Надал, Шави и Виланова обраха наградите на "Ел Мундо Депортиво"

Тримата бяха удостоени за постиженията си в спорта
Обновена: 5 фев 2014 10:37 | 4 фев 2014 17:28,
0
Надал, Шави и Виланова обраха наградите на "Ел Мундо Депортиво"
снимка: Bulgaria On Air

Рафаел Надал, Шави Ернандес и Тито Виланова бяха сред призьорите на 66-ата Гала вечер на испанския спортен вестник "Ел Мундо Депортиво" в Барселона.

Световният номер едно в тениса получи наградата за спортни постижения, въпреки че при последното си участие загуби финала на Откритото първенство на Австралия от Станислас Вавринка.

"Спортът има две страни - победата и поражението. В този случай аз загубих. На финала в Австралия изживях едно от най-ужасните неща в кариерата ми - контузих се по време на един от най-важните турнири в живота ми. Наистина съм много благодарен за това, което ми е дал спортът", каза Надал пред гостите на церемонията.

Наградата за изключителни постижения беше връчена на полузащитника на Барселона Шави Ернандес. След последния си мач той вече има 700 участия за каталунците зад гърба си.

Барса загуби въпросната среща от Валенсия и по този начин загуби лидерството в Примера, където се настани Атлетико Мадрид, но Шави изрази увереността си, че отборът няма да бъде сломен от поражението и ще продължи да се бори на всички фронтове.

Бившият наставник на Барселона Тито Виланова пък бе удостоен с наградата за най-добър треньор. Статуетката беше връчена на Юп Хайнкес, който я получи от името на продължаващия лечението си срещу рака Виланова.

"Тито ме е научил на много неща, които никога няма да забравя. Неговият пример трябва да бъде следван не само в спорта, но и в живота", изрази уважението си Хайнкес.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари