противоконституционен. Има базова юридическа неграмотност и неразбиране що е то правова държава. Шокирана съм от тази неграмотност. Имаше депутат, който сричаше въпроси и не правеше разлика между тълкувателно дело и търговско дело. Ами образовайте се малко", каза бившият съдия Нели Куцкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ШОК,много нещо около дуловска фльорца.Тази показа,че не е неоходимо да си с гумна глава,важното е да използваш частта й намираща се под носа.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако за това се шокирерате ,а самото управление на герп и ПП не се ли шокирате
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На пенсионерите работодателя внася ли осигуровки. Ако не се внасят това отговаря на някои въпроси защото заплатите и съответно осигуровките са им много високи. Но могат да се спестят ако човека е пенсионер.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Депутатите не искат някоя институция да има авторитет понеже те нямат. И затова посягат на Президентството на КС на някои медии журналисти и др.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой да се еманципира КС ли. С когото го съберат такъв да стане е целта.
46
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Госпожо това е практика,в този съд има човек който също беше избран по политически начин,беше министър председател,жалко и тъжно е това,да се избират лица по този отвратителен начин,за сметка на ПРОФСИОНАЛИСТИ,лица който са работили в системата и заслужават това а и това е уредено във Закона,който тези не го спазват и считат че всичко им е позволено
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ББ каза да не използвате в едно изречение думата "Деса" и думата "член", било то и на КС.
44
0
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 3 месеца
Може да се еманципира, дано ама надали. Надали 15000 лв заплата ще те еманципират от 1 мл. в хонорари. Но пък имаме и примери. Кирчо и Кокорчо ги хванаха за ушите и ги направиха министри. Те пък се еманципираха от техния създател и се сглобиха с противника. Съвсем скоро пък май ще се еманципират и от тях. ЕМАНЦИПАЦИЯ му е майката. Да го дууухат бедните.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А мен ме шокира избора на пенсионера Борислав Белазенков (68 год) - завършил право в СУ през 1981 ( КОЙ можеше да учи право по времето на бай Тошо), сега ще взима максимална пенсия и ограмна заплата като К. съдия , за нищонеправене. Погледнете списъка на всички бивши съдии в КС. Все са "избирани" по "заслуги" , или от текущия президент или парламент. А бившия прокурор Борис Велчев "заслугите" му бяха, че не успя да разкрие нито едно знаково убийство...
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един юрисконсултка може да излезе от психодиспансера, но психодиспансера не може да излезе от нея.
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Г-жо Кучкова, между глаголните форми може и ще се разликата е голяма. Факт е, че ББ измести Д.Атанасова от поста председател на ПГ на ГЕРБ и я изпрати на пенсионерско място в КС, където обаче се изисква дълъг професионален опит, широки професионални познания и независимост на институцията.За ББ, Пеевски и К.Петков такива правила не важат и целта е да се превземе крепостта КС.За тях няма професионални и морални задръжки, дори законът Магнитски не ги стресна, НС,КС и съдебната власт са техни
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът е, че от този тип отношения не се излиза жив. Ако се "еманципираш", те елиминират.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според възможностите на мъжете.Някои жени искат парцалки от мола , други искат на Малдивите или луксозен автомобил а трети искат Конституционния съд.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Bravo e tova e komentar desito kade se isgubi posledno e vidjna na magistrala Trakia bila e po raboten kostum
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За такива високи позиции, като конституционен съдия, би трябвало да се поставят високи критерии за кандидатите. Професионалният, а не политическият опит, би трябвало да е от основните изисквания. Иначе се обезличава КС и неговата функция.
36
7
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
То нали при вас,който "влезе",се "еманципира"Другарко КУЧКОВА! Пардон Куцкова! Точно така те нарече Един Журналист когато "БЕШЕ" Министър на Правосъдието! -:( Срам И ПОЗОР СТЕ ТЕМ ВСИЧКИ ПРИСЛОЙКИ,СПОРЕД ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИСЛОЙКИ НА МИГА,В КОЙТО Е " ВЛАСТТА"!!!! Нищо ново ако Питате мен! Нещата Просто Следват Своите ПОВТОРЕНИЯ!! Е тази ако беше МЪЖКАРАНА.ЩЕШЕ ОТКРИТО ДА КАЖЕ! Не ти е Тук местото Деси ДУЛОВСКО И ГЕРБЕРСКО!!! Стигнали сме ДЪНОТО за 34 г Българино! Всяваш ли? ЕДВА ЛИ!!!-:((((
35
3
 
6
 
! Отговори
До 14 Хах преди 3 месеца
Явно не си фен на Радев! Подкокоросваш го да не спази конституционните си функции, като по този начин да даде възможност НС да поиска отстраняването му, поради нарушаване на Конституцията! Когато го освободят по този член се провеждат предсрочни избори за президент и вицепрезидент! А случаят с Плевнелиев е абсолютно друг, той се яви на изслушването, чу клетвата на останалите избрани кандидати и излезе преди клетвата на В.Марковска, за които се установиха данни за решения на дела в полза приятеля
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Деса не става за ...а те я направиха конституционен съдя!??? Отврат!
33
3
 
4
 
! Отговори
До, до до до преди 3 месеца
Ми значи цялото нарадно събрание си е за шок работата бе, виж само как ме допълваш, май не си от най умните.
32
6
 
5
 
! Отговори
... преди 3 месеца
До до...Че да не ги е ковала само тя ,бе? Цяло НС решава, отделно че са одобрени и от Конституционният съд! Не всеки щатен плювалник може да разбира и от право!