След US Open Серина Уилямс ще се оттегли от тениса

Желанието да има второ дете е в основата на решението
9 авг 2022 17:15, Нели Христова
22
След US Open Серина Уилямс ще се оттегли от тениса
Снимка: БГНЕС

Обратното броене започна. Така Серина Уилямс обяви предстоящото си оттегляне от тениса. US Open ще бъде последният турнир, на който спортната легенда ще се състезава.

В интервю за Vogue 23-кратният шампион от Големия шлем и една от най-великите жени в историята на тениса каза: "Никога не съм харесвала думата пенсиониране. Не ми се струва модерна дума. Може би най-добрата дума, за да опиша това, което правя, е еволюция. Тук съм, за да ви кажа, че ще се развивам далеч от тениса към други неща, които са важни за мен."

Уилямс, която навършва 41 години през септември, добави в Instagram. "Идва момент в живота, когато трябва да решим да тръгнем в друга посока. Това време винаги е трудно, когато обичаш нещо толкова много. Господи, обичам тениса. Но сега обратното броене започна. Трябва да се съсредоточа върху това да бъда майка, духовните си цели и най-накрая да открия една различна, но просто вълнуваща Серина. Ще се насладя на следващите няколко седмици.“

US Open, последният турнир от Големия шлем за годината, започва на 29 август. "Не търся някакъв церемониален, последен момент на корта. Ужасна съм при сбогуванията, най-лошата на света", заяви тя и добави, че решението е взето неохотно: "Това е най-трудното нещо, което някога бих могла да си представя. Мразя го. Мразя, че трябва да съм на този кръстопът."

В интервюто Уилямс предположи, че желанието да има второ дете е един от мотивиращите фактори зад нейното решение.

Американката роди дъщеря си Олимпия през 2017 г. и разкри, че иска детето й да има сестра. "Повярвайте ми, никога не съм искала да избирам между тенис и семейство... Но този месец навършвам 41 години и трябва да дам нещо", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Голяма шампионка преди 1 година
с отвратително поведение.
14
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 1 година
Не думай! Не вярвам. Как ще живеем без брата Уилямс. Женският тенис ще остане изцяло женски.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като си помисля, че наш Гришо е орал на тази нива и лошо ми става
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Fucking sheboon
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо расистко в коментарите. Една чернокожа жена с малко талант в тениса, закриляна от САЩ с право да ползва забранени за другите тенисистки медикаменти с аргументи, че това е за лечение. Изключително нагло поведение спрямо другите тенисисти и реферите - пуснете в Гугъл "Serena Williams to referee" и ще ви покажат стотици снимки където бясно се кара на реферите, за такива неща всеки други тенисист би бил глобен сурово и изгонен моментално от турнира.
10
0
 
10
 
! Отговори
А1 преди 1 година
Една година след активния спорт и зобането ще е 200 кила
9
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
обаче тия от "Вогуе"такъв фотошоп са използвали за да докарат таягрубакрава до вид,мязаща на жена,че просто завиждам на "ай-ти" специалистите им..Симпатяги,не ли?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че ме интересува, но турнир не е ли само за жени.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете в търсачката на Гугъл "17-годишната Кати Макнали измъчи Серина Уилямс на US Open 2019" и вижте снимката от истинското "атлетично и красиво" бедро на тая без манипулации от Фотошоп или подобни коригиращи програми.
6
2
 
6
 
! Отговори
До 5: преди 1 година
Пожелавам ти всички твои деца, внуци и правнуци ей такива красиви девойки и младежи да ви доведат в къщи.
5
0
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
В Америка се борят с допинга като го унищожават вътрешно. Анаболовята *** майка или така наречената свръхчудовище отдавна трябваше да се отиде на заслужена почивка в ***.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна беше станало ясно, че няма да успее да се върне успешно.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нещо няма нищо общо със спорта. Има някаква роля в увеличаване на самочуствието на мързеливите чернокожи в САЩ, само гледам как сляпо я поддържат в социалните мрежи. До 10 години ще бъде 200 килограма и единствената причина да не е пyкнaла от високо кръвно или последващите сърдечно съдови болести ще бъде една шепа хапчета дневно и цял екип от лекари.
2
6
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Като е на 40-десет,това е най...умното й решение,защо да се подлага на натоварване и стрес повече.
1
2
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Серийна Уилямс---не човешко същество. Клонинг