Путин: Смисълът на живота ми е да дам всичко от себе си за Русия!

Руският президент официално встъпи в длъжност за четвърти път
Обновена: 7 май 2018 19:51 | 7 май 2018 14:45,
296

Снимка: Reuters

Владимир Путин встъпи днес официално в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции, предаде БТА.
Още по темата
Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.

"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7 процента от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител.

"Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", каза Путин на церемонията по встъпването в длъжност. Той се изрази в подкрепа на надеждното обезпечаване на сигурността на Русия, за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество с всички държави. 

Путин представи "Русия за хората" - страна, която дава възможности за реализация на всеки човек - като ключов ориентир на своята политика. По думите му Русия трябва да бъде съвременна, динамична и смело да посреща предизвикателствата, които ѝ отправя времето. Да даде повече поле за изява "на предприемачи, учени, хора на изкуството и всички, които се стремят към обновление".

Държавният глава изрази увереност, че Русия ще пробие в редица сфери, благодарение на своето "свободно общество", което възприема всичко ново и е отворено към напредък, което отхвърля несправедливостта, застоя, бюрократичната безжизненост и всичко, което пречи на хората да разкрият пълния си потенциал за реализация.

Встъпването му в длъжност бе известено с 30 оръдейни салюта. След като положи клетвата си, Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, отиде на Съборния площад. Там той прие рапорт на командира на Президентския полк, който премина след това пред президента. Церемонията след това продължи с преминаването на почетния кавалерийски ескорт - 21 конника в униформи от времето на Отечествената война през 1812 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай ги дже н дъ рите , краварите и всички перверзни , деградирали типове, Вова! Само така! Да живее Русия!!!
179
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След вова и ти няма да могеи я намери на картата (((
178
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджи, а за чукчите ток и магистрали, кога?
177
22
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Хи-хи-хи, за Русия пишат индивиди които даже няма да могат да я посочат на картата, но зная, разбираш ли, колко бедно и мизерно живеят руснаците. Д-е-били !
176
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DOSTOEN PREZIDENT NA BRATSKIAT RUSKI NAROD
175
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ли накраде бе Вова?
174
19
 
13
 
! Отговори
До РОССИЯ преди 5 години
Кой лъжеш ,*** ? Това е нещо което всеки може да види ,а именно ,че руския народ живее по-бедно и от българския.Извън Москва и Санкт Петербург всичко е мизерия ,няма дори пътища и ток на места.Самите руснаци искат да се махнат от Русия,като най-желаната дестинация за тях е САЩ и западна Европа.Русия не е нищо по-различно от една мизерна дупка ,която може да бъде сравнявана с Уганда,Руанда или Бангладеш,но не и с развития свят.
173
12
 
6
 
! Отговори
Стоедин преди 5 години
Доста демагогия. Дори нагло. За сметка на кого? На Украйна, Грузия? Ротенберг, Дерипаска? Политковская, Немцов?
172
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай си живота, ще направиш щастливи 90% от руснаците.
171
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да велик е направи рускините още по евтини
170
12
 
23
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Най-великият политик в съвременната история ! Да е жив и здрав ! Благодарение на него краварите -американци не са завзели всички страни с природни богатства и геополитическо разположение ! Да живее РУСИЯ !!!
169
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РОССИЯ2/3 от руснаците не излизали от Русия по никакъв повод - туризъм или бизнес. Кого лъжеш ?!
168
11
 
17
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
на този сайт пишат от някои си издания български медии няма ли в москва.тук пишат още където нямат си представа за руският живот дори не знаят как живеят най бедният руснак.най бедният руски гражд. отива да почива в бг и турция.че е най евтино купуват имоти в бг а вие пишете глупости в русия пенсионерите не плащат битови услуги.ток вода студена и гореща отопление асансиор.руската душа е откровена и добра на никои не желае зло.живея от 25 г. в москва и го виждам с очите си.не вярвам на бг журнали
167
2
 
3
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Тука голям отбор специалисти по македонска история!Ама един не каза,че съвременната македонска нация няма НИЩО общо с античната и "древността" и стига най-много до 1913г(с напън).Държава имат от 1991г.Но за тия не си струва да се говори-скоро ще изчезнат смлени от шиптърите.Добро,лошо-все тая.Колкото до изявлението на Путин,то нашите политици трябваше да го попитат дали признава въпросните македонски земи за български или не.От което да се направят съответните изводи.Но това не беше направено..
166
8
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Путин .... най големия!
165
10
 
12
 
! Отговори
Сторм преди 5 години
Най-добрия. Светлина в злокобния тунел на неолиберализма. С нам БОГ!
164
11
 
9
 
! Отговори
сПутник преди 5 години
Освен *** друго едва ли може да даде.Да поговорим за очертаващото се четвърто лапане...
163
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Съвсем очевидни са няколко неща-Русия няма да постигне нещо особено като развитие,но няма и да падне.А самото и съществуване е гаранция за многополюсен свят.Естествено,от всичко това печелят Китай и Индия,които щяха да бъдат смачкани и подчинени при евентуално унищожаване на Русия.За руската власт какво да кажем-тя си е еврейска доста отдавна(1917).Само че руските евреи си имат собствено мнение и не смятат да се подчинят на другите.Изобщо евреите не са хомогенна маса и там има остри противоречи
162
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 157 Вата вата Македонската земя като е писана азбуката а и много по рано е Около древна пела бливо до Днешния Аликсандрополисдо Към Пловдив . А не територията на днешна Р Македония ((( но няма да се очудя ако джуджи истърси че лично е написъл азбуката
161
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сега само си взе ново порше комунист дето ще дава няма ((((