"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!

Космическата станция ще навлезе в атмосферата в понеделник
Обновена: 1 апр 2018 14:30 | 1 апр 2018 09:45, Красимир Ангелов
113
"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!
Снимка: NASA

Китайската космическа станция "Тянгун 1" продължава да лети към Земята и ще навлезе в земната атмосфера в понеделник, съобщи космическата агенция на Китай, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В съобщението се посочва, че не може да бъде уточнен моментът на навлизане на апарата в атмосферните слоеве.

Не е известно със сигурност и къде биха паднали на земята отломки от станцията. Мнозина експерти изразяват увереност, че голяма част от космическия апарат ще изгори във въздуха. В петък Пекин обяви, че е много малко вероятно отломки да паднат на сушата.

От южнокорейското министерство на науката, информационните и комуникационни технологии казаха днес, че "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 7,26 до 15,26 ч. местно време в понеделник (по Гринуич от 22,26 ч. в неделя до 6,26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 7Аз за разлика от теб чета коментарите преди да сложа + или -1. Коментирам само за Техника и Оръжия - да си ме чул да кажа нещо някога на различна тема?2. Хората са заблудени - ако щеш от ПРОПАГАНДА ако щеш от Мързел да попрочетат за какво аджеба става дума ...3. Има хора които и ПРОВОКАТИВНО ЛЪЖАТ - защо принципно няма значение те си знаят - точно тези най-много ме дразнят.
6
9
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименДа определено драмата щеше да е по-голяма. Но Станцията пада от орбита вече колко време МЕСЕЦИ ако беше с ядрен реактор щяха да изпратят кораб да се скачи със станцията и най-малкото нещо да се опита да направи е да спре и демонтира реактора или ако не да изведе станцията на много по-висока орбита и да я паркира там за няколко стотин години.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kaкто и друг път съм казвал... Като видя че автор на коментар е Боби, слагам минус, преди да съм прочел какво е написал. И този път така направих. И не съжалявам. Макар, че този път изказването му е сравнително нормално. Просто пак е от типа "аз съм по-по-най и ви отварям очите и само аз мисля". Все се ежи, все на всяка манджа мерудия, пък като вземе сляпо да защитава неговите кумири и да им лиже отвeрстията е шокиращо смотан!
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че ще започне да пада някъде над южна Европа.Трябваше да е с ядрен реактор тогава драмата щеше да е по истинска.
3
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Mente in ChinaОще един ПИСАТЕЛ - четете бре хора чететеАмериканската Скайлаб станция нали тоно по същия начин скоропостижно НЕУПРАВЛЯЕМА изгоря в атмосферата? Също и СССР Салют 7 след години експлоатация и РЕАНИМАЦИЯ от практически МЪРТВО СЪСТОЯНИЕ(За пръв път в историята)Ето ви една идея за размисълВсеки 45 мин се сменя ден с нощАко системата за насочване на слънчевите панели излезе от сторя ще има недостиг на енергияВ един момент енергията ще свършиСтанцията става леден блок буквалн
2
14
 
10
 
! Отговори
Mente in China преди 6 години
Не може да направят здрава химикалка камо ли хай тех. Ментето си остава менте.
1
8
 
40
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Тянгун да не удари Тиквун!?