Проверка: Няма насилие над болните в психиатриите

В София са нужди двойно повече места за настаняване
14
Проверка: Няма насилие над болните в психиатриите
Снимка: БГНЕС

Проверка на прокуратурата не е установила насилие над пациенти, настанени за психиатрично лечение. Не е установена и опасна за живота на пациентите обстановка. Също така няма и данни за нарушения на режима за физическо ограничение на настанените там, сочат данни на проверка, разпоредена от Софийската градска прокуратура. Тя започна след редица нарушения в заведенията за психиатрична помощ.

Данните бяха оповестени от заместник-градския прокурор Десислава Петрова.

Проверени са осем лечебни заведения, каза тя по време не кръгла маса на тема „Актуални проблеми на стационарната психиатрична помощ“.  Условията в тези лечебни заведения могат да бъдат подобрени. Данни за престъпление или закононарушение не са установени. Държавата трябва да помисли и за грижата към персонала на тези лечебни заведения, посочи Петрова,

Може да се мисли за видеонаблюдение във всички места, в които има мерки за физическо ограничаване на болните. Възможно е да се мисли и за съхраняване на записите, каза Петрова.

В София има критично малък брой психиатрични легла, в т.ч спешни. За да се достигне до средното ниво в София, е нужно да има двойно повече места за настаняване, сочат данните от доклада. /БТА, Димитър Абрашев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: пациентипсихиатрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Лъжат преди 2 месеца
И кой нормален ще повярва на тази лъжа,? А последният случай със завързаното и изгорено живо момче? А стотиците сигнали и доклади от ЕС за изтезанията в бълг.психиатрии??
11
0
 
6
 
! Отговори
Лъжа Лъжа Лъжа преди 2 месеца
Прокуратурата е една психиатрия!Тия влечуги с по 10 000 лв заплата били ли са изобщо на проверка?Аз съм била! В психиатрията в Лом , Курило и др места и там е по- страшно от конц лагер!Нагласили се кикиморите за снимка!За уволнение са!Долни лъжливи ***!Да споделите техната съдба, дано!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
... но ние си мислихме, че постъпва нарочно така, за да дразни хората, които му се доверяват и да се подиграва с тях. Имам предвид дребните нормерца, които правеше на младежите, които се бяха сприятелили с него и на няколкото момичета, с които започна да излиза за кратко. Постепенно се разочарова от него всеки, с когото се беше сближил. Не знам дали заболяването има връзка с такъв вид характеропатия.
9
1
 
3
 
! Отговори
Докато следвах, преди 2 месеца
в моя курс имаше двама човека, за които се знаеше, че диагнозата им е шизофрения. Момичето беше глуповато,но добродушно и често сменяше гаджета. Във втори курс се омъжи, роди, разведе се и до ден днешен създава много проблеми на хората около себе си. Момчето беше много мързеливо и не криеше, че родителите му с връзки уреждат да си взима изпитите. За него чак след време, случайно разбрахме, че е шизофреник. Дотогава мислихме, че е с гадничък характер, защото и той създаваше проблеми, но ние си...
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бях две седмици в психиатрия, на никого не пожелавам
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялото човечество е едно Кукувиче гнездо с много диктатори, имащи се за нормални! Позор за регресиращото човечество!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А КАКВИ СА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДИДВИКВАТ ВОЙНИ - НОРМАЛНИ ЛИ СА? ПО- ЛУДИ СА И ОТ НАЙ- ЛУДИТЕ. БЕЗЧУВСТВЕНИ ЕГОИСТИ!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпросът е какво причиняват онези НЕпсихично болни, които си живеят на свобода и които все се наместват да управляват.!?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ???? ЗАТОВА ЛИ ПОЧИНА МОМЧЕТО В ПЛЕВЕН, ЗАТВОРЕНО В КОЖЕНАТА СТАЯ БЕЗ ДОСТЪП ДО НИЩО, ДОРИ ВИКОВЕТЕ МУ ЗА ПОМОЩ НЕ ЧУХА!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100% лъжа. Връзват ги.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпросът е какво причиняват онези психичноболни, които си живеят на свобода.
1
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 месеца
Аз предлагам да сложат 4 метрови мрежи около цяла София и да си се радвате на лудостта вътре, както намерите за добре,