Дел Потро попречи на Мъри да измести Федерер

Аржентинецът е на 1/2-финал в Индиън Уелс след страхотен мач в три сета
Обновена: 19 юли 2013 09:02 | 16 мар 2013 12:04, Друми Георгиев
0
Дел Потро попречи на Мъри да измести Федерер
Мъри поздравява Дел Потро след мача. Снимка: Ройтерс

Хуан Мартин Дел Потро затвърди впечатленията, че се намира във фантастична форма, след като постигна доста лесен обрат над Анди Мъри на 1/4-финалите в Индиън Уелс.

Аржентинецът спечели мача с олимпийския шампион в три сета - 6:7(5), 6:3, 6:1, като демонстрира фантастичен тенис в последните два сета от срещата.

Така той си осигури място на 1/2-финалите на турнира от сериите "Мастърс 1000", където ще спори със световния номер 1 Новак Джокович за място на финала. Аржентинецът има осем загуби от Джокера и две победи.

Мъри имаше прекрасна възможност да измести Федерер от второто място в ранглистата, но това щеше да стане, ако беше стигнал до финала на турнира.

В първия сет не се стигна до нито един пробив и в крайна сметка той трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Мъри стигна до успеха със 7:5 и по този начин взе сет преднина.

Вторият сет обаче се разви доста лошо за британеца, тъй като Дел Потро намери най-добрия си тенис. Аржентинецът стигна до аванс с 4:1 във втория сет след пробив, а до края двамата си взимаха подаванията и Дел По в крайна сметка изравни сетовете.

Третият сет бе перфектен за Дел Потро, тъй като аржентинецът даде само един гейм на опонента си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари