Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си

В Сърбия имаше светлинно шоу в негова чест
17 яну 2022 07:58, Нели Христова
89
Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в подкрепа на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града.

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока сграда в страната се превърна в своеобразен екран, на който се развя сръбският трикольор. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Светлинното шоу започна в 20:00 ч. местно време и приключи в 21:00 ч., като събра голям брой зрители. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, за да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача заснеха събитието с телефоните си и си направиха снимки за спомен.

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, за да участва в турнир от Големия шлем. Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско разрешение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ами да се е ваксинирал!
78
12
 
13
 
! Отговори
преди 2 години
Стига сте ни занимавали с тоз див сърбин!
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световният спорт е бизнес, за съжаление в това се е превърнал. Не ме учудва поведението на австралийските власти. Щом има бизнес, има и политика. Това са днешните реалности. Бизнесът и политиката трябва да са вън от спорта. Несъгласните с тази теза ще ме атакуват, че спортът трябва да се издържа от нещо. Но това нещо си има своята мярка. А мярката е загубена почти навсякъде в света.
76
1
 
7
 
! Отговори
Какъв данък да плаща преди 2 години
В Сърбия, като постоянния му адрес е в Монако бе, сикиш?
75
6
 
4
 
! Отговори
Знае се преди 2 години
Няма да отлети за родината си, в която не е платил и един динар данък.
74
5
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ДНЕС ОБЯВИХА И ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ,, РОЛАНД ГАРОС " ! И ТАМ ЛИ ФАЛШИФИКАЦИЯ ЩЕ ОПИТА ДЖОКОВИЧ ??? ТРЯБВА ДА Е ВАКСИНИРАН !!!
73
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по тъпинещастници от сценаристите на Слави, които възпяха антиваксъра и националшовиниста Джокович. Именитият тенисист смята, че Македония никога не е била българска, а сръбска. Политизира спорта, като се появи на тенис турнир завит със знамето "Косово е Сърбия" и се чуди, защо западняците не го обичат. Ами, защото е далеч от европейските ценности и демокрацията. В която стана милионер, апро по.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 Като Тито е бил "мобилизирал милиони" и е толкова силен, защо не спаси сръбските, и македонските евреи т.е. югославските евреи, а ги пропусна към лагерите на смъртта, и обра имотите, и спестяванията им?
71
3
 
3
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 2 години
Разликата е че Тито мобилизира милиони в съпротивата и СФРЮ даде милиони жертви в борбата в т.ч. ученици и студенти,освен това не прие безропотно сталинската диктатура! А Тодор спеше до докторицата в Говедарци! Двете страни са несъвопоставими...
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Григор кога ще отпада?
69
11
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НАРУШИТЕЛИТЕ НА ПРАВИЛАТА НА ТУРНИРА НАПРАВИХА , ОБЪРНАХА ПРОБЛЕМА СЪЗДАДЕН ОТ ДЖОКОВИЧ В ПОЛИТИЧЕСКИ !!! НЯМАТ ДРУГА ЗАЩИТА . А ВСИЧКО ТРЪГНА ОТ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ТАЗИ ГОДИНА , КОИТО НАШ НОВАК Е ПОЛУЧИЛ ЗАЕДНО С ПОКАНАТА ЗА УЧАСТИЕ .... И СЕ ОПЛЕТОХА В ПОРЕДИЦА ЛЪЖИ !!! ГОРКИТЕ АДВОКАТИ МИЛИОНЕРИ !!! И НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОНТИИ ЗА АВСТРАЛИЯ , ЖИВЯХ ДВЕ ГОДИНИ В СИДНИ , РАЯ НА ЗЕМЯТА !!!
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73 Българите никога не сме били "заедно" с националшовинистите от Велика Сърбия, маскирана, като Югославия. Без нас. Сърбия е неспособна, да бъде самостоятелна държава и все тегли към старите си митове за величие, когато Белград командваше югорепубликите и ги подтискаше.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по тъпинещастници от сценаристите на Слави, които възряха антиваксъра и националшовиниста Джокович. Именитият тенисистка смята, че Македония никога не е била българска, а сръбска. Политизира спорта, като се появи на тенис турнир завит със знамето "Косово е Сърбия" и се чуди, защо западняците не го обичат. Ами, защото е далеч от европейските ценности и демокрацията. В която стана милионер, апро по.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи. Джокович живее в Испания и Монте Карло, а селските бекове си правят светлинно шоу колко са "горди" и то поръчано от семейството му. Като е такъв голям сърбин, защо не отиде да живее в Сърбия, като всички останали негови сънародници?
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре Дубай от колкото Дружбай!
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическа е цялата тази история. Трябва ни нова Югославия! Да сме заедно всички. Да сме уважавани. Предлагам съюз с Черна гора и Сърбия. Тогава и РСМ ще поумнее.
63
5
 
0
 
! Отговори
до трайан преди 2 години
Ми като ви вдигат какво спите. Да ви вдигнат 10 пъти, Джокович ще ви в винивен.
62
10
 
2
 
! Отговори
Хубава работа преди 2 години
Ама вАксралийска. Сега като им намаелеят приходите наполивина ще има да го търсят. Или понеже са горди само ще реват.И той за да тръгне е имал разрешение - виза от АО. Просто идат избори и мин. председателя си е направил реклама на негов гръб.Надявам се Джокович да заведе дело и яко да ощави кенгурските кожи.
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настъпиха сърбите по прекаленото им самочувствие. Бащата на Джокович е пълен, селски комплексар. Никой не унижава хората от Източна Европа, както твърди той. Обикновено, те са си виновни, за проблемите, които имат със Запада. Всеки може да се представи добре, да бъде приет и да успее на запад, стига да иска, да може и да положи усилия. Пада мита за "небеския сръбски народ". Законите са за всички.
60
5
 
19
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Един нагъл сърбин. Те са си такива де.... ама законите са за всички, Австралия точно така се прави!!! Аак така правеха всички нямаше да се горим в казана на Ковида!