Браво, Гришо! Димитров победи Тийм и отива на 1/4-финал на Australian Open

Най-добрият ни тенисист отстрани австриеца с 6:4, 6:4 и 6:0
Обновена: 14 фев 2021 09:45 | 14 фев 2021 09:17, Елка Василева
135
Браво, Гришо! Димитров победи Тийм и отива на 1/4-финал на Australian Open
Снимка: архив, БГНЕС

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Australian Open след категорична победа в три сета над световния №3 Доминик Тийм - 6:4, 6:4, 6:0.

Българинът изигра най-добрия си мач от много време насам и напълно заслужено елиминира шампиона на US Open, който бе сред основните фаворити в турнира.

Така Димитров се класира за финалната осмица, без да загуби нито един сет. Преди този мач Григор постигна чисти победи над Марин Чилич, Алекс Болт и Пабло Кареньо Буста.

На четвъртфиналите той ще се изправи срещу руската сензация Аслан Карацев. Той направи и обрат и победи с 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 Феликс Оже-Алиасим

Най-доброто представяне на Димитров в Австралия е полуфинал през 2017 г.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
6
 
! Отговори
Ясъмкон преди 3 години
*** нищо не става от тебе ти си провал срам за България...я ама той победил!Браво Гришо ние сме с теб горд българин! Напред и мачкай!Те такива сте...
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
???
79
10
 
2
 
! Отговори
русский преди 3 години
посмотрим на вашего Гришу)))
78
5
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Къде сте,бе вчерашните разбирачи !? Казах ви това не е спорт за текезесари,чекайте си промоциите у Кауфланд и не коментирайте аристократите ! Кога си купите къща у Монте Карло ,тогава се напиняйте ! Айде,много време отделих на ,,кореняк,, софиянците....
77
3
 
10
 
! Отговори
мдааааа преди 3 години
Браво Гришо! Явно Лолита Българска му въздейства с положителна енергия.
76
1
 
16
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Браво Гришо, давай напред ! А ние българите да се учим от германците и да насърчаваме нашите спортисти, да бъдем повече оптимисти, а не писимисти и българофоби !Чашата да е полупълна, а не полупразна !
75
2
 
16
 
! Отговори
разбирач преди 3 години
Григор е на полуфинал! Това вече е ясно.Този път явно и късмета е с него.След като по такъв категоричен начин отвя Тийм, не вярвам да има някой здравомислещ, който да вярва, че руския квалификант може да му се опре! Да му пожелаем успех на полуфинала!
74
1
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Ако трябва да съм честен Новак няма да спечели поредния аустралиън, който му е и любима настилка само ако продължат болките в корема.Най вероятно ще гледаме Новак-Надал пак на финал. Просто статистиката показва, че винаги някой от голямата тройка, а преди четворка обират шлемовете от много време на сам, с малки изключения. Колкото и да ми се иска да е Григор... все пак му пожелавам поне първи финал на шлем. :)
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тийм да не е бил с отразян крак ?
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо го размаза
71
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега българофобите ще започнат да пишат, как Тийм бил контузен и затова Гришо го бил победил. Така става след всяка победа на Гришо. Това българофобията е неизличима болест.
70
0
 
12
 
! Отговори
Фен преди 3 години
След предишния мач на Григор си пожелах Тийм и се получи. Следващия мач трябва да е труден, но си мисля че с разнообразната си игра, особено сечените удари и напрежението за руснака полуфинала е на хоризонта.Успех Гришо
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тийм беше в страхотна форма, но нашия Гришо показа какво е български дух, а "разбирачите" предричаха, че Тийм ще победи.
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога смеш*ник се цензурира ?
67
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак си остава ***
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гришо рядко отпада на четвъртфинал, а го прави на полуфинала след много оспорван мач. но нищо се не знае, това е спорт, може и до финала да отиде и победи в турнира, както и всикчи останали, които ще се класират на четвъртфиналите.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм се чудил защо все още има хора, които освен победителя, никой друг не признават?! Да минеш третия кръг е успех, а да минеш четвъртия кръг и да отидеш на четвъртфинал, където са осемте най-силни тенисисти на турнира е огромен успех.
64
10
 
1
 
! Отговори
учЕн преди 3 години
По традиция Гришо отпада на 1/4 финал. Статистически изчислено шансовете на Гришо да продължи са под 10%
63
0
 
12
 
! Отговори
Да напомня преди 3 години
Коментрите на един разбирач в новината от 12.02.2021 07:04 за победата на Гришо над Кареньо БустаНомер 3 Анонимендо 1 Какъв успех срещу Тийм? Оня ще го попилее. Тийм даже може и да грабне титлата, като гледам Джокович в каква форма е. Надал и той може, но това не му е неговата настилка и само една титла има от тоя турнир преди 12 години.Номер 6 АнонименОт 3В следващият кръг Тийм като разбие нашия ви искам тук пак да ми чаткате минуси, разбирачи!---Сега къде си бе разбирач?
62
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Поклон, поклон! Горд съм че съм българин, браво, поклон! Плача, плача от умиление! Дълбок поклон!