Кузманов гневен: Няма такава държава!

"Разочарование и срам заемат еднакъв връх в съзнанието ми"
13 окт 2023 16:50, Нели Христова
28
Кузманов гневен: Няма такава държава!
Снимка: БГНЕС

Националът на България за купа "Дейвис" и член на управителния съвет на федерацията ни по тенис Димитър Кузманов коментира във фейсбук причините, поради които България отказа да приеме домакинството на турнир от АТП.

Вчера от централата ни съобщиха, че поради обстоятелства извън нейния контрол отказва домакинството на турнира АТР 250, планиран за периода 4-11 ноември.

От БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация "Хамас" срещу цивилното население в Израел и последвалите военни действия в страната.

Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала "Арена София" заради втория тур на кметските избори.

"Няма такава държава! Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарование, срам и гняв заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това, което се случи през последните два дни, е прецедент в спорта.

Като член на Управителния съвет на БФТенис искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе. Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата по света (над 800 милионна телевизионна аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната, но най-важното изпуснахме възможността спортът в България да се развива.

Седя и си мисля, какво щеше да стане ако въпросните бюлетини се брояха в "Асикс Арена", НДК или зала "Универсиада"?", написа Кузманов, който е втора ракета на България, в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Libre comme air преди 6 месеца
В България най важни са тъпите уж политици с които 24 часа ни бомбардират медиите...кой какво казал а такива идиотщина....Аз отдавна разбрах че няма такава идиотска държава никъде в ЕС и затова емигрирах...Бягайте от България щом можете...
21
0
 
1
 
! Отговори
незнайко преди 6 месеца
ИМА,ИМАААААААААААААААА,ТАКАВА-ТЕРИТОРИЯ,ЗА ЖАЛОСТ,НИЕ Я НАСЕЛЯВАМЕ!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Причината е,че ако има турнир ще се види манипулацията на изборите.Чужди медии които ще отразяват състезанието ще наблюдават и изборния фарс у нас.Поне при Тошо беше ясно ,че няма друг а сега демократите се надпреварват да ни лъжат и да си правят изборчета..Колко много кандидати има в София ,все с гръмки обвщания а истината е ,че няма да подобрят градът с нищо.Целта са европариците в паниците им...
19
1
 
1
 
! Отговори
Единственото преди 6 месеца
положително в изказването намирам ситуацията да се прави реклама на България всичко останало е непосилно за тази държава и народ! Огледайте се около себе си и вижте антропологичния антлиц на съвременния българин, вижте му външния вид! Поговорката по дрехи посрещат по ум изпращат все още важи, но без първата стъпка, няма как да направиш втора без първа стъпка! Колкото и минуси да да слагате фактите си остават!
18
3
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 месеца
България подхожда прагматично,организацията на такъв турнир не е дерби ЦСКА Левски ще струва стотина милиона и отделно наградния фонд.Това с празна зала при билети 50 евро минимум.Как да стане бе приятел,?Имал си късмет да избягаш от тая клоака трай си и си взимай премиите от наградни фондове.Тук ако тати не плаща няма тренировки,турнири и т.н.Ако ще да си по добър от Ноле.
17
3
 
9
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
Защо не пуснат сградата на парламента ,която сега са в обновената,а старата е свободна ,това СРАМ за страната да ИЗПУСНЕ МИЛИОНИ и изборите щяха да са без пари !!1
16
2
 
26
 
! Отговори
Джо преди 6 месеца
Това е спортна зала - трябва да се ползва за спорт, особено на такова световно ниво. Във всяка зала може да се броят бюлетини, само в тази може да се проведе такъв турнир. Напълно е прав Мико
15
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що за наглец, построй си зала и си прави турнирчета!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма такава държава.Иван Костов ви каза през 1997, че национализма е погребан и НАТО ще ни пази.Точка.
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да погледне себе си а не да дава оценки на държавата.Всеки иска помощи.
12
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Честита промяна, подкрепяйте още правителството на Денков!
11
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 месеца
До А от Федерацията 9 Вече е късно.
10
5
 
25
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
Димитър Кузманов е абсолютно прав. Турнира вече е отказан , а можеше да се смени залата.
9
3
 
16
 
! Отговори
Посолството преди 6 месеца
Още един успех на правителството!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не, няма такава държава!! Положението е трагедия, и не само в тениса и спорта.
7
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега да ревем и за тенис са ли? Пък и правителството му виновно. Нещо не е във времето.
6
2
 
13
 
! Отговори
А от Федерацията преди 6 месеца
Говорихте ли с ЦИК?Защото те могат да променят залата.
5
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този май е изгубил връзка с Главния мозък. Какво точно предлага? Да почнат панически да променят цялата организация, защото изведнъж му потрябвала на него зала Армеец да си играят тенис?
4
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заминавай на магистрала !!!!Ти каде беше когато ротестираха енергетиците !!!Нищщщастник
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е късно, да се оплаче на Пеевски, той решава какво да става на територията.