Роже Федерер достигна до третия си финал на Уимбълдън

Съперник на Федерер на финала на турнира в неделя ще бъде победителят от мача между миналогодишния финалист Анди Родик (САЩ) и шведа Томас Йохансон
1 юли 2005 17:49,
Роже Федерер достигна до третия си финал на Уимбълдън
Роже Федерер

Швейцарецът Роже Федерер достигна до третия си пореден финал на третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън, след като победи с 3:0 сета Лейтън Хюит (Австралия).

Хюит, който е победител в турнира от 2002 г., не можа да се противопостави сериозно на водача в ранглистата Федерер, който взе шампионската титла в последните две години.

Първите два сета бяха спечелени от Федерер с 6:3 и 6:4. Само в третия сет имаше интрига, като швейцарецът го спечели след тайбрек със 7:6.

Съперник на Федерер на финала на турнира в неделя ще бъде победителят от мача между миналогодишния финалист Анди Родик (САЩ) и шведа Томас Йохансон.

Днес Линдзи Дейвънпорт (САЩ) и Амели Моресмо (Франция) довършиха прекъснатия от вчера мач, като Дейвънпорт спечели третия сет с 6:4 и с това и срещата. Вчера двете си бяха разменили по един сет, спечелен с по 7:6. Така на финала при жените утре ще се срещнат две американки - водачката в ранглистата Линдзи Дейвънпорт и победителка от 1999 г. и двукратната шампионка от този турнир (2000 и 2001) Винъс Уилямс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание