Бащата на убития пред "Соло" Кирил: Синът ни бе убит два пъти - и физически, и морално

Усетихме особено отношение към себе си
3 мар 2024 21:40, Стела Стоянова
39
Бащата на убития пред "Соло" Кирил: Синът ни бе убит два пъти -  и физически, и морално
Снимка БГНЕС, архив

"В един момент усетихме едно по особено отношение към нас, започнахме на всяко заседание да искаме отвод на Румяна Ченалова, имаше много грозни сцени.

Това каза по Нова тв Михаил Въжаров, баща на Кирил Въжаров, едно от двете момчета, убити пред дискотека "Соло" на 4 април 2009 г. Думите му бяха по повод първата съдийка по делото Румяна Ченалова. През декември 2011 г. тя оправда Илиян Тодоров. После той беше осъден на две инстанции на доживотна присъда. В петък Тодоров беше върнат в България, след като се укрива 13 години.  

Въжаров обясни още, че Ченалова страшно много настоявала да се проведе разпит по видеоконферентна връзка на двама естонски граждани, които са били на гости на Илиян Тодоров. Преди да бъде арестуван той работи в естонска компания. Според Въжаров този разпит бил излишен, защото двамата естонци вече били разпитани пред съдия. Самата естонка казва, че е видяла ножа разтворен в ръката на Тодоров. Адвокатите на Тодоров се надявали тя да забрави какво е казала по време на разследването, но момичето се сетило, и го казало и на разпита в съда.

След като гръмват скандалите около Румяна Ченалова, родителите на двете загинали момчета са разпитвани. Това станало в ДАНС. Михаил Въжаров бил разпитван един ден, а жена му два.

Те свидетелстват за един имейл, изпратен от адвокат. В него се описвало как са се договорили Ченалова и адвокати, че, ако тя оправдае Тодоров, ще отиде във ВАС. Според Въжаров това, което било описано в имейла, се е случило.

"Синът ми беше убит няколко пъти, един път физически, втори път морално и от този, който оправда Тодоров", обясни бащата на Кирил Въжаров. Той похвали МВР и прокуратурата, че са свършили огромна работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как като се отбраняваш намушкваш и тримата си нападатели от към гърба/раните и на тримата са между плешките/? За един приятел питам.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да беше си научил *** да не се прави на бабаит тогава
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 години се търси мафията в България, къде е и коя е, а и децата знаеха, че тя е самата съдебна система. И сега, когато няма семейство, което да не и е "събрала попарата " се сетиха, че съдебната система е тотално гнила. И сега, филма ще се повтори отново за едни 30 години. Всичко ще се замаже, покрие и.... хайде пак,същите герои.
32
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Мафията е много силна,след като Румяна Ченалова е обявена за НЕВИНА,от български съд
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румяна Ченалова е доказано съдия на мафията. Тази особа поне е вече осветена и всички я знаем какво представлява. Лошото е, че е пълно с подобни като нея. Отдавна системата е прогнила и съдия Румяна Ченалова е символ на тази продажност, предателство към моралните ценности и държавност, слугите на мафията, които успешно съсипват и опорочават цялата съдебна система, преследват доблестните и рушат имиджа на честните им колеги.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ченалова я видяхме към кои се примъкна. Трябва да се прочисти съдебната система от мафиотско-политически влияния.
29
2
 
1
 
! Отговори
Феминистка преди 1 месец
Мъжкият живот не струва. Ние жените вече си имаме повече права и внимание от обществото и правосъдието, дори на европейско ниво :)
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука правосъдието се купува. За това от 9 станахме 5 милиона, а скоро ще сме 2-3
27
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Чаналова не беше ли известна с едни записи за едни каки? Наистина не помня.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега спорим кой крив кой прав, самоотбрана или не. Това са неща, които се изясняват в съда. На който ние така или иначе нямаме вяра. Но убиецът отрича да е той, а не твърди да е самозащита, бяга и се укрива. А задкулисно някой влияе на съда в негова полза. Като е самозащита - предаваш се и си признаваш. И сега щеше да е момент да излизаш, а не да влизаш в затвора.
25
14
 
11
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Синът ти и неговите приятели нападат въпросния "убиец",който е 3 пъти по-дребен от тях...и какво трябваше да направи..да чака да го пребият до смърт ли ..или да го оставят инвалид.Най-много условна присъда за това момче и да го оставят намира..и без това съсипахте и неговия живот с наглото и безотговорно възпитание на вашите синове.
24
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
А въпросният гамен Терзиев колко момичета уби, дори без да са го нападнали и тези дни се оказава, че не той е карал бясно лимуината си, а някаква, която е приютил в скута си!? Полицайки с вид на актриси от индустрията му носят ескалатор да се укрие в гарсонерата си! А компанията на Илиан е нападната от двама главочи и това е единствения случай да получат отпор! Освен Лесичков в Бургас, който застреля Едрата Рижа и справедливо бе оправдан! Ако Илеан имаше пистолет, нямаше да е толкова жестоко!
23
4
 
18
 
! Отговори
гнила ябълка преди 1 месец
След като избяга убиецът ,Чаналова трябваше да лежи в затвора до вчера ,защото тогава го вкараха там !
22
10
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Не защитавам убиеца,но скандалът е провокиран от от Кирил Въжаров и приятеля му,които са спортисти с по-едро телосложение и със самочувствието,че могат да тормозят по-слабите.
21
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към номер 4Аве човек ако те нападнат две едри момчета какво ше направиш? Аз ако имам нож и ме нападнат такива смятай че съм ги заклак като кокошки. Но от страх не от терекатлък. Тодоров се е защитавал. Надхвърли е само защитата. Но не трябва да лежи до живот. Най много 5 години
20
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сега все плюех Тодоров, но сега разбирам защо се е случило така. Никой няма да вади нож просто ей така защото му е скимнало. Те са го нападнали и от зор вади ножа и до там с тях. Хора и аз да съм не от бабсетлък, а от страх от зор ще го направя. До колкото знам ония са били яки момчета, а Тодоров е дребен. Превивашане на самозащита. Но не доживотна присъда. Да лежи от 3 до 5 години и да го пускат човека.
19
11
 
20
 
! Отговори
Додж фен преди 1 месец
Тоя докога ще реве синът му се е правил на бияч и е изял томахавката
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тук възниква един много важен казус - ако се разхождате вечер и бъдете нападнати от група пияни, много на брой и видимо физически по-силни хулигани, какво правите: А. Бягате, ако можете да избягате. Б. Оставате се да бъдете пребити, може и пребити до смърт/ случаят Стоян Балтов/ В. Отбранявате се/ срещу пияни и агресивни хора/Въпросът е главно към нашите законодатели.
17
10
 
3
 
! Отговори
ДО 16 преди 1 месец
Човече , ти добре ли си ?
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случаят е отпреди 15 години, и много от младите хора не знаят в действителност какво се е случило. Компанията, от която са убитите момчета, се заяжда с компанията на Илиян Тодоров и естонците защо говорят на английски. Явно това се оказва проблем в България. Нахвърлят се да ги бият, като момчетата в групата на убитите са много повече от момчетата в групата на Тодоров и естонците. От там нататък всичко е пълна мъгла по медиите.