Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!

Българинът не успя да стигне до финала на турнира и да защити титлата си
6 яну 2018 10:05,
81
Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!
Снимка: Reuters

Австралиецът Ник Кирьос детронира световния №3 Григор Димитров от трона в Бризбън, след като спечели мача между двамата с 3:6, 6:1, 6:4.

След първия сет съперникът на Гришо заигра отлично, пласираше мощни сервиси, вкара общо 19 аса, игра отлично в защита, което му донесе знаменития успех. Така хасковлията не успя да защити титлата си и ще изгуби точки в световната ранглиста, пише gol.bg.

В спор за титлата Кирьос ще се изправи срещу американеца Райън Харисън, който елиминира приятната изненада Алекс Де Минаур след 4:6, 7:6, 6:4. По този начин Кирьос постигна и първа победа в кариерата си над Григор от три опита и се превърна в първия австралиец, който се класира на финал в Бризбън.

Първият сет между Григор и Кирьос се разви в светкавично темпо, дългите разигравания липсваха, като двамата взимаха подаванията си. При 3:2 дойде ключовият момент в него, след като световният №3 стигна до първи пробив в мача, който се оказа и единствен в първата част.

В началото на вторият сет двамата си размениха по два бързи гейма на нула, след което Кирьос стигна до първия си пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма, после го затвърди, отново взе подаването на Григор и в крайна сметка спечели частта с 6:1 без особено напрежение.

В третия решаващ сет двамата взимаха подаванията си, но Кирьос стигна до пробив и поведе с 4:3 гейма, после взе подаването си, за да се окаже на гейм от финала. В крайна сметка той стигна до два мачбола, реализира още първия и спечели сблъсъка.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кириос е добре подготвен ,голям инат , така че е труден за побеждаване , Бризбейн е подгряващ турнир , мисля си даже не беше нужно Григор да е раздава до дупка ,защото очакванията към него са високи , не може да угоди на всички, а за постъпката му на вчерашния мач да го вземате на подбив не е много коректно... дали ще стане някога номер1 в тениса ,времето ще покаже , и да не стане - какво? ще отречем това , което постигна в този труден спорт? Уважавайте малко чуждия труд !
11
12
 
7
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Дано Киро да загуби на финала , ако може и да се контузи в третия сет и да трябва да се откаже 2 точки преди да спечели , най ще ми е густо. Нищо лично, но дано жена му да е мъж и да му слага рога с пакистанци на тамошния Лъвов мост.Уф, олекна ми .
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от Дришьо и Боян Петров-алпиниста!
9
15
 
24
 
! Отговори
чери преди 6 години
ГАДОВЕ СМЕ НИЕ БУЛГАРИТЕ. КОГАТО БИЕ - ВЕЛИК Е. ВСИЧКИ ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ. АМА КОГАТО ЕДИН ПЪТ ОТ 10 ПАДНЕ - ТО ПЛЮЕНЕ, ТО ХРАЧЕНЕ.БЪЛГАРСКА РОБСКА ДУША.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като се бъзика с хората
7
14
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Браво Ник! Мачкай!
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре да започне работа в бърза помощ. Какво видяхме вчера това му се отдава , дори спринтира когато някой има нужда...
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе е точно така. Някои по-трудно биха победили Надал, Джокович, Варнинка и Федерер. Не оправдавайте непостоянният Григор ..
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко. Няма слаби тенисисти на тези турнири - всеки може да победи всеки.
3
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв трон? Та Григор никога няма да види 1вото място в световния тенис. По някаква късметлийска случайност стигна до третото място и това ще му остане за спомен. Психотерапевт му е нужен на момчето.
2
8
 
23
 
! Отговори
тнт преди 6 години
С такива убийствени сервиси Кириос щеше да бие всеки. Спасение няма!
1
25
 
26
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Бре, без контузени и отказани, нещо не му се получава на Дришокът!