Евгения Линецкая отстрани Амели Моресмо от Пасифик Лайф Оупън

Неуспехът на френската тенисистка ще й попречи да се завърне на първо място в световната ранглиста, като дори има опасност да бъде изпреварена от Мария Шарапова (Русия)
14 мар 2005 18:33,
Евгения Линецкая отстрани Амели Моресмо от  Пасифик Лайф Оупън
Евгения Линецкая
Французойката Амели Моресмо отпадна от турнира “Пасифик Лайф Оупън” в Индиън Уелс, след като бе победенa в третия кръг от 47-та в света Евгения Линецкая с 2:6, 6:2 и 7:5.

Деветнадесет годишната рускиня спаси мачбол при 4:5 в третия сет, за да спечели следващите два гейма, а с това сета и двубоя.

Само два месеца по-рано Линецкая загуби от Моресмо на Australian Open. Неуспехът на френската тенисистка ще й попречи да се завърне на първо място в световната ранглиста, като дори има опасност да бъде изпреварена от Мария Шарапова (Русия).

Евгения Линецкая е родена на 30 ноември 1986 г. в Москва и играе с дясна ръка. До момента от началото на годината има спечелени 67 572 долара от наградни фондове.

В останалите двубои от турнира японката Рика Фудживара победи Ивета Бенесова (Чехия) със 7:6 и 7:6, а 17-годишната рускиня Мария Кириленко изненада Анабел Медина (Испания) с 6:4 и 6:4.

Четвъртата в света Елена Дементиева (Русия) победи трудно с 5:7,6:3 и 7:6.


Спонсорирано съдържание