Григор победи Федерер и е на крачка от исторически финал на US Open

Българинът постигна фамозна победа след два обрата
237
Григор победи Федерер и е на крачка от исторически финал на US Open
Снимка: Reuters

Григор Димитров постигна немислимото и победи за пръв път в своята кариера идола си Роджър Федерер. Той стигна до успеха след 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 за малко над 3 часа игра и по този начин се класира за 1/2-финалите на US Open.

Българинът за първи път в своята кариера достига до тази фаза на турнира и показа страхотен характер и феноменален тенис по време на целия турнир в Ню Йорк до момента.

И макар Роджър Федерер да имаше здравословен проблем в този мач големият успех на нашето момче изобщо не може да се омаловажи, напротив.

В спор за място на финала на US Open той ще спори срещу руснака Данил Медведев, който надделя над Стан Вавринка. Интересното обаче е, че той игра с контузия срещу швейцареца, макар че стигна до успеха срещу него.

В първия сет Федерер проби във втория гейм и съумя да си спечели всяко едно от подаванията, но във втория сет Григор бе този, който желаеше по-силно успеха.

Той проби в шестия гейм, но Роджър върна пробива в деветия. Последва обаче моментален нов пробив за българина и така той изравни сетовете. В третия сет обаче Маестрото отново показа, че ще се бори за успеха на всяка цена и с два пробива в седмия и деветия гейм го спечели.

В четвъртия сет Григор изненадващо проби на старта още в първия гейм и с кански мъки си запази пробива аванс, за да изравни сетовете. По време на паузата преди петия сет Федерер поиска медицински таймаут и се видя, че има проблем.

Григор дръпна с 4:0 в петия сет след два пробива и довърши рухналия швейцарец, а до края двамата си взеха по две подавания.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
45
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ГРИШО ПОЛУЧИ ИНСУЛТ ИЛИ ИНФАРКТ НА ТЕРЕНА ТОВА ЩЕ Е ДОБЪР СИГНАЛ ДО ОСТАНАЛИТЕ ТЕНИСИСТИ ДА ВНИМАВАТ СЪС ЗОБА А И ЩЕ МУ ВЗЕМАТ КРЪВ ОТ УМРЯЛОТО МУ ТЯЛО ЗА ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ С КАКВО СЕ Е ИНЖЕКТИРАЛ ПРЕДИ МАЧА!
86
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Гришо. Победи Федерер въпреки контузията, която Гришо има от доста време. Федерер беше в отлична форма, но накрая приложи един от триковете си, искайки медицинска помощ за несъществуващ проблем.
85
5
 
20
 
! Отговори
Калитко преди 4 години
Сега за финала и Надал ако се контузи ще удари джакпота.
84
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришо, очакваме да изядеш руската мечка!
83
32
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА ДЯДО ВИ ГРИШО ТОВА МУ Е ПОСЛЕДНА ГОДИНА ЩОТО ТИЯ СТИМУЛАНТИ СИ ИМАТ СВОЯТА ЦЕНА!!!КОЛКОТО ПО СИЛНИ СА СТИМУЛАНТИТЕ ТОЛКОВА ПО РЕЗИСТЕНТЕН СТАВА ОРГАНИЗМА НА ТЯХ!!!ТЪЙ, ЧЕ ВЧЕРА СА ПРОРАБОТИЛИ НО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ 2-НА ДОЗА ДОКАТО ОРГАНИЗМА МУ НЕ РУХНЕ НАПЪЛНО!
82
21
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Айде по-полека с фанфарите !Победи Федерер. Браво !Маестрото обаче е играл с контузия, а освен това вече е на 38 години.Преди седмица едно русначе Рубльов би Федерер за час и две минути. Така че нищо феноменално не е направил Григор.Сега друг руснак стои на пътя на Гришо към финала.Медведев е много проклет. Костелив орех е, а и качества не му липсват.Надежда ми дава факта, че и той е с контузия ...
81
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаб интерес.
80
13
 
13
 
! Отговори
Калитко преди 4 години
Има си късмет нашия. Ноле се контузи, Маестрото и той игра контузен, сега идва и руската мечка, също с болки в лявото бедро..... Кой знае, може и да стигне финала..
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още през втория сет стана ясно, че Федерер няма да успее да победи в 3-4 сета, бързо разгромявайки противника си, както направи в предишните срещи от турнира. Нещата бяха почти равни с лек превес на Гришо до петия сет, когато Федерер рухна психически.
78
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Невероятно! Браво! Успех!
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от данъците. Нормално се плащат по местоживеене, от имоти е на мястото където са имотите. В България и 10 % масово е искат да плащат, тръгнали на Григор данъци да искат. Колко дни в годината е в България момчето? И какво му предлагате, освен океан от злоба?
76
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Федерер игра обичайно силно, но Гришо пак показа добра психика и отличен тенис. Първите 4 сета бяха равностойни, но в петия сет Гришо направо премаза Федерер, който се опита да наруши ритъма на Гришо, искайки медицински таймаут, но не успя. Хитра лисица е Федерер и знае всички гадни номера.
75
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е българин не значи да е глупав. В Хасково до 30 годишен ли трябваше да стои да блъска по залите, за да е патриот. Под българския флаг излиза на турнирите и говори хубав български с интелигентен изказ. Много си ни е хубаво, талантливо и РАБОТЛИВО момчето. Радост за държавата ни.
74
5
 
18
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 4 години
Както предрекох онзи ден, Гришо победи и Федерер с играта, която показва от първия ден на този турнир.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До работещ-боленДанъци се плащат на мястото където са спечелени парите.Скоро не е печелил пари в България, та да плаща данъци.
72
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този успех беше постигнат благодарение на грижите на Партията и лично на Вожда Бойко Борисов.Да не забравяме, че и жената, която е родила Григор е председател на ГЕРБ-Жени-Хасково.
71
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104На мачовете до името Григор стои знамето на България и пише БУЛ.Дай Боже повече такива родоотстъпници.
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ставам, отварям статистиката, гледам сетовете, броя. Не вярвам! Пак броя и така се зарадвах, че е успял най-накрая! Ти си на ред Григоре, come on!
69
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданин на Монако, живеещ в САЩ и отказваш да играе за България.А и трудно говори български.Кое точно му е българското в такъв случай.
68
24
 
6
 
! Отговори
работещ-болен преди 4 години
Гришо, в България ли плаща данъците си ?!