Гришо: Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка

Мартон е много качествен играч, заяви той
16 яну 2024 10:30, Нели Христова
2
Гришо: Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров призна, че е очаквал труден двубой срещу унгареца Мартон Фучович в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Полуфиналистът в Мелбърн от 2017 година направи обрат за победата с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2.

"Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше", започна 13-ият в света Димитров, който поздрави и българските фенове по трибуните на корт "Джон Кейн".

"Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно".

Относно следващия му противник в надпреварата, който ще бъде определен от победителя в мача между Себастиан Офнер (Австрия) и Танаси Кокинакис (Австралия), Гришо, чието първо участие в основната схема на АО е било през 2011 година, сподели:

"Може би ще гледам от ледената вана, но не и от трибуните. Това ми трябва сега. Феновете са невероятни за това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача между Кокинакис и Офнер. Нямам предпочитания срещу кого от тях да се изправя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Още не преди 3 месеца
Са се изморили от турнири младите и старите до края на ЮС оупън има много време