Дисквалифицираха Джокович на US Open 2020

Световният номер 1 удари неволно с топка лайнсмен
Обновена: 7 сеп 2020 00:15 | 7 сеп 2020 00:11, Петя Славова
123
Дисквалифицираха Джокович на US Open 2020
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран от турнира от Големия шлем US Open 2020, след като удари неволно с топка лайнсмен.

Жената пострада в последната почивка в първия сет, когато Джокович я удари с топка неволно в областта на гърлото, а това доведе и до проблеми в дишането й, предава БГНЕС.

Големият фаворит за трофея в Ню Йорк, който малко по-рано в мача си с Пабло Кареньо Буста изпитваше проблеми с рамото след падане на корта, бе пробит от испанеца за 6-5 и преди да седне в стола за почивка, отпрати топка към един от лайнсмените, коята падна на земята, кашляйки и изпитвайки проблеми с дишането. Жената получи удар в областта на гръкляна, а сърбинът моментално се извини при вида и кашлянията, последвали инцидента. Джокера си изпусна нервите и малко преди въпросната случка, но изпрати топка встрани.

След като жената възстанови дишането си, трикратният шампион на Флъшинг Медоус говори в продължение на 10-15 минути със супервайзъра и турнирния директор на надпреварата, в които се опита да обясни, че не е действал умишлено и че това никога не му се е случвало в богатата тенис кариера.

Въпреки това, според правилника, който гласи, че официално лице на корта – съдия, лайнсмен, подавач на топки, бъде ударен с топка, Джокович трябваше да бъде дисквалифициран. Именно това се случи след дългия разговор между номер 1 в света и отговорните лица, което прати Кареньо Буста на четвъртфинал в турнира. Испанецът ще чака победителя от сблъсъка между Денис Шаповалов и Давид Гофен.

Предишен случай, в който се е стигало до дисквалификация на тенисисти заради удар по официални лица на корта, беше наскоро именно с Шаповалов, когато канадецът удари съдията на стола в мач за Канада от Купа Дейвис. Пред 1995 година млад Тим Хенман удари момиче, подаващо топки, и бе дисквалифициран, а Давид Налбандиан удари с ракетата си по крака лайнсмен, като след удара той дори бе разкървен, което доведе и до последвалата дисквалификация във финала на турнира Куинс през 2012.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа...Вече става наистина невъзможен животът, ако си бял, хетеросексуален мъж. Всъщност, ако си клош пак става засега. Ама да имаш някой долар или евро...Не!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна гавра! Дъртата грозна леля сега съм сигурен, че ще наеме 20 адвокати и ще съди Джокович за много милиони! Ще твърди, че вече не е човек и въобще не може да диша след този случай. Накрая с неохота ще приеме споразумение за 1.5 млн. долара. На янките само това им е в акъла, видяла е шанса си и го грабна.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли как съдията изтича и си подложи шията пред топката.....свобода за чалгарДжокаеФ.
17
8
 
11
 
! Отговори
Petar, Ny преди 3 години
Реферката е от Франция, пак американците са ти виновни, че не знаеш от къде изгрява слънцето.
16
10
 
10
 
! Отговори
Айде, айде преди 3 години
Опита се да я убие. Какво да очакваш от един сърбин верен последовател на Милошевич.
15
12
 
13
 
! Отговори
професора преди 3 години
Подобни простотии не са му за първи път. Просто досега изкара късмет, че не е уцелил никого. Иначе е непоправим като човек, световно известен спортист, а поведението и чалъмите на див селски бек си остават. С други думи като поведение Федерер и Надал са далеч над лютия чалгар от Сърбия.
14
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Тенис е все пак топки хвърчат, той човека тенис ли да играе или да мисли как да не удари съдии, нямаше умисъл.Съдиите трябва да са обезопасени все пак топките летят с над 100 км/ч.
13
5
 
27
 
! Отговори
А преди 3 години
Така е като не е Афро-Саксонец няма право да печели турнири.Ако беше черен не могат да го пипнат, щеше да ги обвини в расизъм.
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още като се обяви открито срещу ковид мафията и ваксърското гестапо очаквах да му скроят шапката на Джоката. Първо беше онази постановка в Хърватия, сега тази показна саморазправа, остава само да го гепат с допинг и вече е сготвен за назидание. Такава е съдбата на всеки непокорник в света на шоу бизнеса за съжаление.
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сръбски нрави
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен му скроиха номер. Не е възможно човек да падне на земята от такова изчистване на топката, да се задуши и т.н.Тази съдийка да се прекръсти на Джорджина Флойд.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените не стават за нищо. Е, бива си ги да искат повече права от мъжете и неща като истнабулската конвенция!
8
5
 
24
 
! Отговори
А преди 3 години
Който не е гледал видеото, Джокера отиваше да седне на скамейката и се освободи от топката в ръката си и леко я удари по скоро побутна към края на корта топката се топна и съвсем леко докосна съдията. Джокера удари топката без да гледа с гръб целта му беше да я подаде на тези които обират топките в края на корта. По скоро съдийката се удари в топката.
7
14
 
8
 
! Отговори
x преди 3 години
Така му се пада заради инвазията на Сърбия в България през 1885.
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си беше седял на село да си гледа картофите нямаше да има такива проблеми.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джокович да ги съди, че не са обезопасили подавачите с брони и щитве освен маски.
4
7
 
27
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Скроиха му шапката на Джокера.Тая топка се топкаше търкаляше толкова бавно и леко.Той дори не погледна на къде я удря нямаше никакъв умисъл.Съдийката къде блее що не се пази тенис е това не е плаж.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време световния спорт да си тръгне от краварника и да ги остави да си вЕрват, че са велики.
2
7
 
42
 
! Отговори
A преди 3 години
Направо на Руснаци и Сърби да не се позволява да играят.Те ако не ги обвинят в допинг ще ги дисквалифицират по други причини.Само назобени *** от Америка имат право да печелят турнири.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно и маската е допринесла тази жена я е носила доста дългоза да и прилошее толкова. Дано се оправи.