Кметът на Сандански осъди МВР на 10 бона за незаконен арест

Той бе задържан по време на изборите
13 мар 2024 20:00, Стела Стоянова
15
Кметът на Сандански осъди МВР на 10 бона за незаконен арест
Снимка БГНЕС, архив
Кметът на Сандански Атанас Стоянов осъди на първа инстанция ОД на МВР - Благоевград да му плати 10 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконен арест. Решението е на Административният съд в Благоевград. 

На 14 ноември 2021 г., по време на изборите за президент и парламент, Стоянов бе задържан за 24 часа. Спрян бе с колата си в края на изборния ден в с. Ново Делчево. При претърсване в колата бе намерен плик със списъци с имена на хора, населени места и цифри, както и 2240 лв.

След като бе задържан до 24 часа, го освободих без никакво обвинение. Тогава той бе категоричен, че пликът не е негов и му е подхвърлен в колата с цел политическо дискредитиране. Разпитани бяха много хора, но никой не уличи кмета в някакво престъпление. 

Съдът отмени заповедта му за 24-часово задържане като незаконна и тогава той поиска обезщетение от МВР за моралните вреди, които е претърпял. След ареста той се затворил в себе си, притеснил са за авторитета, който е градил и има сред съгражданите си.  Изпитвал е реален страх от последваща репресия за нещо, което не е извършил. 

"Касае се за кмет на община с авторитет и изградено професионално име, ползващ се с добро име, който в резултат на незаконосъобразно наложеното задържане е преживял психически страдания - скандална репутация, станала достояние на обществото като цяло, доколкото не е спорно, че случаят е широко отразен в местни и централни медии, уронен авторитет, чест, достойнство и добро име", мотивира се съдия Стоянка Пишиева и определи обезщетение 10 000 лв., което ОД на МВР - Благоевград да изплати на кмета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Пликът не е бил негов-друг път! Не стига че е *** ами и МВР осъдил! Мога да кажа и имена на хора, които тогава продадоха гласовете си на Стоянов ! Грозна работа , не се налапаха!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анал@лизатор преди 1 месец
Само питам този списък напечатан ли е или е писан наръка.Ако е писан наръка не може ли да се направи графологична експертиза. По хартията няма ли следи от кмета.Кмета като даде обяснение за парите,не може ли това да се провери колко е истина .Ако искат може да го заковат с доказателства точно за 5 минути.Ама нали началника на рпуто е назначен от герб,сигурно сега търси как да накаже полицаите,които са спрели кмета
10
0
 
1
 
! Отговори
И преди 1 месец
И Кой ще плати глобата :(
9
0
 
4
 
! Отговори
брях преди 1 месец
да осъди МВР щото са го задържали за 24 часа ??? Колко народ задържа МВР за 24 часа ?ако всички заведът дела то МВР няма да може да си плати -КОЙ е този ТОП АДВОКАТ не всеки може да направи този фокус за 24 часа 10бона- поздравления
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възползва се от слабостите на Калин Стоянов от ГЕРБ за да точи държавата..
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не разбрах, "плика бил подхвърлен за да го уличи" ми говори че МВР всъщност са си имали правото да го арестуват, ама защото май бил подхвърлен тоя плик сега ще му плащат 10000лв. Ми да намери тоя дето му е скроил номера и да си търси 10 - те хиляди от него или да докаже че от МВР-то са го натопили, иначе 10000 чимбера и да си бега. И всъщност доказали ли са, че е подхвърлен тоя плик изобщо.
6
1
 
5
 
! Отговори
Един път преди 1 месец
Да си свършат работата добре и тоя ги осъдил така е в държавата на мафията.Сигурно некоя къртица е унищожила доказателствата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво, но да не е от държавния бюджет, а ог шефа на ОД на МВР-то.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя ли плющя Тиквата?
3
2
 
9
 
! Отговори
Сандански преди 1 месец
Този защо не е в затвора ? Нали го хванаха да купува гласове.
2
1
 
12
 
! Отговори
Кметеца преди 1 месец
Плика не е негов, прокурорите от партито не познават Нотариуса, а едно дете днес беше без домашно , защото си е забравило тетрадката! Малко са му дали, човека доста повече се е охарчил по изборите! Не ги е срам с такива смешни суми да го залъгват само!
1
1
 
12
 
! Отговори
Пфу преди 1 месец
Мошеник!