Условна присъда за бизнесмен за укриване на 160 000 лв. данъци

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие
29
Условна присъда за бизнесмен за укриване на 160 000 лв. данъци
Снимка: БГНЕС

Условна присъда получи управител на дружество в Кюстендил за укриване на данъци в особено големи размери – общо 159 256,60 лв., съобщиха от Окръжния съд в Кюстендил. Присъдата е затвор за 1 година и 10 месеца, които са отложени за 3 години и 6 месеца. В решението е включено и отнемана на половината от лек автомобил.

П. Я. е от Дупница и не е осъждан към момента. Съдът го призна за виновен за това, че за времето от 14 ноември 2016 г. до 31 март 2019 г. в Кюстендил, като управител, представител и едноличен собственик на еднолично дружество с ограничена отговорност при условията на продължавано престъпление. За негов съучастник е определен счетоводител с инициали В. М. Те са избегнали плащането на данъци по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) и по Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Фирмата е работила в сферата на строителството.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, посочиха още от съда. Присъдата може да се обжалва пред по-горна инстанция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: данъциприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо криете имената, пазите престъпниците ли? Нищо ново под слънцето- хем против престъпността,, хем ятаци го играете. За какво сте я написали тогава тая статия? Искаме имена!
16
0
 
2
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 месец
Нали миналата година коментирахме тук как се кахърят съседски лелки и бабки, защото НАП ги изненада са така нареченото контролно производство - да си кажат номерата на влоговете в банките и какво има в тези влогове, да доказват откъде са им доходите (които всъщност са от някоя гарсониерка или отделна стая под наем), а наемателите им да попълват бумаги в банката, чрез която са им правили превод на наемите.Аз познавам две такива дребни хазяйки.Тях ги провериха. А големите акули с необявени доходи?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В строителния бизнес има много измами както при поръчките и изпълнението, така и при фактурите. Поради което е необходимо да се контролира с особено внимание.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първата присъда /ако наказанието по закон е до 10г. завор/ винаги е условна. Нали искахте ЕС, там първо има права, после задължения.... особено се съблюдават правата на подсъдимите и престъпниците. Реабилитация не се отказва, някой с над 20 кражби може в даден момент да ти извади документ "неосъждан"... това е положението вече. Не са виновни толкова прокурори и съдии колкото законодателният орган т.е. НС. И да, данъците са платени, иначе нямаше да може да мине по съкратената процедура.
13
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 20 Коя част от автомобила отнемат ? Предната или задната ?
12
2
 
4
 
! Отговори
NBA преди 1 месец
Ал Капоне е вършил всякакви престъпления -убийства,рекет,контрабанда, но влиза в затвора Алкатраз заради неплатени данъци. Там няма прошка и измъкване. В България обаче всичко е възможно
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както се казва,за малките кражби и престъпления законите се прилагат,а за големите се тълкуват.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко става ПП нали сменихте конституцията ,прокурори ,съдии
9
0
 
7
 
! Отговори
Сивушка преди 1 месец
За милиони няма закони.....
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Съд! Каква глоба троен размер? Аз се впечатлих от "В решението е включено и отнемане на половината от лек автомобил"
7
0
 
11
 
! Отговори
А.С.А.В. преди 1 месец
Слава на най Корумпираната полиция и служби - българските прости фат маци.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напишете имената на съдиите. Те срам нямат, това е ясно, но поне да знаем кого да проклинаше.
5
5
 
7
 
! Отговори
Съд! преди 1 месец
А сега да го одруса държавата с глоба с троен размер и да плати 480 000 лв.!
4
2
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Освен ефективната присъда имаше и наказание да прати данъците, но в 3-ен размер!!!
3
3
 
18
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
В Германия дадоха 3 години ефективна присъда за укриване на данъци на известен мениджър на футболен отбор. Укриваше ги в Швейцарска банка, за да не плаща високи данъци в Германия. А нашите съдии си играят на шикалки...
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А данъците, поне, взети ли са? Или това не е важно?
1
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Ето затова няма оправия - докато няма ефективни присъди, все така ще е. Следващият път пак ще укрие данъци, както и някои други "бизнесмени", защото знаят, че няма да бъдат наказани, толкова е просто!