С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
8
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен 44Нали знаете българина на шопска с ракийката у дома и управя всички от а до я. Иначе казано българина е дървен философ разбиращ от космонавтика до политика и спорт.
43
1
 
17
 
! Отговори
французин преди 6 години
То Джоката не си плаща данъците в Сърбия и не живее там, но я влезте в сръбски сайт да видите как всички го хвалят.Влезте и в руски сайтове да видите какво мислят руснаците за българите "хитреци на дребно".Да ви кажа руснаците са прави.Вие сте скъпи на триците, но евтини на брашното. Всеки ще ви излъже както си иска.Защото явно е, че не сте умни.Другите държави мечтаят за такъв като Григор, тея му гледат белите косми.Радвайте му се сега докато го имате и го ценете.Не знаете какво имате.
42
1
 
7
 
! Отговори
Оффшорко преди 6 години
Вие добре ли сте да плащате данъци в България, ха ха ха, няколко милиона българи ненормалници плащат данъци на държавата, не знаете ли в чии джобове отиват тези пари, да не е луд Григор да плаща данъц в българия.
41
1
 
12
 
! Отговори
криста преди 6 години
Само искам да попитам Боряна Павлова какъв подтекст влага чрез многоточието в заглавието на статията.Иначе не съм я чувала, а сега разбирам че е журналистка...уж
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно - и Лукоий и Кауфланд и всики така наречени чужденци които оплювате си плащат данъците в България, защото работниците им са българи и чрез фишовете им за запалата парите или поне една голяма част от тях постъпват в Републиканския бюджет.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор Димитров, цивилизационният избор на българското европредседателството!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие добре ли сте да плаща милиони данъци в Българя?? Не ви ли е ясно, че тези пари ще потънат в нечии джобове, без да се свърши положителна работа за спорта? Много по разумно е да избегне данъците в Монако и след това да инвестира директно в България. Същото е и с Джокович. Няма как да даде пари на продажните политици. Но пък е инвестирал много в Сърбия и наистина помага!
37
2
 
13
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Хахахаха, русофилите му броят парите на Гришо, и мрънкат за някакви данъци:))) Ще падна под масата от смях. Същите тези, които лижат подметките на Путин, който ги стриже до голо с цени на горива и не е внесъл и 1 стотинка в държавата през Лукойл. Забележете - Лукойл декларират загуба от много години, и не внасят данъци:) Но иначе Гришо е проблема. Ехххх, русофилчета, русофилчета, национални предатели ...
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Българите в чужбина дето ви изхранват, къде си плащат данъците? В България ли?Тея па с претенции.Всеки се загрижил за България...То вие ако обичахте толкова много България, тя нямаше да е на този хал.Няма кой една метла да удари пред блока, ама на иначе обичали страната.
35
1
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До SmejНе отваряй на нашенец очите,защото той ще иска твоите да ги затвори !И наистина крепостта(България) се превзема най-лесно отвътре.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, Григор къде и колко данъци плаща не е важно. Важно е Лукойл-България - най-голямата фирма в българската икономика къде и какви данъци плаща. Ще ви кажа - никакви данъци не плаща. Всички пари изсмукани от прокъсания джоб на българине се изнасят за Русия !
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгийците виждат в Гофен герой, с който да се идентифицират, въпреки, че не победи докрай. Виждате ли разлика в картинката?
32
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волгин е класа, този *** с топката който е едва трети не може и на малкия пръст да му стъпи, ако ще и милиони да му плащат. Само с няколко реда в частния си профил Волгин направи луди всички 80процентови, заскачаха като жаби на гореща ламарина, всички сороски медии изкараха посачите си да плюят по Волгин и да обясняват колко велик е въпросният спортист. Ама разликата межди спортист и журналист е интелектуална пропаст, ако ще и милиони да плащат на спортистта.
31
5
 
10
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Горкият, някой му е казал, че раята започва да навдига вой, че не бил говорил на български пред журналистите, и сега са го посъветвали да се правя на патриот. Грешен ход. Този про_ст народ трябва да бъде подминат с презрение, и да не му се обръща много внимание. Това е про_ста и завистлива рая, която днес ще мрънка за езика, утре за нещо друго. Само гледайте простаците как ще започнат да плюят за нещо друго, след като това свястно и талантливо момче за пореден път заяви, че е горд българин.
30
13
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Никой не отрича успехите му. Те са факт.Но нека бъде така добър да си плаща данъците както всички българи го правят.
29
2
 
2
 
! Отговори
до Клошар преди 6 години
Ааахахаха...браво пич!Каза го на "агитката"
28
8
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Ако е български гражаданин естествено че трябва да плаща данъците си в БГ, както всички българи.Той навремето и Ицата Стоичков беше отказал да плаща данъците си в БГ, защото я бил прославил по света.Не зная например някой американски спортист да е освободен от данъци заради това че прославя страната си.Ама тук е Тиквостан и народът е от дюбели. 80% при това.
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като отричат успехите на Димитров и упорито ни убеждават да не се идентифицираме с него, защото той , видите ли, не бил българин, се цели само едно - бой по самочувствието на българите, желание да бъдат смачкани и смазани. Е, няма как да стане!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Дали ти ще стоиш на негово място и няма да си данъчен беглец? За да плащаш включинелно и за хора, които предпочитат да седят по кафетата цял ден, не се помръдват, но имат претенции колко трябва да работят и колко трябва да получават?
25
8
 
4
 
! Отговори
Клошар преди 6 години
Ох, олекна ми като разбрах, че Григор цял живот е играл за България докато е бил регистриран данъчно в Монако. Григор направи така, че всеки на земното кълбо е взел глобуса и е потърсил къде се намира България, сега съм щастлив, Григор достави неизмерима радост в моя живот.