С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Охлюви сте вие .... мрънкате, че Гергов не плаща данъци - макарче ви дава работа..Ама Димитров освен чувство за успех - не ви дава и трохичка....камоли работа!Кой е охлюва ?
23
3
 
27
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Загрижили се тук някакви хорица къде си плаща данъците Григор. Ами там, където си изкарва парите. Българите, които работят в чужбина - 1 000 000 човека, къде си плащат данъците. В държавите, където работят. Всичко е ясно. България има смъртни врагове, които дирижират медиите и дори форумите. Да ме пита човек защо ви обяснявам истините и си губя времето уж да отворя на някой очите.
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да беше положил малко повече труд и упоритост, милиони му плащат да се први на клоун и да развлича осемдесепроцентилите. Едва на трето място и на следващия мач ще го опаткат, това е сигурно. А някога нашите златни момчета и момичета се състезаваха за България, не за милиони, и се връщаха с пълни чанти златни медали. И никой не правеше истерия от това.
21
2
 
16
 
! Отговори
французин преди 6 години
Българите винаги са префекционисти когато се касае за... другите...Себе си обаче не виждат. Всеки се вторачил в недостатъците на другия.
20
4
 
19
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Не ме интересува къде си плаща данъците. За мен е важно да си правя кефа като го гледам как играе.
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде накъде ще плаща данъци в БГ бе ***?!Григор Димитров прославя безплатно България навсякъде по света.Да не би държавата да му плаща хотелите, треньорите.......?
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитров - играе за пари, класация...и лична слава!"Родолюбието" е безплатен бонус.Това е!
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новобългарите са хейтъри.Къде да живее бе? При вас в мизерията ли?Да ви гледа завистливите физиономии всеки ден ли? Да ви слуша интригите и злобата ли?Да се вози в рейсовете ви дето зиме са без топло, лете са без хлад и в същото време даже нямат прозорци, поне от там въздух да влиза (204)? Отделно в рейса почти всеки се качил немит, некъпан и миришещ.
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми омръзна да се дъвче тази тема. Григор направи така, че целия свят да потърси на глобуса или на картата България - нещо немислимо за който и да било политик. Само за това - едно голямо благодаря на Димитров.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хасковските кметове, докато не се изцепят няма да стане. Селски грандомани до един
14
22
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Истината си е истина!Докато простосмъртния българин си плаща данъците - като поп...Димитров прекарва милионите си "встрани" от хазната.От любов към България!
13
3
 
23
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 6 години
До Анонимният : Че то сто пъти е по-добре да изживееш чуждия успех като собствен, защото е постигнат от твой сънародник, отколкото този успех да го отречеш, оплюеш, обругаеш и принизиш от чиста завист. Едното показва, че дори и днес да си с "провален живот" , като цяло си добър човек, а другото - че си "дребна душица". И стига сте броили чуждите милиони и да държите сметка как ги харчат хората, които сами са си ги изработили и са си техни, що не потърсите милионите от КТБ, от приватизацията...
12
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига евтини манипулации вече.Григор Димитров е професионален тенисист и не играе за България, а за собсвения си джоб.Да е жив и здрав - може, играе, печели.Но престанете да ни втълпявате, че допринася с нещо за икономиката на БГ,тъй като нито цент от приходите му не влиза в Хазната.Той не плаща данъци в БГ, а в Маями, Флорида, където живее.
11
3
 
29
 
! Отговори
smej преди 6 години
До питащия се. Помислете какви новини гледаме в България. От 20 години само убийства, престъпления и простащини. Денонощно вдебиляване на население, което трябва да спре да ражда и да се разкара от земите си. Затова при проява на светъл пример като Димитров и Бербатов се включва лайномета. Подлъгват ви да откривате кусури в Григор Димитров, за да могат и тази светлинка да угасят. Да цари безнадежност и емиграция.
10
9
 
8
 
! Отговори
666 преди 6 години
Горд българин, който живее в Монако!
9
3
 
33
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Само не разбрах защо пред България има многоточие? Не е тайна , че Григор е имал предложения включително и от Великобритания, но е отказвал. И накрая заслужи многоточие??!!!
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето бащата на Щефи Граф лежа 3 години в затвора за да прикрие дъщеря си - за укриване на данъци.Еуфорията на българина му пречи - да види, че Димитров го прецаква.Ние сме съгласни - да му простим всичко - за зрелища...свикнали сме да я караме - "без хляб"
7
7
 
9
 
! Отговори
питане преди 6 години
До smej"..Стефан дори не живее в столицата, но съдия изпълнител блокира пенсията му" - заглавието от днеска. Предполагам,че пенсионерът също се радва на успеха на Григор
6
5
 
29
 
! Отговори
promo преди 6 години
И БЪЛГАРИЯ СЕ ГОРДЕЕ с тебе ГРИШО , бъди все така успешен и добър човек !!!
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тази Русия и русифолите, какво общо има с успеха на Григор? Труди се Григор упорито, печели си парите, да е жив и здрав, негови са си! Негов си е и личния му живот. Дано имаме повече като него успели българи. Имаме много по света, но спорта популяризира.