Пепи Еврото имал лична стая за срещи с магистрати в "Осемте джуджета"

Там не бил допускан никой от персонала
22 мар 2024 23:40, Стела Стоянова
21
Пепи Еврото имал лична стая за срещи с магистрати в "Осемте джуджета"
Снимка БГНЕС, архив

Бившият следовател и настоящ издирван Петьо Петров, повече известен като Пепи Еврото, имал специална стая в клуб “Осемте джуджета”, в която не пускал никого от персонала. Дори и напитките си внасял сам. Това разказва анонимен свидетел в хода на първото досъдебно производство срещу изчезналия бивш шеф на столичното следствие. Разпитът беше публикуван днес от Антикорупционния фонд, информацията беше изпратена и до медиите.

Организацията пуска от три дни материали от досъдебно производство, започнато от Софийската районна прокуратура (СРП), но иззето през юни м.г. от Софийската градска прокуратура (СГП), тъй като то било подсъдно на нея.

Те са приложени по делото срещу прокурора от СРП Константин Сулев, което вече е в Софийския градски съд (СГС)

и чака насрочване. Той е разследван за престъпление по служба за това, че бил изфабрикувал делото. Става дума за разследване, образувано на 31 май 2023 г. в разгара на войната в прокуратурата. Именно на тази дата е разпитан анонимният свидетел, за когото от начина на говорене става ясно, че е жена.

На същата дата показания е дала и бившата съпруга на Еврото Любена Павлова. Активността по разследването е само няколко дни, през които са претърсени два имота на Петров в София, поискано е и претърсване на два негови апартамента в Солун и е разпитан шефът на “Делта гард” Димитър Спасов-Митко Каратиста. Неговата фирма е пазила заведението.

Анонимната свидетелка обяснява, че в “Осемте джуджета” била виждала Борислав Сарафов, по онова време шеф на националното следствие, както и Димитър Франтишек, когато бил шеф на спецпрокуратурата, както и бившата шефка на СГП Емилия Русинова и бизнесмена Илия Златанов. Именно той пръв освети Пепи Еврото като човек за натиск в съдебната система

Високопоставените магистрати влизали в спецстаята на Пепи Еврото, Русинова пък излизала даже разплакана.

По време на разпита свидетелката казва, че достъп до помещението имали още Любена Павлова и Кристиян Христов, момчето за всичко на Петров и заедно с него обвиняем по това дело.

Преди два дни бяха публикувани и показанията на шефката на СГП Илиана Кирилова, дадени на 10 юли м.г., когато делото вече е в градската прокуратура. Тя обяснява, че познава Петров от 1997 г. Това обаче не е изненада, защото преди да поеме СГП, Кирилова е следователка, а и самата тя никога не е отричала познанството им, още повече, че той ѝ е бил шеф. Самата Кирилова потвърждава, че била ходела в “Осемте джуджета”. Тя се запознала там и с Митко Каратиста в деня, когато отишла да каже на Петров кога ще се полага урната с праха на покойната ѝ сестра, също следователка. Направило ѝ впечатление, че Димитър Спасов проявил любопитство коя е.

От прокуратурата отказаха коментар. До момента обаче с категоричност е известно за една среща на Сарафов с Пепи Еврото, която е и документирана на снимка. Самият настоящ главен прокурор твърди, че се озовал там, защото бившият обвинител №1 Иван Гешев му насрочил среща в “Осемте джуджета”.

Показанията на анонимната свидетелка обаче не са особена изненада, защото през февруари прокуратурата публикува постановлението за прекратяване на делото, което е от октомври м.г. В него разпитите на голяма част от свидетелите бяха преразказани. Описано беше и че самото разследване започва със самосезиране по снимката, на която се вижда как Сарафов и Петров се здрависват. По делото са работили четирима прокурори от Софийската районна прокуратура. Като разпитът на анонимната свидетелка е проведен от Георги Иванов. Сулев пък беше издал заповед за издирване на Кристиян Христов и така му попречил да даде брифинг, на който да говори за Иван Гешев, твърди прокуратурата.

Всички свидетели, дали показания по делото, образувано на 31 май м.г., предстои да бъдат викани като свидетели, когато процесът започне в СГС, пише "24 часа".

Тогава ще стане ясно дали те ще потвърдят това, което вече са казали, или ще говорят нещо различно.

Материалите, които засягат Сарафов, са иззети от ad hoc прокурора Даниела Талева.

Макар и в неизвестност, бившият следовател е обвиняем по друго дело заедно с бившата си жена. То е за това, че иззети като веществени доказателства златни монети от бизнесмените баща и син - Илия и Явор Златанови, са се озовали в багажника на джипа на Любена Павлова. Натоварването им в колата станало в двора на спецпрокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има още не разпитани"Свидетели"и учасници в далаверите на Пепи Еврото.Един от тях сега е Съдия в Районен Съд Казанлък.Тогава,обаче,е бил Прокурор в Ст.Загора( Окр.Прокуратура) и е бил командирован в София( Прокуратура)по разследване на аферата-Златанови(Асансьорния завод в София)И след като е прикрил далавера е бил откомандирован и назначен ,като Съдия в Съдът(като награда) с протекцийте на ПепитоПо същото времето е декларирал в имотната си декларация,скъп автомобил,придобит на смешно ниска цена
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И накрая пак няма нито един осъден и в затвора до живот. Сомалия са по добре от това блато.
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Те ако искът да ги осъдят няма да приказват,защото много са още за ИЗГОНВАНЕ и затова говорят глупусти,никой нищо не знае,ТЕ ИДВЪТ ОТ ЛУНАТА
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички знаели за тези измамници, но заговориха за тях чак когато ги убиха. До тогава нямаше доказателства. На никой не му стискаше да ги обвини за нещо.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте ни занимавали с Пепи Еврото и Нотариуса. Правете си разследването тихо и ни информирайте за решението на съда след последното обжалване. Въобще не ни интересуват тези хора. Интересуваме се на кои улици замазахте дупките.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хубаво, че виждали тоя или оня, ама последствия за тях няма. Хората за 10 лв. в затвора ги вкарват, други си разменят пачки и документи- накрая нищо.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ли е стаята за кариерно израстване в независимата съдебна система?
10
0
 
4
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Че как ще пуска други в личната си стая,че да му лепнат някой "бръмбър".В такава и чистачката в твое присъствие в облекло без джобове.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога че обвинят прокурор или съдия ,а само само си говорят
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко е наградата за него?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разпитани не са ли следствена тайна?
6
1
 
10
 
! Отговори
Завръщането на 90-те преди 1 месец
Сарафов - прокурор, Гонзо - президент, Боко - изпран! 90-те години се завръщат....
5
1
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
И защо не започнаха с Пепи еврото откъдето заек може да изскочи,ами комисията е за този откъдето само клюки изскачат?Гешев оня ден им го каза,че нотариуса е треторазряден тарикат,а Пепи е бил 30 години в системата и познава почти всички в нея.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно как никой не е разпитал Снежанка, жената на Пепи Еврото.
3
0
 
10
 
! Отговори
Magnitski преди 1 месец
Кои са тези магистрати? Пепи го знаем защото го няма.Трябва ли човек да се спомине или изчезне,че тогава да добиете смелост и да пишете за него?
2
3
 
10
 
! Отговори
Организатор преди 1 месец
Цялата им група е организирана и се управлява от червения пират!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква е била целта на тази група? Ако има престъпления, защо няма арестувани?